Netflix’ten Çocuklara Özel Yeni Özellik: Kids Clip Nedir?

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’ten Çocuklara Özel Yeni Özellik: Kids Clip Nedir? – Netflix, tıpkı TikTok ve Reels’deki gibi çocuklara yönelik kısa videoları izlemeye olanak sağlayan özelliğini açtı. Kids Clip olarak adlandırılan bu özellik, bu hafta Amerika’da kullanıma başlayacak. Kısa videolar izlemeye yarayan bu özelliğin kısa bir süre içerisinde tüm dünyada yayınlanması bekleniyor.  

İnsanların tüketim alışkanlıkları dünyanın değişimine paralel olarak değişim gösteriyor. Araştırmalara göre artık birçok insan uzun videolar izlemeyi sıkıcı buluyor. Kısacası, artık kısa videolar daha fazla rağbet görüyor diyebiliriz. Özellikle de TikTok’un sosyal medya dünyasına farklı ve hızlı bir giriş yapmasıyla birlikte kısa videolar epey popüler hale geldi. Instagram ve Youtube’da TikTok’a benzer olarak Reels ve Shorts özellikleri eklemişti. Şimdide aynı özelliği dünyanın en fazla terih edilen yayın platformu Netflix’te görüyoruz.  

netflixten-cocuklara-ozel-yeni-ozellik-kids-clip-nedir
@Log

Netflix’ten Çocuklara Özel Yeni Özellik: Kids Clip Nedir?

Çocuklara Özel İçeriklerden Kesitler

Netflix tarafından kullanıcılara sunulan bu yeni özellik, daha önce de belirttiğimiz gibi çocuklara yönelik. Netflix, Kids Clip ile çocukların eğlenebileceği, vakit geçirebileceği bir platform oluşturmayı hedefliyor. Kids Clip’in ara yüzü de TikTok’a son derece benziyor. Yatay ekranda çocukların sevebileceği türden, farklı içerikler yer alacak. Ayrıca ekranda yer alan beğeni butonuyla çocuklar, klibi beğeni atacak.

Ek olarak, başka bir butonla favorilere de ekleyebilecekler. Böylelikle Netflix, çocuk kullanıcılarının ana ekranlarına beğendikleri videolara yönelik içerikler sunacak. Çocuk kullanıcıların Kids Clip’e bir girişte 10 ile 20 arasında kısa video izleme hakkı bulunuyor. Bu hafta Amerika’da açılacak olan özellik, kısa bir süre içerisinde ülkemizde de kullanılabilecek. 

netflixten-cocuklara-ozel-yeni-ozellik-kids-clip-nedir
@marketing-interactive

Netflix Her Kulvarda

Netflix bilindiği üzere yayıncılık sektörüne yön veren ve tamamı ile değiştiren önder firmalardan biridir. Son zamanlarda bir çok yeniliğe de adım atmaya devam ediyor. Sürekli bir yenilik ve farklı farklı alanlarda yeni işler ile adını duyuruyor. Uzun süredir interaktif diziler ile çeşitlilik katan Netflix, geçtiğimiz günlerde yapay zeka’nın yazdığı filmi yayınlayarak yeni bir dünyanın kapısını araladı. Buna ek olarak oyun sektörüne gireceğini de bir süre önce duyuran firma, geçtiğimiz günlerde ilk adımı atarak oyunlarını yayına aldı. Şimdi de bu klip girişimi ile TikTok, Instagram Reels, YouTube Shorts’a göz kırpıyor. Son olarak bu durum bir noktada tüketici olarak bizlere de yarıyor. Çeşitlilik, farklı yaklaşımlar ve rekabetin getirdiği uygun fiyat avantajı…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar