Pazarlama ve Reklam Konusunda Çığır Açmış Kitaplar

reklam-konulu-kitaplar

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlama ve Reklam Konulu Kitaplar – Hizmetiniz veya ürününüz ne kadar büyük olursa olsun, büyük olasılıkla tek başına kendisini satamayacaktır. Reklam kampanyalarının hem öne çıkması hem de hedef kitleye ulaşması gerekir. Reklamcılıkta uzmanlaşmak, yaratıcı sürecinizi güçlendirmeyi, müşterilerinizle nasıl etkili bir şekilde iletişim kuracağınızı bilmek ve elbette biraz zekice olmayı gerektirir.

Bu yaratıcılığı kullanma ve büyük harekete geçme zamanı. Güçlü bir temelden başlamak ve kanıtlanmış reklam yöntemlerini kullanmak, rekabette öne çıkmanıza yardımcı olacaktır. İster reklamcılık becerilerinizi tazelemeniz gerekiyorsa ya da sıfırdan başlıyor olsanız da, reklamlarla ilgili yardımcı olabilecek birçok kitap var. Bu yazımızda sizler için okunacak en iyi reklam konulu kitaplar ve pazarlama kitaplarını derledik..

reklamcilik
reklamcilik

 Reklamcılıkta Ogilvy

Bu kitap birçok nedenden dolayı tartışılmaz bir klasik. 30 yıldan fazla bir süredir, bu kitap reklam dünyasının duayen kitabı olmuştur. Ogilvy, reklamcılıkta kariyerinize başlamak, doğru firmayı seçmek, doğru içeriği oluşturmak, bir şampiyon gibi yazmak, verileri analiz etmek ve becerilerinizi ilgilendiğiniz sebepler için kullanmak için ihtiyacınız olan her şeyi kapsamaktadır. Özel olarak dijital pazarlama ve reklamcılıkla ilgili bu kitapta çok fazla bir şey bulamayacaksınız. Ancak içerideki tüm ilkeler etkilerini kaybetmemiş ilkeler olup modern dünyaya da uygulanabilir. İster deneyimli bir profesyonel olun, kendi firmanızı kurun, ister sadece reklam alanına girin, bu kitap sizin için çok şeyler içeriyor.

Gerçekler, Yalanlar ve Reklamcılık

Basitleştirmek bazen karmaşık hayatımızda zor fark ettiğimiz bir olgudur.  Çok müşteriniz var fakat üstün körü işler yapmak zorunda kalıyorsanız yaratıcılığınızı kullanabilmek adına kendinizi göstermek için mutlaka kendinizi geliştirin. Çünkü insanlara ulaşabilmenin yolu zihinlerine ve kalplerine dokunabilmek ardından cüzdanlarını açmalarını sağlayabilirsiniz. İyi bir marka yaratabilmenin yolu empati kurmaktan geçer.  Yazar Jon Steel, iyi araştırmanın önemini ve en iyi değeri sağlamak için kaldıraç olarak nasıl kullanılacağını açıklar. Hedef kitlenizin güvenini kazanmak ve karşılıklı olarak faydalı bir ilişki kurmak çok zaman alabilir. Ancak bu emeği vermeye değer. İlham verici fikirlere doğru yola çıkmak için Jon Steel’in kaleme aldığı Gerçek, Yalanlar ve Reklamcılık stratejik düşünmenizi geliştirecektir. 

unmarketing
unmarketing

Unmarketing

Scott Stratten’in yazdığı “Unmarketing”, dijital pazarlama ve reklamcılık geleneksel reklamın yerini nasıl aldığını yorumluyor. Düşük maliyetle viral etki yaratmaktan, sosyal medyada marka olmak konularına kadar birçok bilinmez gözlemin kapılarını açıyor. 

Bilinçaltımdaki Reklamlar

İzleyene ya da bakana fark ettirmeden yapılan reklamların hep en zor ve en güzel çalışmalar olduğunu düşünülür. Robert Heath’in kaleme aldığı “Bilinçaltımdaki Reklamlar” kitabı da buradan yola çıkıyor. Biz fark etmeden bilinçaltımızla işbirliğine giren radyoda televizyonda ya da internet ortamında gördüğünüz reklamlar, birçok mesajla aslında bizimle farklı bir iletişime geçiyor.  Hatta satın alma alışkanlıklarımızı değiştirebiliyor. Tabelalardan, logolara, afişlerden televizyon-radyo-internet reklamlarına kadar her yerde olan bu reklamlar, Robert Heath’in bakış açısıyla psikolojik ve nörolojik açıdan da irdeleniyor.  
Reklam konulu kitaplar okuyarak bu alanda kendinizi daha ileriye taşıyabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar