Online Ödeme Devi Paypal’dan Bitcoin’e Destek Verdi

Paylaşmayı unutmayın.

Online Ödeme Devi Paypal’dan Bitcoin’e Destek Verdi – Bitcoin geçtimiz günlerde Microsoft ve Visa’dan gelen bilgilerle 58 bin dolar barajını aştı. Bununla birlikte PayPal da kripto paralar ile işlem yapma düzeneğini 30 mart’ta kullanıma sundu. Bunun yanında Bitcoin, 59 bin doların üzerine ulaştı. Paypal, Bitcoin’in yanı sıra Ethereum ve Litecoin ile ödeme yapma imkanı da verdi. Böylelikle bu kanalı kullanan insanların kripto paralarını ödeme alırken fiat para şeklinde almaları mümkün olacak.

Online Ödeme Devi Paypal’dan Bitcoin’e Destek Verdi

PayPal nedir?

Online şekilde güvenli alışveriş yapmak istiyorsunuz ve bununla birlikte de kredi kartınız yok. Ayrıca yine kredi kartı kullanmaksızın e-posta adresi aracılığıyla para yollamak istiyorsunuz. Bunun yanında Bu noktada karşınıza Paypal çıkıyor. Bütün bunları Paypal sizlere sağlamakta. Yani online bankacılık uygulması olarak bahsetmek mümkün.

online-odeme-devi-paypaldan-bitcoine-destek-verdi
Photo by André François McKenzie on Unsplash

Bunun dışında geçtiğimiz Kasım ayında Paypal ABD kullanıcılarına kripto para alışverişini mümkün kıldı. Bununla birlikte ‘Kripto İle Ödeme Yapma’ özelliğini sundu. Böylelikle kullanıcıların kripto paralarını istedikleri anda ABD dolarına çevirmeleri mümkün olmakta.

PayPal Kripto Para Alanına Daha Olumlu Yaklaşıyor

Kullanıcı Paypal cüzdanında otomatik olarak özelliği görmek istiyorsa bakiyesinin yeterli olması mühimdir. Bununla birlikte madeni paranıza kadar görmeniz de mümkün. Fakat Paypal, yaptığınız para alışverişi sırasında bir kripto para birimi kullanmanıza izin hakkı olduğununu belirtiyor. Bunun yanında kripto para alanını destekleyen uygulama sadece Paypal değil. Square 2018 yılında Bitcoin için Cash App kanalında destek göstermişti. Paypal bir dev ve belki de kripto para birimini konusunda da avangard olması mümkün.

Bunun yanında Paypal’ın dikkat çektiği bir konu da dijitalliğin yükselişte olduğu gerçeği. Bununla beraber dijital para birimlerinin kullanımı da yükselişe geçiyor. Paypal’ın CEO’su Dan Schulman gelişmelerle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bununla birlikte odaklarının kripto para birimini yaygınlaştırmak olduğunu söyleyerek  yeni uygulamalardan bahsetti. Paypal müşterilerine cüzdan ile ödeme seçeneği sunmakta. Ayrıca bu konuda esneklik getirecekleri konusu da vurgulanmakta.

online-odeme-devi-paypaldan-bitcoine-destek-verdi
Photo by Austin Distel on Unsplash

Bunun yanında USD, Coin’i kullanmaya başlayacağını belirtmişti. Ayrıca Visa, Crypto.com ile de pilot program başlatacağı konusunda açıklama yapmıştı. Ayrıca beraber çalıştığı ortaklarına diğer yıl daha çok alternatif uygulamalar tanıtmayı umdukları konusunu vurgulamıştı.

Bununla birlikte Paypal’dan kripto paralardaki yükselmeler konusunda da haberler geldi. Bu doğrultuda Bitcoin 59 bin dolar’ı geçti. Ethereum %1,5 gelişme kaydetti ve 1.836 dolar yakınlarında işlem görmesi başladı. Bunun yanında Litecoin’e  baktığımızda %1 gelişme kaydetti ve 196 civarlarına ulaştı. Aynı zamanda Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi de %2 yükseliş gösterdi. Sonuç olarak kripto para birimleri piyasada yükselip değerlenmekte ve artmaya devam edeceği de ortada.

online-odeme-devi-paypaldan-bitcoine-destek-verdi

Bununla birlikte kripto para birimine olan bu desteklerin bazı sonuçlar doğuracağı açık. Bu bağlamda insanların bu kanala daha ilgi ile yaklaşacağı da görünen bir gerçek.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar