Nostaljik Dizi Tavsiyeleri – Şubat 2021

Paylaşmayı unutmayın.

Nostaljik Dizi Tavsiyeleri – Şubat 2021 – Günümüzde dizi sektörü günlük hayatın büyük bir bölümünü oluşturuyor. İnsanlar günlük yaşamlarında artık dizilere ve bu dizilerin sağlayıcılarına büyük yer veriyorlar. Hepimizin eskiye dair duydukları genelde eskinin daha iyi ve güzel olduğu yönündedir. Dizi sektörün de ise üzerinden çok zaman geçmiş olmamasına rağmen nerdeyse nostaljik seviyeye ulaşmış diziler vardır. Geçmişte kendi zamanının en popüler ve izlenen bu nostaljik dizileri sizler için listeledik.

Nostaljik Dizi Tavsiyeleri – Şubat 2021

1-Rome (2005)

rome dizi ile ilgili görsel sonucu - nostaljik-dizi-tavsiyeleri-subat-2021
@imdb

Hbo’nun yapımını üstlendiği bu dizi büyük imparator Jül Sezar ve roma arasında çekişmeyi anlatıyor dolayısıyla dizide çok fazla çekişme var. Romanın günlük hayatını ve siyasi yapısını güzel bir şekilde işleyen dizi oldukça beğeni toplamıştı. Tarih sevenler için olmazsa olmazı olan bu dizi 2 sezondan oluşuyor.” Sende mi brütüs“ cümlesinin nerden çıktığını merak edenler içinde güzel bir seçenek.

Not: dizi yüksek miktarda argo şiddet ve cinsellik içeriyor.

2-Friends (1994)

friends ile ilgili görsel sonucu
@hürriyet

Sitcom sektörünü popülerleştiren dizilerden biri olan Friends. New York da yaşayan arkadaşlarının arasında geçen günlük olayları konu alıyor. Dizi genel anlamda durum komedisi türünde. Bununla birlikte dizi 10 sezondan oluşuyor ve 24 den fazla ödül almış durumda. Komedi dizisi arayan birazda eski günleri yad etmek için önerilerimiz arasında.

3-Frindge (2008)

frindge ile ilgili görsel sonucu - nostaljik-dizi-tavsiyeleri-subat-2021
@imdb

2008 yılında yapılmış olan Frindge dizisi bilim kurgu ve polisiye sevenler için bulunmaz bir yapım. Çok fazla spolier vermeden biraz bahsedecek olursak; dizi üstün zekalı bir bilim adamı ve bir polisin birlikte özel suçları çözmesi diyebiliriz sanırım. Dolayısıyla bilim kurgu sevenler için uygun bir dizi.

4-Behzat Ç. (2010)

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ile ilgili görsel sonucu - nostaljik-dizi-tavsiyeleri-subat-2021
@imdb

Tek bir polisin tüm çeteyi çökerttiği fakat sıyrık bile almadan çıktığı dizilerden sıkıldıysanız bu dizi tam size göre. Senaryosunu Emrah Serbes’in yazdığı Behzat Ç bir polisiye dizisi. Bu dizide olaylar çok gerçekçi bir dil ve oyunculukla işlenmiş. Ankara da cinayet büroda baş komiserlik yapan Behzat Ç karakteri üzerinden ilerliyor dizi bunun dışında toplumsal olaylarda yer verilmiş. Kendisine gerçekçi bir aksiyon ve güçlü bir senaryo arayanlar için önerimizdir.

Not: Dizide yüksek miktarda argo ve şiddet vardır.

5-Çiçek Taksi (1995)

çiçek taksi imdb ile ilgili görsel sonucu
@imdb

Aile dizisi türünde olan bir dizi. Bu dizide senaryoyu taksi durağı ve çalışanlarının günlük hayatta karşılaştıkları durumlar oluşturuyor dolayısıyla genel anlamda sakin bir dizi. Kendi halinde sakin bir nostaljik dizi arayanlar için güzel bir öneri.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar