Okuduğunuzda Hayrete Düşeceğiniz En İlginç İnançlar – 8 İnanç

Paylaşmayı unutmayın.

Okuduğunuzda Hayrete Düşeceğiniz En İlginç İnançlar – 8 İnanç – Dünya birbirinden farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor. Bu farklılıklar yemek, mimari gibi seküler alanlarda olduğu gibi inanç ve din gibi daha ruhani alanlarda da karşımıza çıkabiliyor. Özellikle inanç sistemlerindeki farklılarla oldukça ilginç bir perspektif ortaya koyuyor.

Örneğin dünyanın bir kısmındaki insanlar dünyanın düz olduğuna olan inançlarını sürdürüyorlar. Hiç de azımsanamayacak kadar insan bu tezi savunuyor. Hatta yılın belirli zamanlarında toplanarak paneller düzenliyorlar. Yeterince ilginç gelmediyse sizi aşağıya bekliyoruz. Karşınızda “Dünya Üzerinde Bulunan En İlginç 8 İnanç”!

Okuduğunuzda Hayrete Düşeceğiniz En İlginç İnançlar – 8 İnanç

8. Cao Dai

“Dünya cehennemden sadece dört nokta uzakta olduğuna dair inanç”
@placeshappen

Doğası gereği oldukça politik bir din olan Vietnamlı Cao Dai dini grubu, 1926 yılında Tay Ninh bölgesinde kuruldu. Bu dinde, Cennetin 36 seviyesi olduğuna inanılır. Ayrıca, akıllı yaşama sahip 72 gezegenden Seviye 1’in Cennete en yakın olduğuna, Seviye 72’nin Cehenneme en yakın olduğuna ve Dünya’nın 68. seviyede konumlandığı düşünülür. Dinin sembolü Tanrı’nın sol gözüdür. Prensibi ise oldukça basittir. “Tüm dinler ortak sevgi ve adalet öretilerine sahiptir sadece aynı güzelliği farklı şekilde anlatırlar.”

7. Rastafaryanizm

“Sömürgeciliğe karşı ortak ses”
@africa.cgtn

Rastafariler, Etiyopya Kralı Haile Selassie’nin Herkesin Tanrısı olduğuna inanırlar. Bu dini hareketin amacı, sömürgeciliğin güçleri nedeniyle acı çeken Afrika kimliğine duyulan gururu yeniden sağlamaktır. Sion’u insanlığın orijinal doğum yeri olarak ilan ederler. Ayrıca Babil’i veya materyalizm dünyasını reddederler. Alkolden uzak durma, marihuana kullanımı, rasta saç takma gibi ritüelleri vardır. Ünlü müzisyen Bob Marley bu yaşam tarzını belirleyen Rastafarilerden biridir.

6. Ötenazi Kilisesi 

“Üstel nüfus artışına karşı çıkma”
okudugunuzda-hayrete-duseceginiz-en-ilginc-inanclar---8-inanc
@idnes

İnsan nüfusunun sürekli artması, ahlak ve değerlerdeki eşzamanlı düşüş, tek emri “doğurmayacak” olan bu kilisenin doğmasına yol açmıştır. Kilise kendisini “İsa için Fetüs Ye” veya “Gezegeni Kurtar, Kendini Öldür” gibi sloganlarla özdeşleştirmiştir. 11 Eylül olaylarından sonra çıkardığı “İzlemeyi Seviyorum” videosuyla kötü bir üne sahip olmuştur. İntihar, Kürtaj, Yamyamlık ve Eşcinsellik 4 temel dayanak noktasını oluşturur. İnanışa göre cinayet ve tecavüz kesinlikle yasaktır. Ayrıca sayfalarında “Kendinizi Helyum Gazıyla Nasıl Öldürürsünüz” gibi videolar bulunur.

5. Aum Shinrikyo

“Nükleer savaştan yalnızca takipçilerim hayatta kalacak”
@timesofisrael

Aum Shinrikyo, Japonya’da “Tanrı’nın kuzusu” olduğunu iddia eden Shoko Asahara (1984) tarafından kurulmuştur. Takipçilerini tüm günahlardan arındırabileceğini ve dünyanın sonunda hayatta kalmalarına yardım edebileceğini iddia eder. Doktrininde, dünyanın sonunun nükleer bir savaşla geleceği gibi Assimov ve Nostradamus izleri vardır. Grup, on iki kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan Tokyo metrosundaki sarin saldırısını sürdürdükten sonra terör örgütü olarak adlandırılmıştır.

4. Raëlism – En İlginç İnançlar

“Dünya dışı bir türün insanların oluşumundan sorumlu olduğuna inanma”
@religionunplugged

1974 yılında Claude Vorilhon tarafınan kurulmuştur. Bir diğer ismi UFO dinidir. Raelyenler, uzaylıların insansı bir türü olan Elohim’in insan ırkının oluşumundan sorumlu olduğuna inanırlar. İsa, Buda, Muhammed Elohim’in Peygamberleridir. Huzurlu ve hazır olduğumuzda Elohim’in bizimle buluşmak için geri geleceğine inanırlar. Swastika’yı dini bir sembol olarak kullanırlar. Bu durum İsrail’de bazı sorunlara neden olmuştur.

3. Iglesia Maradoniana

“Futbol efsanesi Maradona için dua etme”
okudugunuzda-hayrete-duseceginiz-en-ilginc-inanclar---8-inanc
@futbolred

Diego Maradona dünya futbolu için bir efsanedir. Fakat sevenleri bunu bir adım öne götürerek onun için bir din kurdular. 1998 yılında kurulan Maradoniana dinine inanan 60 farklı ülkede 1 milyon insan bulunuyor. Bu dinin takipçileri Maradona’nın doğum yılını milat olarak alırlar. Ayrıca “Futbolu her şeyden çok sev”, “Maradona sevgisini tüm dünyaya yay” ve “İlk doğan çocuğuna Diego ismini koy” gibi doktrinleri mevcuttur.

2. Jedizm

“Gücün inananları”
okudugunuzda-hayrete-duseceginiz-en-ilginc-inanclar---8-inanc
@themalstrom

George Lucas’ın Yıldız Savaşları’ndan esinlenen bir din olan Jedizm, 2008 yılında Daniel Jones ve kardeşi Barney tarafından kuruldu. Jediler, ‘Kuvvet’in bir gerçeklik olduğuna ve ahlakın insanın doğuştan gelen bir niteliği olduğuna inanırlar. Din, takipçilerinden bu gücün, nefrete yol açan karanlık tarafına dikkat etmelerini ister. Kutsal kitapları yoktur ancak katı evlilik kuralları mevcuttur.

1. Pastafaryanizm – En İlginç İnançlar

“Uçan Spagetti Canavarı’na tapanlar”
okudugunuzda-hayrete-duseceginiz-en-ilginc-inanclar---8-inanc
@dw

Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi’nin sadece bir dogması vardır – Dogma yok! Her şey Bobby Henderson’ın Kansas Okul Kurulu’na yazdığı açık mektupla başlamıştır. Bu mektup dinin resmi başlangıcı olarak kabul görür. Mektup, Akıllı Tasarım teorisinin ve daha özel olarak Uçan Spagetti Canavarı teorisinin öğrencilere Evrim teorileriyle birlikte öğretilmesini talep eder. Ne kadar takipçileri arasında gerçek bir din olarak görülse de medya tarafından parodi bir din olarak kabul edilir. İlginç doktrinleri vardır. Örneğin evrim hakkındaki tüm kanıtların “Uçan Spagetti Canavarı” tarafından konulduğuna inanılır. Pastafaryan inancındaki Cennet’te göze çarpan iki nokta vardır. “Uçsuz bucaksız bira volkanları ile doludur.” ve “Bir striptizci fabrikası vardır.”

En başta söylediğimiz gibi dünya oldukça ilginç ve farklı bir yer. Belki de onu güzelleştiren bu farklılıklar. İster Uçan Spagetti Canavarına ister UFO’lara inanın. İşin sonu nefrete değil sevgiye varıyorsa bizi de sayın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar