Netflix’ten Bir İlk Daha – Yapay Zeka Senaryosu Film Yayında

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’ten Bir İlk Daha – Yapay Zeka Senaryosu Film Yayında – Takdir edersiniz ki son birkaç yıldır neredeyse her alanda yapay zeka ile karşılaşır hale geldik. Eğitim, çeşitli iş kolları ve sağlık gibi neredeyse hayatın her alanında yapay zekanın kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca büyük teknoloji firmaları da her geçtiğimiz gün yapay zeka üzerine çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Ve teknoloji firmaları yapay zekayı farklı alanlara entegre etmeyi başarıyor. 

Yapay zeka konusunda bir ilkte Netflix cephesinden geldi. Film ve dizi sektöründe yaptığı yeniliklerle bilinen Netflix, senaryosu yapay zeka yazılan bir film yayınladı. Senaryosu yapay zeka ile yazılmış olan korku filmi Mr. Puzzles Wants you to be Less Alive; Netflix platformu üzerinden seyircilerle buluştu. Netflix’in adını son zamanlarda farklı girişimlerle sık sık duyuyoruz. Netflix bu girişimle birlikte dijital yayıncılık alanında yeni bir ilke daha imza attı.

netflixten-bir-ilk-daha-yapay-zeka-senaryosu-film-yayinda
@Gamingbible

Netflix’ten Bir İlk Daha – Yapay Zeka Senaryosu Film Yayında

Yapay Zeka Film Senaryosu Yazabilir mi?

Yapay zeka tarafından film senaryosu yazıldığını duyan insanların aklına birçok şey takılıyor. Bunlardan ilki, yapay zekanın senaryo yazmasının mümkün olup olmadığı olarak karşımıza çıkıyor. Aslına bakarsak yapay zekanın film senaryosu yazması teorik olarak mümkün. Yapay zekanın makaleler yazması, bir rap şarkısı hazırlaması artık alıştığımız durumlar diyebiliriz. Aslında film senaryosu yazmanın da bu işlerden çok ciddi bir farklılığı yok. Yapay zekaya gerekli verilerin yüklenmesi yeterli. Böylelikle Netflix’in yaptığı gibi yapay zeka tarafından yazılan senaryo görmek mümkün hale geliyor.

Yapay Zeka Nasıl Film Senaryosu Yazdı?

Senaryo yazımı yapay zeka tarafından gerçekleştirilen Mr. Puzzles Wants you to be less Alive filmi, türünün ilk örneği olarak öne çıkıyor. Fakat bu girişimle birlikte kısa süre içerisinde farklı örnekleri de göreceğiz. 

Yapay zeka bu korku filminin senaryosunu yazabilmek için 400 bin saat boyunca korku filmi izledi. Yani, yapay zekaya 400 bin saatlik korku filmi verisine sahip hale geldi. Senaryonun aynı türden başka bir film olan Saw (Testere) serisinden ilham aldığını görüyoruz. Aslında bu durum yapay zekanın çalışma mantığı göz önünde bulundurulduğunda son derece normal. Çünkü yapay zeka kendisine aktarılan örnekler üzerinden yeni bir ürün ortaya çıkartıyor. Her ne kadar bazı benzerlikler olsa da filmin kendine has özellikleri de var. Yani sadece mevcut korku filmlerinden ortaya çıkartılan bir filmden ibaret değil. Mr. Puzzles Wants you to be less Alive, türünün ilk örneği olarak öne çıkıyor. Bu nedenle film epey rağbet gördü ve birçok izleyiciden de olumlu yorumlar aldı.

Şirket, son zamanlarda Netflix Games gibi farklı projelere de imza atıyor. Anlaşılan o ki Netflix, sadece dizi ve film platformu olmanın ötesine geçmek istiyor. Netflix, sektöründe yeniliklere imza atan bir şirket olmayı hedefliyor. Kendine has yapımlarıyla dikkat çeken Netflix, yaptığı yeni işlerle de birçok kullanıcıyı bünyesine katacak.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar