Okurken İnternet’ten Para Kazanmaya Ne Dersiniz?

kolay para kazanma yolları

Paylaşmayı unutmayın.

Öğrenciliğin zor olduğunu bilmeyen yok bir de bunun üzerine maddi sorunları eklersen zorluğundan geçilmeyecek gibi oluyor. Birçok öğrenci ek gelir elde etmek amacıyla yarı zamanlı işlerde çalışıyor ki bunun ne kadar verimli olduğunu kendimize sormamız lazım. Okulda geçen uzun ve yorucu saatler sonrasında beyin yorgunluğunun üzerine binen bir de beden yorgunluğu… Ne kadar verimli olabilir ki? Tam da bu noktada sizler için hem çok fazla yorulmayacağınız hem de artık hayatımızın bir parçası haline gelen telefon ve bilgisayarlarınızı kullanarak para kazanabileceğiniz işleri derledik. Kim bilir belki de bir tanesi tam size göredir. Keyifli okumalar…

Youtube Kanalı Açmak

nasıl youtube kanalı açılır

@youtube

Hepimiz otobüste, evde, ders arasında yani hemen hemen her yerde Youtube üzerinden video izliyoruz. Ve bildiğimiz üzere Youtube kanalları aldıkları reklamlar ile para kazanmaktadırlar. Tabi bu noktada devreye izlenme sayıları giriyor. İzlenme sayısı ne kadar fazla ise geliriniz de aynı oranda artacaktır. İzlenme oranını arttırmak için özgün, ilgi çekici içerikler üretebilirsiniz. Sizin de bildiğiniz gibi şu aralar en çok izlenen kanallar arasında makyaj videoları, oyun videoları ve gündelik vloglar yer almakta. Eğer sizin de bu çok izlenen alanlara ilginiz varsa ya da yeni bir alanla çok izlenme alabilirim, diyorsanız ilk videonuzu çekmeye başlayabilirsiniz.

İnternet’ten Satış Yapmak

internet üzerinden satış yapılabilecek programlar

@freestocks

Mağaza mağaza gezip alışveriş yapmak her ne kadar güzel olsa da artık oturduğumuz yerden seçip İnternet’ten sipariş vermek daha cazip geliyor açıkçası.  Online alışverişin yaygın olduğu bu günlerde online satış yapmak cazip bir fikir olabilir. “Ben bir şey üretmiyorum” ya da “Toptancı değilim ki ne satabilirim?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Cevap basit: İkinci el eşyalar. Evet ikinci el eşyalar. İkinci el eşya alım satımı için pek çok site ve uygulama bulunuyor. Özellikle ikinci el kıyafet, çanta ve ayakkabı alım satımı için birçok uygulama mevcut. Kullanmadığınız, atmaya kıyamadığınız birçok eşyanızı bu platformlar üzerinden satışa çıkararak gelir elde edebilirsiniz.

Yazmak

makale yazarlığı

@dandimmock

Yazmak benim işim, kalemim kuvvetlidir, diyenler için de makale yazarlığından bahsedebiliriz. Sadece nereden başlayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kendi blogunuzu kurduğunuzda bir süre para kazanamayabilirsiniz. Başka bir platform üzerinde editörlük veya yazarlık yaparak daha kısa sürede para kazanmaya başlayabilirsiniz. Hem düşüncelerinizi geniş kitlelerle paylaşıp hem de para kazanmak kulağa gayet hoş geliyor. Bu platformlardan biri içerik bulutu.

Stok Fotoğrafçılık Yapmak

stok fotoğrafçılık siteleri

@jamie452

Fotoğraf çekmeyi sevenler için hobiyi gelire çevirmek açısından iyi bir fırsat olabilir. Çektiğiniz fotoğrafları İnternet’e yükleyerek indirilmesi karşılığında para kazanabilirsiniz. “Stok fotoğrafçılık” olarak adlandırılan bu iş, Silikon Vadisi’nin tanınmış isimlerinden olan Jon Oringer tarafından keşfedilmiştir. 2003 yılında başlattığı stok fotoğrafçılık, günümüzde çok yaygındır. Birçok stok fotoğrafçılık sitesi bulunmaktadır ve buralarda çektiğiniz fotoğrafları satarak para kazanabilirsiniz.

Sanal Asistanlık Yapmak

sanal asistanlık nedir

@alejandroescamilla

Yöneticilerin ve patronların genelde asistanları vardır. Bunun dışında iş yoğunluğu fazla olan ama şirket bünyesinde bir asistan bulunmasını istemeyen yöneticiler de bulunmaktadır. İşte bu kişiler, sanal asistan kullanmayı tercih eden kişilerdir. Son yıllarda artış gösteren bu eğilim size evden ya da okuldan İnternet üzerinden asistanlık yapma imkanı tanır. Sanal asistanlar genelde toplantıları organize eder, mail alış-verişini kontrol eder. Kısacası normal bir asistanın yapması gereken işleri İnternet üzerinden takip eder ve yapar.

Domain Alıp Satmak

Domanin (alan adı) alıp satmak yıllardır yapılan bir şey. Marka olmaya müsait ve daha önceden alınmamış domainleri alarak bunlar üzerine açılmış bloglarda satabilirsiniz. Peki domain nedir? Örnek ile açıklayacak olursak Adgager bizim domainimiz; .com ise alan adı uzantımızdır.

Oyun Oynamak

oyun oynayarak para kazanmak

@glenncarstenspeters

Online oyunlara yeteneğiniz varsa hatta kimi zaman saatlerce başından kalkmadığınız oluyorsa hem oyununuzu oynayıp hem de para kazanabilirsiniz. Oyunlara kendini kaptıran ve geçemediği bölümü geçmek için veya oyun içerisinde gerekli olan bir nesneyi almak için tereddüt bile etmeden para harcamaya hazır olan bir sürü insan var. Ya da oyuna sıfırdan başlayıp belirli bir seviyeye gelmiş hesaplarınızı yeni oyunculara satabilirsiniz.

Gager Olmak

“Fikirlerimle dünyayı değiştirmek istiyorum” diyorsan biz de sana “Neden olmasın?!” diyoruz. Hem dünyanın değişmesine katkı sağlayabilir hem de kazanç elde edebilirsin. Nasıl mı? Gager olarak.

Nedir bu Gager? Adgager bünyesindeki herkes birer Gager’dır. Adgager, küçüklü – büyüklü her türden fikrin, hedef kitlesine istenilen zaman diliminde ulaştırarak ölçen ve elde ettiği analizlerle birlikte, fikrin hayata verimli bir şekilde geçirilmesini sağlayan bir servistir. Kısaca pazarlama araştırmasının geleceğidir. Gagerlar katkıda bulundukları fikirler üzerinden kazanç elde ederek kendi fikirlerini de bir üst noktaya taşıyacak fırsatları elde etme şansına sahip olurlar ve fikirlere etki ederek doğru yönde gelişmelerine katkıda bulunurlar. Daha önce blogumuzda yer verdiğimiz 10 Çarpıcı Özelliği ile “Gager” Karşımızda yazımızı okuyarak Gager’ları daha iyi tanıyabilir ve aramıza katılabilirsiniz.

Yukarıda saydıklarımız İnternet üzerinden para kazanmanın sadece bir kaç yöntemi. İlgi ve yeteneklerinize göre çok daha farklı işler bulabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar