Online Sanat Satışında En İyi 10 Web Site

Paylaşmayı unutmayın.

E-ticaret sektörünün gelişmesi dünyada olduğu kadar ülkemizde de markaları ve ticaret yapanları dijital ortama geçmeye itti. Artık birçok alışverişi internet üzerinden kolayca halledebiliyoruz. İnternet dünyası ve e-ticaret, dünyadaki sınırların ortadan kalktığını ve kocaman bir alışveriş merkezine döndüğünü kanıtladı. Sanat dünyası da geride kalmayarak internette yerini aldı.

Artık çevrimiçi sanat galerileri normal sergilerden daha çok ilgi çekmeye başladı. Bunun temel sebebi ise bu galerilerin doğrudan izleyiciye ulaşıp kendi müşteri tabanını oluşturması. Online sanat satışının bir diğer avantajı da internetin çok büyük bir kitleye sahip olması. Bu sayede sanata yeni gözler çekmek oldukça kolay bir hale geldi.

Biz de bu yazımızda size online sanat satışında en iyi 10 siteyi derledik. Siz de sanatınızı geniş kitlelere yaymak ya da başarılı eserlere hızlı ulaşmak isterseniz bir göz atmanızı tavsiye ederiz!

1.Artpal

Artpal; binlerce satıcıyı temsil eden, sanat satmak ve almak için oluşturulmuş oldukça popüler ve ücretsiz bir galeridir. Komisyon veya üyelik ücreti yoktur. Orijinal eserlerin yanında baskıları da satabilir veya isteğe bağlı baskı hizmetini kullanabilirsiniz. Kurulumu da kullanımı kadar kolay olan bu site sayesinde dakikalar içerisinde sanatınızı satabilirsiniz.

2. Singulart

Singulart 80’den fazla ülkeden sanatçılar tarafından kurulmuş bünyesinde 50.000’den fazla sanat eseri bulunduran bir sanat galerisidir. 2017’de lanse edilen bu galeride en özgün ve başarılı sanat eserlerini bulmakla kalmayacak aynı zamanda koleksiyonerleri ve sanatçıları destekleyen ekipleri sayesinde sanata en hızlı ve kolay yoldan ulaşabileceksiniz.

3.Displate

Displate, dünyanın dört bir yanından sanatçıları toplayan ve eserleri mıknatıslı metal baskılar şeklinde pazarlayan bir sitedir. Ürünlerine önem vererek, size sanatınızı medyada piyasadaki en yüksek kalitede sergileme fırsatı sunarlar.  Üyelik %100 ücretsizdir ve üye olunması oldukça kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, en iyi tasarımlarınızı yüklemek. Onlar sizin için baskı, müşteri hizmetleri ve pazarlama kısımlarını hallederler. Bunun dışında her satıştan %25 komisyon alırsınız ve özel Paylaş ve Kazan bağlantısıyla da yapılan toplam satış değerinin % 25’ine kadarını kazanabilirsiniz.

4.Artfinder

Artfinder’ın sitesine girerseniz gerçekten çok eğlenceli ve kullanışlı bir yaklaşımı olduğunu görürsünüz. Artfinder kendi ağlarındaki sanatçıları düzenli olarak gösterime koyarak fazladan görünürlük sağlar. Ayrıca haftalık olarak güncellenen sanatçı sıralamasına sahiptir.

5.Azucar Gallery

Azucar; dünyadaki en başarılı sanatçıları temsil eden, özenle seçilmiş bir sanat galerisidir. Oldukça işlevsel bir arayüze sahip olmanın ötesinde Azucar, her iki dünyanın da en iyisini birleştiren düzenli IRL, in-real-life, sergilerine ev sahipliği yapmasıyla bilinmektedir.

6. Saatchi

Dünyanın en büyük sanat galerilerinden birini olan Saatchi, 65.000 civarında sanatçıya ev sahipliği yapan bir sanat galerisidir. Sadece sanat satmanın ötesine geçen Saatchi aynı zamanda sanat fuarları, küratör grupları organize ediyor ve sanatçıları aktif olarak tanıtıyor. 

7. Artsper

Artsper, sadece galeriler için oluşturulmuş bir sitedir. Bağımsız sanatçılar kayıt olamazlar. Bu, son derece yüksek bir kalite seviyesi sağlar ve sadece profesyonel sanatçılara odaklanır. Amatör sanatçıları resmin dışında bırakarak profesyonel koleksiyoncular için önemli bir alan oluşturur.  Örneğin; Azucar Gallery çalışmalarının bir kısmını Artsper aracılığıyla satar ve geri dönüşünü her zaman alır.

8. Kite.ly

Bu sitede talep üzerine baskı yapılır. Resminizi veya tasarımınızı yükleyerek bunları tişörtlere, bardaklara, bez çantalara, posterlere, çerçeveli baskılara dönüştürebilirsiniz. 

9. Art Please

Art Please, sanatçılar ile koleksiyonlar arasında bağlantı kuran bir çevrimiçi ağdır. Sanatçılar sanatlarını yükleyerek büyük bir kitleye ulaşabilir ayrıca koleksiyoncularda sanatçılardan isteklerde bulunabilirler.

10. Jose Gallery

Jose Gallery, bireysel sanatçılar ve galerilere hitap ederek, sanat koleksiyonerlerinin her iki tarafına da çevrimiçi olarak ulaşma imkanı sağlar. Ayrıca Rusça ve Çince websiteleri de sunarak birçok sanat koluna ulaşmayı amaçlarlar.

Eğer sizde sanatınızı arada kimse olmaktan insanlara ulaştırmak ve kendi müşteri tabanınızı kendiniz oluşturmak istiyorsanız; bu sitelerden herhangi bir tanesini denemenizi tavsiye ederiz. İster koleksiyoncu olun ister galeri sahibi isterseniz de bağımsız sanatçı. Bu sitelerin faydasını göreceğinize eminiz!

Bonus: Sanatseverlere bir yazı önerimiz daha var: Türkiye’nin İlgi Çeken Sanat Galerileri

Sanatla kalın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar