Netflix’in Youtube Üzerinden Yayınladığı 10 Ücretsiz Belgesel

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’in Youtube Üzerinden Yayınladığı 10 Ücretsiz Belgesel- Karantina süreciyle birlikte evlerde vakit geçirmeye başlamamızın ardından, popüler dizi film izleme platformu Netflix geçtiğimiz günlerde ücretsiz dizi ve filmlerini kullanıma açmıştı. Şimdiyse Netflix 10 harika belgeselini Youtube kanalından ücretsiz bir şekilde tamamını paylaştı. Aynı zamanda belgeseller 14 farklı dilde altyazı seçeneğiyle yayınlayandı.

Netflix’in Youtube Üzerinden Yayınladığı 10 Ücretsiz Belgesel

1) Zion| IMDb: 7,2

@Netflix

Etkileyici bir başarı hikayesini konu alan bu kısa belgesel filmi, bacakları olmadan dünyaya gelen Zion Clark’ın hayatını anlatmakta. Zion’un bütün engellere karşı yılmayıp, tutkusu olan güreşte büyük başarılara imza atması herkesin etkileneceği türden. Bu hayat hikayesinin herkes için mükemmel bir ilham kaynağı olacağını söyleyebiliriz. 

2) Our Planet | IMDb: 9,3

@Netflix

En iyi belgesellerden olan Our Planet, her bölümünde gezegenimizdeki eşi benzeri bulunmayan bölgeleri bizlerle buluşturmakta. 8 bölümden oluşan bu doğa belgeseli birçok Netflix abonesinin favorilerinden olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte, Youtube’da ücretsiz yayınlanması sonucunda milyonlarca kişinin de favorisi haline geldi.


3) Knock Down the House |
IMDb: 7,1

@Netflix

4 kadın adayın 2018 yılında yapılan kongre seçimlerine katılmasını konu alan Knock Down the House, seçimlerde yaşananlara yakından bakmamıza olanak sağlıyor. Bu nedenle, kadının siyasetteki yerini etkileyici bir şekilde izleyicilere anlatan bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca belgesel, sahip olduğu eleştirisel tutum ile birlikte izlerken sürükleyici bir yapıya bürünmekte.


4) Explained |
IMDb: 8,1

@Netflix

Explained, 2018 yılından itibaren Netfix’te yayınlanmaya başlayan ve izleyenler tarafından olumlu geri dönüş elde eden mükemmel bir belgesel. Her bölümünde merak konusu olan birçok meseleyi izleyicilere etkileyici bir şekilde açıklamakta. İzlerken hem keyif alacağınız hem de birçok konuda yeni bilgiler edinebileceğiniz bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz. Ayrıca kısa süreli bölümlerden oluşmasından dolayı sizi sıkmadan harika bilgilerle donatacaktır.


5) Babies | IMDb: 7,0

@Netflix

Bebekler hakkında izleyenleri bilinçlendirmeyi hedefleyen Babies adlı bu belgesel, bebeklerin dünyaya gelmesiyle birlikte doğan bütün soruları cevaplamanızı sağlamakta. Babies, özellikle yeni ebeveyn olacak kişililerin bebekler hakkında detaylı bilgi edinmek için izlenen en popüler yapımlardan birisi. Nitekim, eğer bebeklerle alakalı detayları bile merak edip öğrenmek istiyorsanız bu yapım sizin için yapılmış.


6) Chasing Coral | IMDb: 8,1

@Netflix

Chasing Coral; bilim insanları, dalgıçlar ve fotoğrafçılardan oluşan bir ekibin ortadan kaybolan mercan resiflerinin yok oluşunu belgelemek için girdiği zorlu mücadeleleri konu almakta. Heyecan dolu bu belgesel, aynı zamanda büyüleyici okyanus görüntülerini de bizlerle paylaşmakta. Ayrıca belgeselin sahip olduğu sürükleyici yapıdan dolayı izlerken büyük keyif alacaksınız.

7) Period. End of Sentence. | IMDb: 7,4

netflixin-youtube-uzerinden-yayinladigi-10-ucretsiz-belgesel
@Netflix

2019’da En İyi Kısa Belgesel Oscar’ının sahibi olan Period. End of Sentence. Netflix’in en başarılı belgesellerinden birsi. 25 dakikalık bu kısa belgeselde, bir grup Hintli kadının yeni bir makineyle birlikte hijyenik ped üretimine başlaması sonucunda ekonomik bağımsızlığını ilan etmesini anlatmakta. Ayrıca, yeni bir bakış açısı kazanmanıza ve yeni kültürlere tanıklık etmenize olanak sağlayan bir belgesel.

8) Abstract: The Art of Design |IMDb: 8,4

netflixin-youtube-uzerinden-yayinladigi-10-ucretsiz-belgesel
@Netflix

Netflix’in orijinal belgesel dizisi Abstract: The Art of Design yetenekli tasarımcıların biz farkında olmasak da günlük hayatımıza büyük ölçüde renk kattığını gösteriyor. Ayrıca her bölümünde hayran kalacağınız tasarımları bizlerle buluşturan bu serüveni izlemesinin oldukça keyifli olacağını söyleyebiliriz.


9) The White Helmets | IMDb: 7,5

netflixin-youtube-uzerinden-yayinladigi-10-ucretsiz-belgesel
@Netflix

The White Helmets, 2017 yılında En İyi Kısa Belgesel Oscar’ına layık görülen bir Netflix belgeseli. Başarılı yapımının konusuysa yakın zamanda yaşanan Suriye’deki savaş sırasında, göçük altında kalanlara yardım etmek için kurulan Beyaz Kasklıların zorlu mücadelesi.  Bununla birlikte heyecan dolu bir yapım olduğunu söylemek mümkün.


10) 13th |
IMDb: 8,3

netflixin-youtube-uzerinden-yayinladigi-10-ucretsiz-belgesel
@Netflix

Afrika kökenli Amerikanlılara karşı uygulanan eşitsizlikleri konu alan 13th, Netflix’in en beğenilen yapımları arasında. ABD’nin adalet sisteminde yer alan ırkçı tavırların eleştirildiği bu yapımı izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Belgesellerin Tamamının Yer Aldığı Netflix Youtube Hesabındaki Oynatma Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar