Öğrenci Misin? – Öğrenciyken Yapılacak 4 İş

ögrenciyken-yapilacak-isler

Paylaşmayı unutmayın.

Öğrenci Misin? – Öğrenciyken Yapılacak 4 İş – Günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde hem öğrenciler için hem de diğer statüde olan kişiler geçim maddi imkanlar yeterli olmamaktadır. Aileler ve diğer gruplar için çocuk masrafı ev kirası, faturalar vs. gibi durumlar söz konusu iken öğrenciler için farklı şehirlerde yaşamanın getirdiği yük ve bu yükü tek başına sırtlamanın ağırlığı maddi olarak zora sokmaktadır öğrencileri. Bu nedenle hemen hemen her öğrenci özellikle üniversite öğrencileri ek işler yaparak kendilerine maddi kolaylıklar sağlamaktadır.

@zekihaber.com

Çalışmak Sadece Maddi Kaynak Mı Sağlar?

Çalışmak ek iş olarak eğitim zamanından arta kalan kişilere maddi kazanç dışında olumlu pek çok özellik katmaktadır. Pek çok kişi üniversite hayatına başlayana kadar sosyal becerilerden ve ikili ilişkilerden yoksun kalmıştır. İş hayatının en önemli artısı ikili diyalogları ve iletişim becerilerinin gelişimini sağlayarak girişgen bir ruh ortaya koymasıdır.

Öğrenciyken Yapılacak 4 İş

1) Çocuk Bakma:

Üniversitede pek çok bölüm aslında temel olarak çocuklarla ilgili bölümlerdir. Yani okul bitince çocuklara karşı bir eğitim verilecek bölümde okur pek çok kişi. Bu nedenle çocuk bakma işi meslek hayatı için bir ön tecrübe sağlar. Çocuklarla iyi anlaşan, sabırlı ve çocuk seven biri çok rahat bu işi yapabilir. Her hangi bir sermayeye ihtiyaç duymayan sadece belli saatler arasında çocuklarla vakit geçirmeyi kapsamaktadır.

@nkariyer.com

Günümüzde çoğu anne ve baba iş hayatında aktif olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Bu sebeple çocuklarına bakacak birilerine her zaman ihtiyaç vardır. Öğrenciler için çok pratik ve eğlenceli bir iştir. Onlara yeni şeyler öğretmek, güldürmek her insan için rahatlatıcı bir seans olarakda artı sağlamaktadır.

2) Kodlama

Çağ, teknolojinin her alana hakim olduğu bir çağdır. Bilişim sektörü en ön sırada dünya genelinde işlem görmektedir. Her insanın en az bir kaç program bildiği bir dönemde bu sektörde para kazanmak çok zor değildir. Belli başlı aşamaları yaptıktan sonra özel bir program ayarlamak sistem içinde otomatik gerçekleşmektedir. Bu iş için geriye kalan sadece biraz çaba harcamaktır.

3) Blog Yazarlığı

Kitap okumayan, düşünüp hayal kurmayan insan neredeyse yok denecek kadar azdır. Üniversite öğrencilerinin kendilerini rahat ifade edebilecekleri aynı zamanda öznel dünyalarını edebi bir üslup kullanarak anlatacakları ve içini dökecekleri bu platformdan para kazanmaları da oldukça kolaydır. Blog sayfası yeterli popülerliğe ulaştığında adsense ile bağlantı kurularak reklam gelirleri ile para kazanmaya başlanabilir.

4) Stock Fotoğrafçılık

Elinde iyi denebilecek düzeyde akıllı telefonu olmayan insan neredeyse yoktur. Profesyonel bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duymadan akıllı telefonlar sayesinde çok çeşitli fotoğraflar çekerek içerik ne olursa olsun stock sitelerde paylaşım yapılarak dünya genelinde satışı yapılarak para kazanmak oldukça masrafsız ve kolaydır.

@pexels.com

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar