2019’da Heyecanla İzlediğimiz En İyi Netflix Dizileri

2019-en-iyi-netflix-dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

2019’da İzlediğimiz En İyi Netflix Dizileri – Her geçen yıl , yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte insanların tüketim alışkanlıklarının da değiştiğini biliyoruz. Yaşanan değişiklikler ise insanları sadece tüketim anlayışı olarak değil, yaşam şekli olarak da değiştirmektedir.

Günlük yaşamda en çok zaman alan alışkanlıklardan biri olan televizyon 2019 yılında darbelerin en büyüğünü almış oldu. Hayatımıza girdiği 50’li yıllardan itibaren video alanında lider bir araç olan televizyon, dijital platformların ortaya çıkması ve gelişmesiyle modasını kaybetmeye başladı. Bu durumun asıl sebebi ise hiç kuşkusuz bir yandan önem kazanan video içeriğin tüketici formundaki kullanıcılara yetersiz gelmesiydi. Artık kullanıcılar televizyon karşısında saatler harcamak yerine Netflix, Youtube gibi dijital platformlar sayesinde videoları, film veya dizilerini telefon, bilgisayar gibi mobil cihazlarından izlemeyi ve içeriği yönetebilmeyi tercih ediyor.

Netflix, ise tüm bu gelişmelerde televizyon sektörüne en büyük darbeyi atan markalardan biri oldu. İnsanları bir ekrandan alıp daha özgür tüketim sağlayabileceği farklı ekranlara taşıdı. İnsanlar artık istediği vakit istediği yerde istediği diziyi izleyebiliyor.

Üstelik televizyonda yayınlanmayan, tamamen kendi sistemine özel binlerce özgün içerik oluşturarak kullanıcılarını bu konuda da tatmin etmeyi başardı. Bu özgürlük ile birlikte büyüyen Netflix birçok ülkede yatırımlar yaparak yerli dizi ve filmler yaptı. Yaptığı bu çalışmalar ile yerel öğeleri de bünyesine kazandıran Netflix, önümüdeki yıllarda da adından oldukça söz ettirecek gibi gözüküyor.

Biz de bu büyük firmanın 2019 yılında heyecanla izlediğimiz 5 dizisini sizler için listeledik.

En İyi Netflix Dizileri

1) Mindhunter

mindhunter
@netflix

Polisler ve dedektifler işlenen suçları aydınlatabilmek için birçok yöntem geliştirmişlerdir. Bunlardan biri de empati kurmaktır… Sizce olaylara bir katilin, kaçakçının yada herhangi bir suçlunun gözünden bakmak ne derece mümkün olabilir? Bu sorunun cevabını büyük bir ustalık ile yazılmış ve oradan da Netflix’e uyarlanmış muhteşem bir yapımda bulabilirsiniz. Son yılların en iyileri arasında yer alan Mind Hunter, FBI ‘da işlenen davranış bilimleri dersini konu almış gerçek bir hikayeye sahiptir.

“Yapımcılığını Joe Penhall’in yaptığı, başrollerinde; Jonathan Groff,Holt McCallany,Anna Torv olan dizinin konusu; 1970’lerin sonunda iki FBI ajanı, cinayet psikolojisini araştırarak ve tamamıyla gerçek canilerle endişe verici bir yakınlık kurarak suç biliminde yeni ufuklar açmaya çalışacaktır.”

IMDb puanı ise 8.5

2) Sex Education

sex-education-en-iyi-netflix-filmleri
@netflix

2019 yılında yayınlanan bir başka dizi ise: Sex Education. Lise döneminde ergenlerin bedenlerini keşfetmesi ve cinsellik ile tanışmasını konu alan eğlenceli ve bir o kadar da duygusal bir gençlik dizisidir. Adından da anlaşılacağı üzere olay örgüsü cinsellik deneyimlerini paylaşan bir grup genç etrafında dönüyor. Özgüven eksikliği yaşayan ve asosyal olan Otis, sex terapisti annesi sayesinde bu konuda birçok şeyi bilmektedir. Okuldan arkadaşı olan Maeve ile okulda bir seks terapisi kulübü kurmaya karar verirler ve olaylar bu şekilde gelişir.

“Yapımcılığını Laurie Nunn’ın yaptığı ve başrollerinde: Asa Butterfield,Gillian Anderson,Ncuti Gatwa olan dizinin konusu; Özgüvensiz Otis, terapist annesi sayesinde cinsel tavsiyeler hakkında her şeyi bilmektedir. Öyle ki asi Maeve ona okulda bir seks terapist kliniği açmayı teklif eder.”

IMDb puanı ise ; 8.3

3) Love, Death & Robots

love-death-robots-en iyi-netflix-dizileri
@netflix

Mart ayında seyirci ile buluşan Love, Death & Robots, bir animasyon dizisidir. Dizi, genel bir konuyu işlemek yerine Black Mirror dizisi gibi her bölümde farklı konular ele alan 18 hikayeden oluşuyor. Genel temamız ise bilim kurgu ile gerilim ve korkunun birleşiminden oluşan sürekleyici bir hikayedir.

“Yapımcılığını Tim Miller’ın yaptığı ve başrollerinde Topher Grace,Mary Elizabeth Winstead,Gary Cole olan dizinin konusu: Korkunç yaratıklar ve uğursuz sürprizlerdir. Başarılı bir kara komedi örneği olan bu animasyon öykü antolojisi, iş yerinde izlenmeyecek türden bir yapıttır.”

IMDb puanı ise;  8. 6

4) Stranger Things

stranger-things-en-iyi-netflix-dizileri
@netflix

 Birçok insanın ön yargı ile baktığı ve başlarda bir ergen dizisi olarak görülen yapım, Netflix’in en çok izlenen ve sevilen dizileri arasında yer alıyor. Çekimlerde kullanılan retro ve vintage havası, eski Amerika temalarına benzerliği ve kullanılan renk paletine hayran olacağınız içinizi sıcacık tutacak arkadaşlıkları ile bir grup çocuğun büyümesini izliyoruz. Dizi ufak bir kasabada bir çocuğun kaybolması ile başlıyor. Kasabanın şerifi çocuğu bulmak için gösterdiği yoğun bir çaba gösterir ve devletin gizli deneylerinin gizemli sonuçlarına ulaşır. Diğer yandan kayıp arkadaşlarını arayan çocuklar tuhaf yaratıklarla karşılaşır. Psişik güçlerin çokça kullanıldığı dizi birçok seyircisi tarafından çok sevildi.

“The Duffer kardeşlerin yapımı olan dizinin başrolünde; Winona Ryder,David Harbour,Finn Wolfhard gibi isimler yer alıyor. Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.”

IMDb puanı ise; 8.8

5) Unbelievable

Unbelievable
@netflix

Kadın psikolojisinin konu olduğu dizi bu yıl içerisinde yayına girdi. Kimsesiz yaşayan başrolümüzün, evine giren herhangi biri tarafından tecavüze uğramasını konu alıyor. Olayları incelemeye çalışan polislerin baskıcı soruları ve kadının içinde bulunduğu durumun psikolojik etkileri ile olay örgüsü karmakarışık bir hale geliyor.

“Başrolünde Toni Collette,Merritt Wever,Kaitlyn Dever olan dizinin konusu: Genç bir kadının tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanmasından yıllar sonra iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırır. Gerçek olaylardan esinlenilerek hazırlanmış bir dizidir.”

IMDb puanı ise; 8.5

Bonus! Adgager Ekibi Dizi Önerisi: DARK

@netflix

Bir bilim kurgu dizisi olarak karşımıza çıkan Dark Alman yapımıdır. Evet alışık olduğumuz gibi Amerika yapımı değil. Farklı bir bakış açısı ile bilim kurgu dizisi izlemek isterseniz şiddetle öneriyoruz. Dizi birçok açıdan Stranger Things’e benzetilmiştir ama klasik olarak sezon boyunca tek bir olay üzerinden değil tüm sezon boyunca farklı farklı olaylar üzerinden ilerlemiştir.

Dizi Almanya’nın Winden kasabasında bir çocuğun kaybolması ile başlar. Çocuk ile beraber zamanın içinde kaybolurken radyoaktif sızıntılar ile boğuşuyorsunuz ve diziyi izlerken adeta o kasvetli alanda kendinizi buluyorsunuz.

Yapımcılığını Baran bo Odar ve Jantje Friese ‘nin yaptığı dizinin başrollerinde Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel var. Bir çocuğun kaybolması, dört aileyi hummalı bir cevap arayışına iter. Bu arayışları, üç nesli kapsayan akıl almaz bir gizemi ortaya çıkarmalarına neden olur.

IMDb puanı ise; 8.8

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar