Dijital Pazarlama ve Pazarlamanın Geleceği

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital pazarlama, dijital ortamda firmaların satış politaksını anlatan sanal bir sunumdur. Gelişen ve sürekli olarak ilerleyen teknoloji çağı, tüm insanların hayatına etki eder hale geldi. Günlük olarak yapılan her işte teknolojiden bir parça var. Pazarlama ise kelime olarak ürünlerin tüketiciye reklam stratejileri üzerinden tanıtılmasını kapsayan genel bir kavramdır.

@intervaldigital.com

Pazarlamanın Geçmişi ve Dijital Pazarlamanın Ortaya Çıkışı

Dijital ile Pazarlamanın birleşmesi ise insaların vazgeçilemez alışveriş tutkusu ve istedikleri ürünü bulamamaları ve zaman kaybetmeleri ile olmuştur. Pek çok firma ürünleri dijital ortama yansıtarak hem daha çok satış yapmakta hem de insanlar aradıklarını daha kolay bularak zaman kaybını önlemektir.

Dijital Pazarlama Nerelerde Kullanılır?

Dijital pazarlama, dijital ortamda firmaların satış politaksını anlatan sanal bir sunumdur. Türkiye ‘de yapılan son araştırmalara göre insanların %68’i aktif olarak interneti kullanmaktadır. Bu oran dijital pazarlama yöntemlerinin artmasına neden olmuştur.

Sosyal medya kanalları aktif olarak insanların yer aldığı ve zamanının çoğunu geçirdiği bir alan olmuştur. Bu durumda doğal olarak firmaların yoğunlaşmaları gereken bir sanal iş yerine dönmüştür. Sosyal medya kanalları pazarlama aracı olarak Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest’i kullanmakta, bu araçların kullanım amaçları birbirinden farklı olarak işlev görmektedir.

@analiyz.com

Dijital Pazarlama’nın Yarını

Son dönemde insanlar kitap okumak yerine sanal paylaşım ağlarına yönelmiştir. Blog postları insanların bu ihtiyacını karşılayan alan olarak dikkat çekici bir konuma gelmiştir. Online broşürler, bültenler ve kataloglar ise mail adreslerine toplu olarak gönderilen ve dikkat çeken bir yönteme dönüşmüştür.

Dijital pazarlamanın en önemli stratejisi geleceği görebilmektir. Gelecekte insaların ihtiyaçları hangi yöne doğru kayacak, hangi ihtiyaçlar ortaya çıkacak bunların belirlenmesi dijital pazarlamada avantaj sağlayacak en önemli unsurdur.

Dünya genelinde yapılan araştırmalarda dijital pazarlamanın geleceği ile ilgili ortaya çeşitli öngörüler atılmıştır. Gelecek on yıl içinde dünya genelinde yapılan medya harcamalarının %50’lik kısmından fazlasını dijital pazarlamanın oluşturacağı belirtilmektedir. Bu harcama içinde de en büyük paya ABD ‘nin sahip olacağı öngörülmektedir.

İnternet tarayıcıları artık manuel olarak yazmak yerine sesli arama özelliklerini devreye sokmaya başlamıştır. Bu özellik sayesinde pazarlama olanakları daha da kolaylaşacaktır. Çünkü insanlar bulmak istedikleri şeyi daha rahat şekilde ifade edecekleri bir özelliğe kavuşacaklar. Bu özellik sayesinde dünya genelinde dijital pazarlama alanında 20 milyar dolarlık bir artış beklenmektedir.

@martechadvisor.com

İnternet üzerinde dikkate alınması gereken en önemli unsur ise kullanıcı yorumlarıdır. Kim nerede ne alırsa alsın, ürün hakkındaki düşünceleri paylaşmaları ticareti çok fazla etkilemektedir. İnsanların %91’lik kısmı bir ürün veya hizmet hakkında bilgi almak ve fikir edinmek için çevrimiçi incelemeleri dikkate alıyor. Ayrıca %85’lik kısım bu düşüncelere göre alışveriş yapıyor.

@egegen.com

Dijital pazarlamanın en önemli ayağını gelecekte video içeriklerinin oluşturacağı öngörülmekte ve video harcamalarının iki katına çıkacağı tahmin edilmektedir. Gelecekte dijital pazarlama alanında nasıl bir sürece doğru gidileceğini ise zamanla göreceğiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar