Pandemide Bisiklet Satışları Arttı

Paylaşmayı unutmayın.

Pandemide Bisiklet Satışları Arttı – İzole olmak; pandemi dönemi ile birlikte birçoğumuzun hayatında ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi haline geldi. Koronavirüsten uzak durmak, virüse yakalanmamak isteyen insanlar hayat rutinlerinde bazı değişikliklere gidiyor. İzole alternatiflere yönelmekte bu değişikliklerin başında yer alıyor. İmkanı olan insanlar şehrin kalabalığından uzaklaşıp, doğaya yöneliyor. Fakat takdir edersiniz ki birçoğumuzun bunu yapma şansı bulunmuyor. İzole alternatiflere yönelim, bisiklet satışlarını da ciddi anlamda etkiledi. Yapılan araştırmalara göre pandemide bisiklet kullanımı son dönemde ciddi anlamda artış gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda en çok talep edilen bisiklet türü, çocuklara yönelik üretilmekte olan bisikletlerdi. Fakat 2020 yılında, yetişkinler için tasarlanmış olan bisikletlere olan talebin artış gösterdiği görülüyor. Bisikletlere olan talep, 2021 yılının ilk 5 ayında da devam etti.

Pandemide Bisiklet Satışları Arttı

Bisiklet Satışlarında %144’lük Artış

pandemide-bisiklet-satislari-artti
Photo by Howard Bouchevereau on Unsplash

Pandemide toplu taşıma araçlarından uzak durmak isteyen insanlar yeni alternatiflere yöneldiler. Bu noktada insanların karşısına çıkan alternatiflerden birisi de bisiklet kullanmak oluyor. Türkiye’nin önde gelen e – ticaret siteleri arasında yer alan Gittigidiyor’un verilerine göre 2020 yılındaki bisiklet satışı, 2019 verilerine göre %144’lük bir artış gösterdi. Aynı etkinin 2021 yılında da devam ettiğini söylememiz mümkün. 2021 yılının ilk 5 aylık döneminde de önceki yılın aynı dönemine göre %57 artış söz konusu.

Ayrıca dağ bisikleti satışlarında da ciddi bir artış olduğunu belirtmekte fayda var. 2020 yılında dağ bisikleti satışı neredeyse %32 oranında artış gösterdi. Bu artış oranı 2021 yılının ilk 5 aylık döneminde de %41 olarak önümüze çıkıyor.

pandemide-bisiklet-satislari-artti
Photo by Rachel Martin on Unsplash

Bisiklet satışlarının en fazla artış gösterdiği dönemse ilkbahar olarak karşımıza çıkıyor. Hava şartlarının belki de bisiklet sürmek için en ideal olduğu bu dönemlerde, birçok kişi bisikletlere yöneliyor. Ayrıca okulların tatil olması nedeniyle çocukların daha fazla boş vaktinin olması da bu konuda oldukça güçlü bir etken olarak değerlendiriliyor.

Kısacası, pandemi döneminde izole yaşam sürmek isteyen birçok kişi bisiklete yöneliyor. Bisikletlerin doğayla barışık olmaları, insan sağlığına faydalı olmaları ve insanların toplu alanlardan bir nebze olsun kaçabilmelerini sağlamaları; bu durumun başlıca sebepleri olarak karşımıza çıkıyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar