Netflix’in Dertlerini Bitiren Eklenti – Never Ending Netflix

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’in Dertlerini Bitiren Eklenti – Never Ending Netflix – Netflix, çoğumuzun film, dizi veya belgesel izlemek için sık sık kullandığı, tüm Dünya’da 183 milyon abone sayısını aşmış bir platform haline geldi. Her geçen gün büyüyen bu platform, bazı sebeplerden dolayı bazı özelliklerinde değişim yapmıyor. Bu özelliklerden bazıları kullanıcıların canını oldukça sıkabiliyor. Bu durumu dert edinmiş bir yazılımcı, bir eklenti ile bu sorunların birçoğunu gidermeyi hedeflemiş ve başarılı da olmuş. Jonluca De Caro adlı yazılımcının geliştirdiği Never Ending Netflix adlı eklenti, oldukça önemli avantajlar sağlıyor.

Görsel: Thibault Penin

Netflix’in Dertlerini Bitiren Chrome Eklentisi – Never Ending Netflix

Never Ending Netflix’in sunduğu avantajlardan biri introları otomatik geçme özelliği. Her ne kadar Netflix bu özelliği kendi sunsa da her seferinde bununla uğraşmak zorunda kalıyoruz ancak bu özellik introları otomatik olarak atlıyor. Eklentinin sunduğu bir diğer avantaj ise sonraki bölüme otomatik olarak geçme veya bitiş jeneriğinin tamamını geçme özellikleri. Bu özelliklerde bizi ekstra tıklama yükünden kurtarıyor. Netflix, arama bölümünde her ne kadar kendi birçok kategoriyi sunsa da bu istediğimiz kadar detaylı olmuyor. Never Ending Netflix eklentisi, bu derdi de gideriyor ve üç binden fazla türü listeliyor. Eklentinin sunduğu bir diğer önemli avantaj da rahatsız eden veya beğenmediğiniz içeriği ana sayfada gizleyebilmek. Böylece Netflix’i her açışınızda ana sayfada istemediğiniz bir içeriği görmek zorunda kalmıyorsunuz. Eklentinin sunduğu en önemli özellik ise hiç şüphesiz ana sayfadaki otomatik oynatmayı devre dışı bırakma özelliği. Bu özelliği sayesinde ana sayfada Netflix’in ısrarla izlemenizi istediği fragmanlar otomatik olarak oynatılmıyor ve internetin hızında, bir nebze de olsa daha az veri harcandığı için bir düşüş olmuyor.

Never Ending Netflix eklentisinin kurulduktan sonra görünen menüsü
Görsel: Chrome

Bu eklenti şimdilik sadece Chrome tarayıcısında var. Bu sebeple sadece bilgisayardan Netflix’e giriş yapanlar ve Chrome tarayıcısını kullananlar faydalanabilmekte. Eklentiyi buraya tıkladıktan sonra Chrome Web Mağazası’ndan indirerek kurabilir ve kullanabilirsiniz.

Netflix Nedir?

Netflix, 1997 yılında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kurulmuş, film ve dizi yapımcılığı ve dağıtımı konusunda hizmet veren bir şirkettir. Netflix’in adının nereden geldiği çoğu insanın merak ettiği bir şey olmuştur. Netflix’teki net hecesinin ne olduğunu herkes tahmin etse de flix kısmı hakkında az bir kesimin fikri vardır. Flix kelimesi aslında, Amerika’da günlük konuşmada kullanılan ve filmler anlamına gelen flicks kelimesidir. Netflix, DVD satışı ve kiralama yapan bir firma olarak kurulmuş ve ilk yıllarında sadece bu hizmetleri vermiştir. İnternet ortamına ise ilk olarak 2007’de geçiş yapmıştır. Netflix’in ilk orijinal yapımı olan House of Cards, 2013’te çekilmiştir. Netflix şu an 190’dan fazla ülkede hizmet vermektedir ve tüm Dünya’da 183 milyon ücretli abonesi bulunmaktadır.

Netflix'in ilk logosu
Görsel: 1000logos

 Jonluca De Caro Kimdir?

Never Ending Netflix eklentisinin geliştiricisi olan Jonluca De Caro, İtalya’nın Vicenza şehrinde doğmuş, 2014’te ABD’ye taşınmış ve orada Güney Kaliforniya Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünü tamamlamış bir yazılım uzmanıdır. Şu an Pinterest’te çalışmaktadır. Daha önce Google’da ve Apple’da çalışmıştır. Jonluca De Caro hakkında daha fazla bilgiyi kendisine ait web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Ayrıca daha önce paylaştığımız “Karantina Döneminde Netflix ile İngilizce Öğren” makalemize erişebilir, o eklentiyi de kurabilirsiniz!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar