Pazarlama Kampanyalarına İlham Verecek 2019 Görsel Trendleri

pazarlama kampanyaları için görsel tasarım trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Toplaşın, pazarlama kampanyalarınız için ilham kaynağı olacak 9 görsel trendi sizler için derledik!

Sanat ve pazarlamanın buluşma noktası neresi diye sorarsanız, rahatlıkla görsel trendler diyebiliriz. İster gelecek için ilham kaynağı isterse de geleceği görebilmek için şimdiki zamanı analiz etmek isteyin sıralayacağımız bu trendler projelerinize ilham olması açısından bir başlangıç noktası olabilir.

Harmanlanan görsel trendler, görsel iletişimde büyük resmi görmenin unutulmaz, yeni ve ferahlatıcı bir şeyler yaratmanın yollarından biridir. Bu durum, hedef kitlenizi anlamak, onlara en iyi şekilde nasıl hitap edeceğinizi, görsel seçiminizi nasıl yapacağınızı ve gerçekten etki edecek içerikler oluşturmayı anlamakla ilgilidir.

2019 yılı, fazla göze çarpmayan aynı zamanda da iletişimde daha kişisel bir yaklaşıma izin veren görsellerin yılıdır. Öyleyse gelin hep birlikte pazarlama kampanyalarımızda içeriklerimizi daha etkili hale getirmemiz için bizlere yardımcı olacak trendlere bir göz atalım!

1. Kişiselleştirme Çağı

@ toddwmac

2019’da her şey, her bireye tek tek hitap edecek, ilgili içerik ve görsellerle ilgilidir. Pazarlamacılar, çoğu kez iletişimde kişiselleştirilmiş bir yaklaşımın ortaya çıkmasına izin veren, “herkese uygun tek bir pazarlama” olgusunu reddederler. Oysa pazarlamanın besin kaynağı, içeriği tüketici kitlelere yönelik hazırlamak yerine bunları, bireylere uyarlamak için gerekli bilgilerin nasıl kullanılacağıdır.

2. Yaratıcı Provakasyon

@ Brocrock

Öyle bir hal aldı ki sosyal medyadaki kirlilikten sıyrılmak için yeni bir şeyler denemek zorunda kalıyoruz. Cesur, cüretkar ve gözüpek yaratıcı seçimler, markaların uzun süre, kalıcı bir etki bırakmasına yol açar. Görsel seçiminde, içeriğin çoğu zaman mobil cihazlarda ve hareket haliyken nasıl görüntülendiği düşünülerek “parmak izin bırakmayan” bir etkiye sahip olması gerekir. Unutulmaz içerikler oluşturun. Böylece web aleminin konuşulanı siz olacaksınız!

3. Nostaljik Geridönüşler

@ ArturVerkhovetskiy

Son on yıla bakıldığında abartılı estetik anıları kullanmak, gücünü hedef kitleden alan bir durumdu. Hala da öyle. Bu nedenle belirli bir hedef kitleye hitap etmek istiyorsanız paletlerinizi, desenlerinizi ve yazı tiplerini modern bir dokunuşla süslemelisiniz. “old school” diye tabir edilen geleneksel unsurları kullanmak, bazı markaların geçmişi hatırlatan tasarımlarında yaptığı gibi 2019’daki projeler için de yaratıcı bir avantaj olacaktır.

4. Sanat Tarihi İle Kucaklaşmak

@ Vova130555

Geçmişin ustalarından ilham alan sanatçılar, dikkat çekici stilleri yorumlayarak projelerine dahil ediyor. Takip ediyor musunuz bilmiyoruz ancak bazı Instagram fenomenleri de kolajlarını oluştururken klasik sanat eserlerini kullanıyor ve adeta bir sanat bükücü gibi onları yeniden yapılandırıyor. Stok fotoğrafçılığı yapanlar da ilham olması açısından bu alana birmiş ve sanat tarihi çevresinde dönen tüm projeleri bir araya getirmiştir.

5. İlk Küresel Estetik

@ HolgersFotografie

Dünyadaki kafelerin niçin birbirine benzediği sorgulanmaya başladığında bunu ilk fark eden Quartz News oldu. Bakıldığında sosyal medya -yine- yediğimiz, içtiğimiz ve zaman geçirdiğimiz yerlerin iç mekan tasarımlarını şekillendirmeye başlayan homojen bir tasarım trendinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Korkutucu olsa da bir gerçek var ki “Instagramlanabilir” konusu, sanat ve tasarım sektöründeki birçok alanda kendini hissettiriyor.

6. Etkileşim Katmanları Ekleme

Herkes ama herkes 2019’da içerikle etkileşim kurmanın yenilikçi yollarını arıyor. Trendler, daha ilgi çekici deneyimler yaratabilmek adına web sitesi tasarımının ötesine geçiyor. İnsanların içerikle etkileşime girme şansı varsa bu durum projeleri ve kampanyaları daha akılda kalıcı hale getirecektir. Bu özellikle öne çıkması gereken içerikler söz konusu olduğunda geçerlidir.

7. 3D Tasarım Geçişi

@ Anberization

Grafik tasarımcılar, daha fazla derinlik elde etmek ve statik görsellere meydan okumak için 3D tasarımlarla denemeler yapıyorlar. Pek çok takipçi de bu tür görsellere ilgi gösrerir durumda. 3D ile denemeler, içeriğin etkileşimli ögelerle birlikte kullanılmasına izin verir.

8. Felsefi Minimalizm

@ Westend61

Minimalist görseller, daha derim anlamlar içeren ve düşüncelerimizi yansıtmak için sade kompozisyonları öne çıkaran unsurları içerir. Her şey ilk bakıştı görüldüğü gibi değildir ve fotoğrafçılar bu konsepti kişisel projelerinde denemek açısından heveslidirler. Şaşırtıcı unsurlara sahip minimalist fotoğraflar, harika metaforlar yaratır ve tartışmalara ilham verir.

9. Yeni Dalga Çevre Bilinci

@ Maxoidos

Çevresel faktörler her zamankinden daha göz önünde ve markalar bu konuda duruşlarını ortaya koyuyor. Bu eğilimin uzantısı olarak içinde yaşadığımız dünyanın gerçekliğini gözler önüne seren sabit bir görüntü akışı var. Değişime ilham verecek görselle de bunlar.

Evet, sizlere faydalı olacağını umduğumuz bir listemizin sonuna daha geldik. Sosyal medya yönetimi açısından önem taşıyan bu trendler 2019’da bizlere yol gösterecektir.

Yine pazarlama kampanyalarınız açısından etkili olacak trendleri derlediğimiz Pazarlamacıları Etkileyecek 2019 Trendleri yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar