Pazarlama, Araştırmayla Başlar!

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde pazarlama araştırması yapmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğu tüm pazarlamacılar tarafından bilinmektedir. Çünkü bu araştırmalar, markanızın uzun dönemde başarıya ulaşabilmesi için “olmazsa olmaz”lardan biridir. Pazarlama araştırması yapan şirketlerin, bunu yapmayan veya yaparken başarısız olmuş şirketlerden daha iyi bir konuma ulaştığı ise su götürmez bir gerçektir.

Pazarlama araştırmasının, şirketinizin vazgeçilmezleri arasında olması gerektiğini kanıtlayan beş neden aşağıdaki gibidir:

1.Müşterilerinizi Merkez Almanızı Sağlar

Markaların ve tabii ki pazarlamacıların asla unutmaması gereken tek şey şudur ki; müşteriler, asıl patronlardır. Araştırma sürecinde; gerçek patronlarınız olan müşterilerinizle iletişim çizginizi açık tutmalı, müşterilerinizin isteklerini iyice anlamalı ve bu doğrultuda çalışmalısınız. Markanızın ürünlerini satın alsanız bile bu ürünleri bir tüketici gözüyle yorumlayabilecek objektifliğe sahip olamayacaksınız. Bu sebeple müşterilerinize ve onların bakış açıklarına odaklanmak en kritik noktadır. Bu durumda pazarlama araştırması en büyük yardımcınızdır.

Bir marka neden pazarlama araştırması yapmalıdır?

@timgouw

2.Sadece İşinize Odaklanmanıza Yardımcı Olur

Tüm pazarlamacılar aynı anda birçok işten sorumlu kişilerdir. Pazarlama araştırması, size müşteriniz için neyin önemli ve öncelikli olduğunu söylerken zamanınızı verimli bir şekilde kullanmanız konusunda da fayda sağlar. Bu sizin, hem kısa hem de uzun dönem pazarlama planlarınızın daha düzenli bir şekilde işlemesi konusunda yardımcı olacaktır.

Markalar neden pazarlama araştırması yapmalıdır?

@statictildacdn

3.En Karlı Büyüme Fırsatlarını Takip Etmenize Olanak Tanır

Pazarlamacılar her zaman markanın büyümesini isterler. Ancak kimse bunu yapmak için doğru yolun ne olduğu konusunda tam olarak emin olamaz. Pazarlama araştırması, markanız için en yüksek gelir potansiyeline sahip yöntemleri ön plana çıkarıp bunları ölçebilir ve bu yöntemleri önceliklendirmenize yardımcı olur.

Markalar neden pazar araştırması yapmalıdır?

@questionpro

4.Sizi, Gelecek Odaklı Tutar

Hepiniz “Uyum Sağla ya da Yok Ol” tabirini duymuşsunuzdur. Bu tabii ki marka ve işletmeler için de son derece geçerli bir cümledir. Tüketici ve müşterilere yönelik düzenli araştırmalar yapmak, insanların uzun dönem ihtiyaçlarına adapte olmanızı ve kendinizi sürekli geliştirmenizi sağlar.

gelecek

@joshuaearle

Kısa vadeli sonuçların en üst düzeye çıkarılmasına odaklanmak kolaydır. Ancak kısa vadedeki sonuçlara çok fazla odaklanmak markanızın uzun ömürlülüğünü ve gelecekle olan bağlantısını kısıtlar. Bu da gelecekteki başarısını kısıtlamakla aynı anlama gelir.

5.Karar Verme Yeteneklerinizi Geliştirir ve Riski Azaltır

Pazarlama araştırması; pazarınız, ürününüz, kitleniz, rakipleriniz ve daha birçok konu hakkında sizi bilgilendirir. Kapsamlı bir araştırma yaptığınızda kararlarınızı, kendinizden emin ve rahat bir şekilde verebilirsiniz.

Pazarlama kararlarınızı planlamak için araştırma yaparak marka strateji seçeneklerinizi en uygun hale getirip hata payınızı en aza indirebilirsiniz.

Markalar neden pazarlama araştırması yapmalıdır?

@thebalance

Bir markanın, herhangi bir pazarlama kararı almadan önce pazarlama araştırması yapması en büyük önceliklerinden biri olmalıdır. Yukarıdaki beş madde, bunun en basit kanıtıdır.

Günümüzde pazarlama araştırmalarının en kolay şekilde nasıl yapılabileceğini merak ediyorsanız “Pazarlama Araştırmalarında Adgager Farkı” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar