Netflix’te Bulabileceğiniz En İyi 6 Marvel Dizisi

netflix marvel dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix, 2013’te Marvel’la yaptığı anlaşmayla 4 tane Marvel evreni dizisi yapma kararı almıştı. 2017’de bu anlaşmayı genişleterek listeye The Punisher’ı eklemiş ve bu sayıyı 6’ya çıkarmıştı. Biz de sizin için bu Marvel dizilerini en çok sevilenden en az sevilene göre sıraladık. İşte, en iyi orijinal Netflix Marvel dizileri!

6. Iron Fist

iron fist konusu
@donanimhaber

Kritik Puanı : %37

İzleyici Puanı : %74 

IMDB Puanı : 6.7

Danny Rand, doğu dövüş sanatlarındaki büyük yeteneklerinin yanı sıra mistik evrenden Chi enerjisine odaklanarak gücünü, hızını, reflekslerini ve dayanıklılığını arttırabilen, bu enerjiyi yumruğunda toplayarak Iron Fist yumruğunu ortaya çıkarabilen bir nevi süper kahramandır. Rand, 15 yıl ortalıkta görünmez fakat bir gün aniden saklandığı yerden çıkarak New York’a geri dönmeye karar verir. Geri döndükten sonra ise bir seçim yapmak zorunda kalır. Zira ailesinden miras kalan büyük bir şirket başkalarının eline geçmiştir. Normal bir insan olarak yaşayıp şirketi ele geçirenler karşısında hakkını iddia etmek veya özel yeteneklerini bırakmayıp Demir Yumruk olarak sahip olduğu görevlere devam etmek arasında kalacaktır. Zira bıraktığı New York artık eskisi gibi değildir.

5. The Punisher

the punisher konusu
@youtube

Kritik Puanı : %66

İzleyici Puanı : %97

IMDB Puanı : 8.6

Frank Castle, Amerikan ordusunda görev yapan başarılı bir deniz piyadesidir. Çok iyi bir asker olduğu gibi aynı zamanda da bir aile babasıdır. Ve maalesef Frank, hiçbir adamın tatmaması gereken bir tecrübeyi tadar: Tüm ailesi kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülür! İşte, tam da bu noktada Frank Castle, ailesinin intikamını almak için tam bir ölüm makinesine dönüşür ve Punisher olarak anılmaya başlar. Ailesinin ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü herkesi teker teker bulup öldüren Frank, ismini değiştirerek emeklilik hayatını yaşamaya başlar. Fakat bu çok uzun sürmeyecektir ve zaman geçtikçe yaşanacak gelişmeler Punisher’ın sahalara dönmesine zemin hazırlayacaktır.

4. The Defenders 

the defenders konusu
@inverse

Kritik Puanı : %77

İzleyici Puanı : %75 

IMDB Puanı : 7.5

New York’u ele geçirmek isteyen El Organizasyonu, yıllardır beklediği bir gücü ele geçirince durdurulamaz hale gelir. En büyük hayallerine ulaşmak için New York’u yok etmeyi amaçlayan El Organizasyonu’nu durdurmak için 4 süper kahraman bir araya gelirler. Yalnız başlarına yeterince güçlü olmadıklarının farkına varan Daredevil, Iron Fist, Luke Cage ve Jessica Jones güçlerini birleştirerek El’e karşı koymaya başlarlar. Hepsi birbirinden farklı gözükse de amaçları ortaktır. 

3. Luke Cage

luke cage konusu
@youtube

Kritik Puanı : %88

İzleyici Puanı : %75

IMDB Puanı: 7.5

Hapishanede geçirdiği günlerde üzerinde uygulanan deneyler sonucu Luke Cage, her türlü darbeye ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir deri, iyileşme yeteneği ile süper insan gücüne sahip bir karakterdir. Yaşadığı olaylardan sonra Harlem’e taşınır ve kahramanlık işlerinden uzak durmaya çalışır. İki işte çalışarak kirasını ödemeye, normal bir hayat sürdürmeye çalışırken Harlem’de bela yine onu bulur.

2. Jessica Jones 

jessica jones konusu
@youtube

Kritik Puanı : %88 

İzleyici Puanı : %85

IMDB Puanı : 8.1

Yolda giderken radyoaktif kimyasallar taşıyan bir askeri araç konvoyuna çarparak kaza yapınca Jessica, komaya girer ve ailesi ölür. Jessica, aylarca komada kalır. Ta ki Fantastik Dörtlü’nün Galactus’la yaptığı savaşa kadar. Galactus’un getirdiği kozmik ışınlar radyasyonla birleşerek Jessica’yı komadan uyandırır. Normal hayatına devam eden Jessica, süper güçleri olduğunu fark edecektir. Bu olaydan sonra süper kahraman olmaya karar verir ve kötülükle savaşmaya başlar. Asıl savaşını ise Zebediah Killgrave yani Purple Man’e karşı verecektir.

1. Daredevil 

daredevil konusu
@IRNpost

Kritik Puanı : %91

İzleyici Puanı : %95

IMDB Puanı : 8.7

Matt Murdock, 9 yaşında radyoaktif bir kaza geçirir ve gözlerine radyoaktif bir madde dökülür. Geçirdiği kaza görme duyusunu tamamen kaybetmesine neden olur. Başına gelen bu kaza, diğer 4 duyusunun daha hassas ve güçlü olmasına neden olmuştur. Matt’in eski boksör olan babası, oğlunun başına gelen bu kazadan dolayı kendini suçlamaktadır ve bu sebepten işini bırakır, kendini yeniden boksa verir. Yaptığı bir dövüş esnasında, kendine söyleneni yapmadığı için öldürülür. Artık Matt’in baş düşmanı, babasının ölümüne sebep olan Kingpin’dir. Bunun üzerine babasının intikamını almak isteyen Daredevil, gündüzleri avukat olarak adalet dağıtırken geceleri ise Daredevil olarak Hell’s Kitchen’da adaleti sağlamaya başlar. Kingpin’in aşkı, yaşamı ve Hell’s Kitchen üzerinde kurmak istediği egemenlik, Daredevil’in ortaya çıkmasıyla bozulacaktır.

En iyiden en kötüye orijinal Netflix Marvel dizileri listemizi tamamladık. Listede yer alan dizilerin bazıları tuttu bazıları ise sadece 2 sezon dayanabildi. Şimdilik Netflix’ten daha fazla Marvel dizisi görecek miyiz bilmiyoruz fakat bu ikonik devin işbirliğinin dizi sektöründe iddialı bir şekilde ilerlediği kesin. Eğer henüz bu dizileri izlemediyseniz zamanınız olduğunda bir bakmanızı tavsiye ederiz. Netflix-Marvel işbirliği sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Şimdiden hepinize iyi seyirler!

Bir diğer Netflix listemize göz atmak isterseniz Bambaşka Bir Netflix Listesi yazımızı okumanızı öneririz. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar