Karantina Döneminde Netflix ile İngilizce Öğrenmek

netflix-ile-ingilizce-ogrenmek

Paylaşmayı unutmayın.

Karantina Döneminde Netflix ile İngilizce Öğrenmek – Son günlerde korona virüs sebebiyle evde kalanların yegane dostu olan Netflix artık boş zamanlarınızda oyalandığınız bir şey olmayacak hem sizin boş vaktinizi dolduran hem de size yabancı dil öğrenmek konusunda yardımcı olan bir platform olacak. Nasıl mı? Dil öğrenirken en önemli adımlardan biri dinleme yapmak, o dile aşinalık kazanmaktır. Her eğitimin bir parçası olarak kısa klipler olduğu kadar dizi, film ve belgeseller (öneriler için tıklayın) de kullanılmaktadır.

Netflix ile İngilizce Öğrenmek

netflix-ile-ingilizce-ogrenmek-
@pexels

Netflix izlerken yabancı dil öğrenmeyi kim istemez ki? Hem birbirinden güzel diziler izleyeceksiniz hem de yabancı dil öğreneceksiniz. Yazının devamında bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Peki, Netflix ’ten Nasıl İngilizce Geliştirilir?

Netflix ’ten İngilizcemizi geliştirmek için gerekli olan adımları sırasıyla yazacağım, sırasıyla uyguladığınız takdirde gayet basit bir şekilde İngilizcenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. İlk olarak;

  1. İlk önce Google arama motoruna “Language Learning with Netflix” yazın ve aratın.
  2. İlk sırada çıkan chrome eklentileri sonucuna tıklayın ve siteye giriş yapın.
  3. Sağ taraftaki mavi butondaki “ add to chrome ” yazısına tıklayın.
  4. Eklentinin eklenmesini bekleyin, ardından Netflix’ e girin.
  5. Netflix’ ten istediğiniz bir film ya da dizi açın.
  6. İstediğiniz içeriği açtığınız zaman Netflix’ ten sağ aşağı köşeden altyazı butonuna tıklayın ve altyazıyı İngilizce olarak seçin.
  7. Yine sağ alt köşeden çark biçiminde olan ayarlar ikonuna tıklayın.
  8. Ayarlar sekmesini açtıktan sonra “Translation Language”’i Türkçe olarak seçin.
  9. İzlediğiniz içerik hem Türkçe altyazı hem İngilizce altyazıyla oynatılmaya devam edecektir.

Buraya da linki bırakalım, kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

Farklı Diller içinde Kullanabilirsiniz

Sadece İngilizce kullanmak zorunda değilsiniz, istediğiniz zaman başka dillere de çevirebilirsiniz. Ayrıca bilmediğiniz bir kelime olduğunda filmi durdurup kelimenin üstüne tıklarsanız kelimenin anlamına da bakabilirsiniz. Bu şekilde bilmediğiniz kelimeleri öğrene öğrene İngilizcenizi geliştirebilir, kelimelerin hangi kullanımlarında nasıl çekimlendiklerine bakarak Grammar bilginizi geliştirebilirsiniz. Bir süre sonra alt yazıya bakma ihtiyacı bile duymayacak, kulak doygunluğu yaşayacaksınız. İngilizce konuşma konusunda duyduğunuz kelimelerin telaffuzunu taklit ederek konuşmanızı da geliştirebilmeniz mümkün. Bir süre sonra İngilizceyi rahat bir şekilde konuşup anlayacak ve kendinize güveniniz artacaktır. Ayrıca film veya dizilerin orijinal seslerinin dublajlardan çok daha iyi olduğunu fark edecek, bir daha dublajlı bir şey izlemek istemeyeceksiniz.

https://twitter.com/sebnemziyagil/status/1242892405357137923

Bunlara ek olarak bir çok eklenti Netflix için bulunabilmektedir. Ekip olarak yada bu dönemde ayrı kaldığınız arkadaşınız ile aynı anda başlayıp, durdurup, devam ettirebileceğiniz filmleri, dizileri izleyebileceğinizi de biliyor muydunuz? –NetflixParty

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar