Pazarlama Otomasyonu Olası Satış Yaratma İstatistikleri

pazarlama-otomasyonu-olasi-satis-yaratma-istatistikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Pazarlama Otomasyonu Olası Satış Yaratma İstatistikleri – Olası satış, işletmenizin markanız, ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgilenen herkesi nasıl çektiği ve  onları nasıl dönüştürdüğüdür. Bu her tüketicinin müşteri olma yolculuğunun ayrılmaz bir parçasıdır. Potansiyel müşteri oluşturma istatistikleriyle, diğer pazarlamacıların daha fazla potansiyel müşteri oluşturma ve müşteri adaylarına dönüşüm sağlama hedeflerine ulaşmak için bu süreci nasıl kullandıklarını keşfedebilirsiniz.

Olası Satış Yaratma İstatistikleri

Talep Oluşturma

Talep oluşturma profesyonellerinin %33’ü MQL’lerin (Pazarlama Nitelikli Potansiyel Müşteriler) üretilmesinin başarı için birincil ölçütleri olduğunu söylüyor. (Demand Gen Report, 2018)

Pazarlamacıların sadece% 18’i outbound uygulamaların satışlar için en yüksek kalitede satış olanakları sağladığını söylüyor. (HubSpot, 2018)

Büyük ve orta ölçekli kuruluşların çoğu, ayda 5.000’den az pazarlama nitelikli müşteri adayıdır. (HubSpot, 2017)

Pazarlamacıların %61’i iş ve olası satış yaratmanın en büyük zorluk olduğunu söylüyor. Stratejik açılış sayfaları B2B (işletmeler arası hizmet) işletmelerinin %68’i tarafından olası satış elde etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca B2B pazarlamacılarının %79’u e-postaları talep yaratma çabaları için en etkili dağıtım kanalı olarak görmektedir. B2B ortamında, olaylar en fazla müşteri adayının yaratılmasına yardımcı olurken, vaka çalışmaları en fazla aday müşteriyi dönüştürmeye ve hızlandırmaya yardımcı olur.

İşletmeler çevrimiçi olası satışları beş dakikadan daha kısa bir sürede izlediğinde, bu olası satışların müşteriye dönüşme olasılığı dokuz kat daha fazladır. Ama işletmeniz veya ürünleriniz hakkında bilgi isteyen tüketicilerin %63’ü en az üç ay boyunca satın alma işlemi yapmayacak.

Pazar Analizi

pixabay.com

 Inbound kuruluşların %75’i pazarlama stratejilerinin etkili olduğuna inanmaktadır. (HubSpot, 2018)

Veri kalitesi yönetimi metrikleri, 2020 yılında pazarlama uzmanları için önemli bir itici güç olacaktır. (CMS Wire, 2019)

Olası satış yaratma, satış ve aday müşteri yetiştirme, içerik pazarlamacıları için ilk üç kurumsal hedeftir. B2B pazarlamacılarının %85’i potansiyel satış yaratmanın en önemli içerik pazarlama hedefi olduğunu söylüyor. İyi planlanmış olası satış yönetimi stratejilerine sahip pazarlamacıların %46’sında, olası satışların% 75’inden fazlasını takip eden satış ekipleri bulunmaktadır. Pazarlamacıların% 27’si yeterli bütçenin sağlanmasının en büyük pazarlama zorluğu olduğunu söylerken %39’u pazarlama faaliyetlerinin yatırım getirisini kanıtlamanın en büyük pazarlama zorluğu olduğunu söylüyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki 2020’deki en yeni pazarlama analitiği trendlerinden biri, tahmini analitik gibi makine öğrenme süreçlerine odaklanacaktır.

Pazarlama Otomasyonu

Pazarlama otomasyonu araçlarına yapılan harcamaların 2023 yılına kadar yıllık 25.1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. (Martech Today, 2018)

Potansiyel müşterileri besleyen işletmeler, muhtemel müşterilerini beslememiş işletmelerden %33 daha düşük bir maliyetle % 50 daha fazla satış yapar. (Strategic IC, 2017)

Pazarlamacıların %69’u müşteri adaylarını dönüştürmenin en öncelikli konu olduğunu söylüyor. (HubSpot, 2017)

Pazarlama otomasyonu, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmak için en popüler dört yöntemden biridir. Pazarlamacılar, otomasyonun en büyük faydasının zamandan kazanmak olduğunu söylüyor. Olası satış yönetimini otomatikleştiren şirketler, 6-9 ay içinde% 10 veya daha fazla gelir artışı görüyor. En iyi performans gösteren şirketlerin% 79’u üç veya daha fazla yıldır pazarlama otomasyonu kullanırken ajansların yaklaşık % 90’ı pazarlama otomasyon stratejilerinin başarılı olduğunu söylüyor. Pazarlama liderlerinin % 67’si şu anda bir pazarlama otomasyon platformu kullanıyor. Önümüzdeki iki yıl içinde ise, pazarlama liderlerinin %21’i pazarlama otomasyon platformu kullanmayı planlıyor. ABD’de, pazarlama otomasyon yazılımı endüstrisi 2019’da 6.1 milyar dolarlık bir pazar haline geldi. Ayrıca burada, pazarlama otomasyon yazılımı endüstrisinin yıllık % 20+büyümesi bekleniyor. Önemlidir ki müşteri deneyiminin haritalanması ve kişiselleştirilmiş içerik kullanımı, pazarlama otomasyonunu optimize etmek için en etkili taktikler olarak kabul edilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar