Pozitif Düşünce İllüzyonu: Sürekli Olumlu Düşünmek Faydadan Çok Zarar

pozitif-dusunce-illuzyonu-surekli-olumlu-dusunmek-faydadan-cok-zarar

Paylaşmayı unutmayın.

Pozitif Düşünce İllüzyonu: Sürekli Olumlu Düşünmek Faydadan Çok Zarar – Bardağın yarısını boş mu yoksa dolu mu görüyorsunuz? Pozitif düşünme hakkındaki bu en eski soruyu nasıl yanıtladığınız, hayata bakış açınızı, kendinize karşı tutumunuzu ve iyimser mi yoksa kötümser mi olduğunuzu yansıtabilir ve hatta sağlığınızı bile etkileyebilir. Etkili stres yönetimi birçok sağlık yararı ile ilişkilidir. Karamsar olma eğilimindeyseniz, umutsuzluğa kapılmayın, pozitif düşünme becerilerini öğrenebilirsiniz.

Pozitif Düşünce İllüzyonu: Sürekli Olumlu Düşünmek Faydadan Çok Zarar

pozitif-dusunce-illuzyonu-surekli-olumlu-dusunmek-faydadan-cok-zarar

Sürekli Olumlu Düşünmek ve Kendi Kendine Konuşmayı Anlamak

Pozitif düşünme, kafanı kumda tutmanız ve hayatın daha az hoş durumlarını görmezden gelmeniz anlamına gelmez. Olumlu düşünmede en iyisinin olacağını düşünüyorsunuz, en kötüsü değil.

Olumlu düşünme genellikle kendi kendine konuşmayla başlar. Kendi kendine konuşma, kafanızdan geçen sonsuz konuşulmamış düşünceler akışıdır. Bu otomatik düşünceler olumlu veya olumsuz olabilir. Kendi kendine konuşmanızın bir kısmı mantıktan gelir. Diğer kendi kendine konuşma, bilgi eksikliği nedeniyle yarattığınız yanlış anlamalardan kaynaklanabilir.

Aklınızdan geçen düşünceler çoğunlukla olumsuzsa, hayata bakışınız daha çok kötümserdir. Düşünceleriniz çoğunlukla olumluysa, muhtemelen iyimsersiniz ve olumlu düşünme uygulayan birisiniz demektir.

pozitif-dusunce-illuzyonu-surekli-olumlu-dusunmek-faydadan-cok-zarar

Pozitif Düşüncenin Sağlığa Faydaları

Araştırmacılar, olumlu düşünme ve iyimserliğin sağlık üzerindeki etkilerini keşfetmeye devam ediyor. Olumlu düşüncenin sağlayabileceği sağlık yararları şunları içerir:

  • Daha uzun yaşam süresi
  • Daha düşük depresyon oranları
  • Daha düşük sıkıntı seviyeleri
  • Soğuk algınlığına karşı daha fazla direnç
  • Daha iyi psikolojik ve fiziksel sağlık
  • Daha iyi kardiyovasküler sağlık ve daha düşük kardiyovasküler hastalıktan ölüm riski.

Olumsuz Düşünceyi Tanımlama

Kendi kendine konuşmanın olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğundan emin değil misiniz? Olumsuz kendi kendine konuşmanın bazı yaygın biçimleri şunları içerir:

Filtreleme

Bir durumun olumsuz yönlerini büyütür ve tüm olumlu olanları filtrelersiniz. Örneğin, işte harika bir gün geçirdiniz. Görevlerinizi önceden tamamladınız ve hızlı ve eksiksiz bir iş yaptığınız için övgü aldınız. O akşam, yalnızca daha fazla görev yapma planınıza odaklanır ve aldığınız iltifatları unutursunuz.

Kişiselleştirme

Kötü bir şey olduğunda, otomatik olarak kendini suçlarsın. Örneğin, arkadaşlarla dışarıda geçirilen bir akşamın iptal edildiğini duyarsınız ve planlardaki değişikliğin, kimsenin etrafınızda olmak istememesinden kaynaklandığını varsayarsınız.

Yıkıcı Görüş

Otomatik olarak en kötüsünü tahmin edersiniz. Sabah kahvaltı için girdiğiniz kafede siparişinizi yanlış almaları ile güne başlıyorsanız otomatik olarak günün geri kalanının felaket olacağını düşünürsünüz.

Polarize

Olayları sadece iyi ya da kötü olarak görürsünüz. Orta yol yok. Mükemmel olmanız gerektiğini ya da tamamen başarısız olduğunuzu hissediyorsunuz.

Pozitif Düşünceye Odaklanmak

pozitif-dusunce-illuzyonu-surekli-olumlu-dusunmek-faydadan-cok-zarar

Olumsuz düşünceyi olumlu düşünceye dönüştürmeyi öğrenebilirsiniz. Süreç basit, ama zaman ve pratik gerektiriyor – sonuçta yeni bir alışkanlık yaratıyorsun. İşte daha olumlu ve iyimser bir şekilde düşünmenin ve davranmanın bazı yolları:

Değiştirilecek Alanları Belirle!

Daha iyimser olmak ve daha olumlu düşünmek istiyorsanız, önce iş, günlük işe gidip gelme veya bir ilişki gibi, hayatınızın genellikle olumsuz düşündüğünüz alanlarını belirleyin. Daha olumlu bir şekilde yaklaşmak için bir alana odaklanarak küçük başlayabilirsiniz.

Kendinizi Kontrol Edin!

Gün içinde düzenli olarak durun ve ne düşündüğünüzü değerlendirin. Düşüncelerinizin çoğunlukla olumsuz olduğunu fark ederseniz, onlara olumlu bir dönüş yapmanın bir yolunu bulmaya çalışın.

Mizaha Açık Olun!

Özellikle zor zamanlarda kendinize gülümsemek veya gülmek için izin verin. Günlük olaylarda mizah arayın. Hayata gülebildiğinizde, daha az stresli hissedersiniz.

Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı İzle!

Haftanın çoğu gününde yaklaşık 30 dakika egzersiz yapmayı hedefleyin. Ayrıca bunu gün içinde 10 dakikalık zaman dilimlerine bölebilirsiniz. Zihninizi ve bedeninizi beslemek için sağlıklı bir diyet uygulayın. Ve stresi yönetme tekniklerini öğrenin. Aşırı derecede olumlu olmak ve iyi gitmeyen şeylere bakmayı reddetmek, gerçeklerden kaçınmaya yol açan yıkıcı bir dezavantaja sahiptir. Pozitif düşünme, pek çok kişisel, sosyal ve ruhsal faydaya sahipken, bizi yanlış bir iyilik duygusu içinde uyuşturabilir. Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğümüzde, iyileştirme motivasyonu yoktur. Hayata “her şey harika” bir perspektiften bakmanın hayalden başka bir şey olmadığını söyleyecek kadar ileri gideceğim.

@hurriyet

Uzun Vadede Sürekli Pozitif Düşünmek Sorun Oluyor? 

Sadece olumluya baktığımızda, kendimizi her şeyin harika olduğuna inanmaya doğru kandırırız, gerçekten de – yavaş yavaş değerlerimizden, standartlarımızdan ve potansiyelimizden ödün veririz. Yaşamlarımızın genişlemesi ve gelişmesi için, yükseltmek istediğimiz alanları kabul etmemiz gerekir ya da başka nasıl ilerleyebiliriz?

Örneğin, kendinize her zaman mali durumunuzun harika olduğunu söylüyorsanız, gerçekten beş parasız olduğunuzda, mali durumunuzu tamamen iyileştirmek için atmanız gereken adımları asla atmayabilirsiniz.

Kendinize her zaman formda ve sağlıklı olduğunuzu söylüyorsanız, ancak davranışlarınız tembellik ve sağlıksız alışkanlıklardan ibaretse, o zaman size yardımcı olmayan bir yalanı sürdürüyorsunuz. İş projelerinizde daha iyi olabileceğine inandığınız şeyleri söylemeye ve söylemeye cesaretiniz yoksa, o zaman mümkün olabileceğini bildiğiniz şeyden ödün verirsiniz ve tüm projenin başarısız olma riskini alırsınız.

Hayatınızın herhangi bir alanında sıradanlığı kabul ederseniz ve kendinize “her şey harika” demeye devam ederseniz, kendinize “neden? “diye sormaya başlayabilirsiniz. Değişim, değiştiğimizde gerçekleşir ve bu, olumluların yanı sıra olumsuzlara da bakmamızı gerektirir.

Her zaman iyimser olmakla övünen insanlar, kötü görünmekten korktukları için olumsuz görülmekten kaçınmak için genellikle her şeyi yaparlar. Hepimiz biliyoruz ki, hayat asla mükemmel değildir ve her zaman ‘pozitif’ olmak, pozitif mutlu cephenin altında gerçekten olup bitenlerin telafisi olabilir. Başkalarını kandırabilirsiniz ama asla kendinizi kandıramazsınız.

@capital

Negatiflik ve Sürekli Pozitif Düşünme Hakkındaki Birkaç Efsaneyi Yıkalım

  • Mantıklı, mantıklı sorular sormak veya mevcut durumunuzu iyileştirmenin yollarını aramak olumsuz değildir.
  • Negatif veya şüpheci olmak, onu hayatınızı iyileştirmek için kullanırsanız ve pozitif büyüme yaratma amacına hizmet ederse her zaman kötü değildir.
  • Negatif olmak bir şeydir, gerçek olmak başka bir şeydir. Aradaki fark genellikle nasıl söylediğimizde yatar.
  • Pozitif olmak otomatik olarak iyi değildir, özellikle de arkasına saklanmak ve hiçbir şeyin değişmesi gerekmiyormuş gibi davranmak için kullanılıyorsa.
  • Süper pozitif olmak, süper negatif olmaktan daha iyi değildir. Dengeli, topraklanmış ve otantik bir yaşam sürmek için her iki kutba da ihtiyacımız var.
  • Amaç gerçek olmaktır. Dürüst ve gerçekçi. Zor bir konuşma yapmak veya kötü görünme riskini almak anlamına gelse bile, ihtiyacınız olduğunda konuşma cesaretine sahip olmak. Bir şey doğru gelmediğinde bunu söylemek ve bunu yapmaktan dolayı kendini kötü hissetmemek gerekir. 
  • Sadece başkalarıyla değil, kendimizle de bu zorlu, açık ve dürüst konuşmaları yapabilmek olgunluk gerektirir. Duygusu ne olursa olsun gerçeği yapıcı bir şekilde sunabilmek bir beceridir.

Elbette, pozitif olmak kesinlikle ideal bir yaşama yoludur, sizi ve diğerlerini harika hissettirir, ancak her zaman en iyi yol değildir. Olayları gerçekte oldukları gibi görmek için hem pozitif hem de negatif kutuplara ihtiyacınız var.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar