Prime Video En Popüler Filmleri

prime-video-en-populer-filmleri

Paylaşmayı unutmayın.

Prime Video En Popüler Filmleri – Daha önce Prime video üzerinden izleyebileceğiniz dizileri yayınlamıştık. Bu kez filmler ile karşınızdayız. Ancak bu sıradan bir liste değil. Her bir birbirinden farklı ve etkileyici 13 filmi sizler için inceledik. İzlediğinize pişman olmayacağınızı umuyoruz. İşte Prime Video En Popüler Filmleri…

Prime Video En Popüler Filmleri

1- The Handmaiden | IMDB: 8,1

Prime Video: The Handmaiden
@primevideo

2016 yapımı Güney Kore yapımı filmdir. Erotik prsikolojik gerilim türündeki film, alanındaki en iyilerden olarak gösteriliyor. Bunun yanında, filmde olaylar arası beklenmedik geçişler, izleyiciyi şaşırtıyor.

2- The Salesman | IMDB: 7,8

Prime Video: The Salesman
@primevideo

2016 yılı, İran Fransa ortak yapımı filmdir. Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini almıştır. Film İran, intikam, kadın üçgeninde şekillenmektedir. Dahası, usta yönetmen Asghar Farhadi tüm duyguları içinize işleyen şekilde perdeye yansıtmış.

3- The Big Sick | IMDB: 7,5

Prime Video: THE BIG SICK
@primevideo

2017 yapımı romantik komedi filminin içinde biraz da dram bulacaksınız. Kısacası bir kültür çatışmasını konu alıyor. Ancak merkezinde aşk var.

4- Nobody’s Fool | IMDB: 7,4

Nobody's Fool (1994) - Backdrops — The Movie Database (TMDb)
themoviedb.org added by zadzior

Yalnızlaştığımız şu son bir yılda kocaman aileler olmayı çok özledik. Donald Sullivan, 60 yaşında özgür ruhlu yalnız bir adamdır. Ancak bir gün oğlu Peter çıkagelir. Bundan böyle aile olma, bağ kurma ve sorumuluk alma zamanı gelmiştir. Hatta Sully’nin bir de torunu vardır. Sully, bu yeni hayatın hakkını verebilecek midir?

5- The Hurt Locker | IMDB: 7,5

Review: Is 'The Hurt Locker' Worth A Digital 4K Upgrade?
@forbes

Ortadoğu’da yaşanan savaşa oryantalist bir bakış açısıyla yaklaşan film eleştirmenlerden iyi notlar aldı. Bunun yanında, savaş devam ederken(2008) çekildiği için de bu alanda bir ilki oluşturuyor. Irak’ta görev alan James ve ekibi savaşın ortasında bomba imha etmekle yükümlüdür. Aynı zamanda ölümden korkmayan bu ekip, kendini savaşın ortasına atar. Kentte kaos çıkaranlar, yeni vahşi liderlerini korumaya çalışan Iraklılardır.

6- I Am Not Your Negro | IMDB: 7,9

Watch I Am Not Your Negro | Prime Video
@amazon

James Baldwin’in yarım kalan ‘Remember This House’ adlı kitabından uyanlanmıştır. Aynı zamanda belgesel niteliği taşımaktadır. Modern Amerikadaki ırkçılık konu edilmiştir. Kısacası film arşiv görüntülerinden oluşmaktadır. Ancak bu görüntülerdeki isimler hepimizin tanıdığı kişilerdir. Samuel Jacson, Malcolm X, Audrey Hepburn, Martin Luther King, Bob Dylan ve daha fazlası.

7- Bloody Sunday | IMDB: 7,6

Watch Bloody Sunday | Prime Video
@amazon

2002 Sundance Seyirci Ödülü, 2002 Hitckcock Büyük Ödülü ve 2002 Berlin Film Festivali En İyi Film Altın Ayı ödülünü almıştır. Dahası eleştirmenler tarafından ”gerçeklik ve insanlıkla anlatılmış vahşi bir hikaye” olarak anlatılmıştır. 30 Ocak 1972’de Derry, İrlanda’da insan hakları yürüşüne katılanlardan 13 kişi, İngiliz askerleri tarafından katledilmiştir. Bu yüzden o gün tarihe Kanlı Pazar olarak geçmiştir. Üstelik, katliamı yapanlar, kraliçe tarafından madalya ile ödüllendirilmiştir.

8- 20,000 Days On Earth | IMDB: 7,5

25 Best Documentaries on Amazon Prime, According to Critics
@newsweek

Müzik kariyeri dışında yazarlık yapan Nick Cave’i anlatan belgesel film 2014te çekilmiştir. Filmde Nick Cave’in, dünyada geçirdiği 20.000. gününe şahit oluyoruz. Aynı zamanda, Nick’in 24 saatini, sanatsal üretimlerini yaparken nasıl geçirdiğini izliyoruz. Hatta zaman yönetimimizi de sorgulama imkanı buluyoruz.

9- It’s A Wonderful Life | IMDB: 8,6

It's a Wonderful Life' (1946) Review - The New York Times
@nytimes

1946 yapımı bu filmi izlemeye doyamayacaksınız. Belki de dünyadaki en güzel film bile olabilir. İş insanı George Bailey, son zamanlarda yaşadığı zorluklar sebebiyle intihar etmek istemektedir. Bu yüzden köprünün kenarındayken koruyucu melek Clearence ortaya çıkar. Ve George’a küçük bir oyun oynar.

10- Dr.Strangelove | IMDB: 8,4

Watch Dr. Strangelove Or: How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb  | Prime Video
@amazon

Stanley Kubrick filmlerini biliyor ve seviyorsanız, fazla söze gerek yok. Soğuk savaş dönemi. Çılgın bir general. Ruslara nükleer saldırı. Bunun yanında film, soğuk savaşa yeni bir bakış açısı getirmektedir. Sovyet silahı “Doomsday Device” Dr. Strangelove’a göre Sovyetlere yapılacak herhangi bir nükleer saldırıda yeryüzündeki tüm canlıların yok olmasını sağlayacak şekilde üretilmiştir.

11- The Act Of Killing | IMDB: 8,2

Watch The Act of Killing | Prime Video
@amazon

Hayretle izleyeceğiz, kan donduran bir film. 1965 yılı askeri darbesi sırasında Endonezya’da 1 milyon kişi öldürülür. Bu sırada kurulan küçük, aşırı sağcı çete, adeta bir katliam makinesine dönüşmüştür. Gerçekleştirilen ölümlerin çoğunda bu çete rol almıştır. Dahası, 45 yıl sonra belgesel çekimi için gidilen kentte, katliamı gerçekleştirenler gururla ve soğukkanlılıkla tüm yaşananları anlatırlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar