Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 8 Belgesel

Paylaşmayı unutmayın.

Televizyon kanallarının bize sunduğu alışılagelmiş senaryolardan ve sürekli maruz bırakıldığımız reklamlardan sıkılmadınız mı? Peki teknolojinin gelişmesi, izlemeye değer farklı yapımlar bulabildiğimiz yeni platformlar hayatımıza dahil olduğundan beri büyük bir kitle televizyondan vazgeçti diyebilir miyiz? Sanıyoruz ki şimdilerde pek çok izleyicinin en az bir veya birkaç yapımı birden takip etmesini sağlayabilen bu platformlar çok yakında televizyonun tahtını sallayacak. Biz de bugün biraz bu platformlardan bahsedip dizi ve film dışında Netflix’te izleyebileceğimiz belgeselleri inceleyeceğiz.

Hemen hemen her akşam en az bir dizinin gösterime girdiği yerli kanallarda aralarda gösterilen reklamların sıradışı ve gereksiz uzunluğu da bu yeni durumun mimarı aslında. Ancak söz konusu şekilde yayın yapan kaynaklarda gösterimde bulunan yapımların sürükleyiciliği, kalitesi, sansürsüzlüğü ve kısalığı yakın zamanda Ulusal Kanallarda oluşacak değişikliği de hızlandırıyor elbette.

Birbirinden güzel dizilerin birkaç sezonlarını aynı anda bulabileceğiniz gibi, çeşitli belgesellere ve filmlere rastlamak da mümkün. O an canınız dizi ya da film izlemek istemiyorsa yine aynı platform içinde hem merak edeceğiniz hem de eğitici içeriklere ulaşabileceğiniz birçok yapım mevcut. O zaman hemen Netflix’te bulabileceğiniz en popüler belgesellere ve konularına birlikte göz atalım.

Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel

Minimalizm, bugün çok sayıda kişiyi etkilemiş minimalist yaşam tarzını ve minimalistleri konu alırken felsefenin temel insani ve psikolojik yönlerine değiniyor. Her bölümünde farklı bir algıya sahip olmanızı ve hayata farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bir şeyler arıyorsanız bu belgesel tam size göre!

Yaşamın Başlangıcı

Teknoloji ve nörobilim alanındaki yenilikleri kullanan bu yapımda ise çevrenin çocukları nasıl etkilediği ve çocukların geleceğimizi nasıl etkileyebileceği inceleniyor.

Dünyanın En Sıra Dışı Evleri

Ödüllü mimar Piers Taylor ve emlak meraklısı bir aktris olan Carolin Quentin sıra dışı güzellikteki alışılmadık evleri gezmek için dünyayı dolaşıyor. Her bölümde bambaşka hayatlara şahit olduğumuz yapım nerede ve nasıl yaşadığımızı sorgulatıyor.

İnancın Hikayesi

Morgan Freeman; insanlık tarihindeki dinin rolünü, inançlarımızın bizi nasıl birbirimize bağladığını ve hayata dair diğer zorlu soruların olası yanıtlarını araştırıyor. Her bölümünde farklı mistik sorulara cevaplar arayan bu National Geographic belgeseli özellikle din, inanç, yaratılış ve kötülük gibi derin konuları inceliyor.

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

Araştırmacı gazeteciler, sindirme ve gaddarlığın hüküm sürdüğü dünyanın en zorlu hapishanelerinde gönüllü mahkum oluyor ve buralardaki acımasız koşulları ilk elden tecrübe ediyorlar. Yaşanılan zorluklara dikkat çekmek için harcanılan emeği düşününce bile izlemeye değer diyoruz.

The Story of Diana

Sansasyonel Royal Ailesi’nin hayatını bizlere anlatan mükemmel bir yapım. Belgesel iki kısımdan oluşuyor. İlk kısımda Diana‘nın çocukluğundan başlayan ihtiraslı hayatını izlediğimiz belgesel, Diana’nın annesinin babasını nasıl terk ettiğinden ve ilerleyen bölümlerde Prens Charles’la fırtınalı evliliğinin hangi detaylarla ilerlediğinden bahsediyor.

Gezegenimiz

Bu çarpıcı belgeselde muazzam bir içeriğe sahip gezegenimizin doğal güzelliğine şahit olurken iklim değişikliğinin tüm canlıları nasıl etkilediğini görüyoruz.

Kirli Para

Bu araştırmacı dizi küçük avans hesap kredilerindeki dolandırıcılıktan büyük hacimdeki para oyunlarına kadar piyasadaki gizli eylemleri açıklığa kavuşturmak için uğraşıyor.

Piramitlerin Şifresi

Eski çağlarda yaşayan insanların bilimsel anlayışı nasıl bu kadar gelişmişti? Uzman bir ekip bu konudaki soruların cevaplarını bu belgeselde arıyor. İzlediğinizde derin anlamlar bulup ciddi bilgilere sahip olabileceğiniz son önerimiz de bu olsun.

Devamlılığı olan yapımlarla bağımızı baştan formatlayan dijital kanallar böylesi farklı ve ilgi çekici belgesel ve bilimsel yapımlara ilişkimizi de baştan yaratacak gibi duruyor. Netflix‘te ile ulaşabileceklerimiz gibi birçok belgeselin zor koşullar altında insanlığı aydınlatmak ve birçok konu hakkında detaylı bilgi verebilmek için derinlemesine incelendiğini düşünürsek bu yapımları izlemek için bir sebep daha yaratabiliriz.

İzlediğimiz, okuduğumuz ve sorguladığımız her şeyin bize değer katacağını tekrar hatırlatarak hepinize şimdiden iyi seyirler dileyelim.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar