Netflix’in Sevilen Dizisi Dark Final Sezonu Yayın Tarihini Duyurdu!

netflix'in-sevilen-dizisi-dark-final-sezonu-yayin-tarihini-duyurdu!

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’in Sevilen Dizisi Dark Final Sezonu Yayın Tarihini Duyurdu! –Netflix’in severek izlediğimiz Alman dizisi Dark, üçüncü ve son sezon fragmanını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Bizlere veda edecekleri sezon için seçtikleri tarih herhangi bir tarih olmanın ötesinde, kurgusunda yer alan “Apocalypse Date” yani, dizide gerçekleşmesi beklenen kıyamet gününde seyirciye sunuluyor. Netflix’in en sevilen dizilerinden biri olan Dark, final sezonu yayın tarihini 27 Haziran 2020 olarak duyurdu!

netflix'in-sevilen-dizisi-dark-final-sezonu-yayin-tarihini-duyurdu!
@DarkNetflixDE Twitter

Not: Yazımız Dark dizisiyle ilgili subjektif yorumlar ve önceki sezonları izlememiş olanlar için spoiler içerebilir 🙂

Netflix’in Sevilen Dizisi Dark Final Sezonu Yayın Tarihini Duyurdu!

İlk iki sezonuyla izleyiciler ve eleştirmenlerden oldukça olumlu yorumlar toplayan dizi, 2017’den bu yana Netflix’in en popüler dizilerinden biri olmayı başarmıştır. Bir Alman kasabası olan Widen’da iki çocuğun kaybolmasının ardından meydana gelen gariplikleri konu alan dizi, zaman kavramını kafamızı epey karıştıracak türden ele alıyor. Yönetmen koltuğunda Baran bo Odar olan bu şahane dizi, müzikleriyle sizi gerilimli bir moda sokarken, Almanca öğrenme arzusuyla dolup taşmanıza sebep oluyor. Almanya’nın kasvetli havalarına eşlik eden şahane sinematografi ve başarılı oyuncu kadrosuyla da izleyiciyi hikayenin içine çekmeyi oldukça iyi başarıyor. Özellikle ilk üç bölümü durağan başlayıp, klasik çocuk kaçırılma dizisi falan mı çıkacak acaba derken diğer bölümlerle ters köşe yaparak bizleri kendisine bağlıyor.

Dark İzlemek Beyin Jimnastiği İçin Birebir!

Daha önce gerçekleşen nükleer bir patlamanın ardından oluşan delik ve devam eden radyoaktif sızıntılar zamanda yolculuk yapabilmeyi mümkün kılıyor. Dizide elden ele dolaşan bir çanta gibi gördüğümüz zamanı bükmeye yardım eden bir aletimiz var bir de. Bu makinemiz de 33 yıl ileri veya geri gitmeyi sağlıyor. Şimdiden kafanız karıştı bile dimi. Korkmayın bu yolculukların gizemini çözmeye çalışmak Dark izlemenin en keyifli yanı. Gelelim karakterlere… Malum sezonlar arası epey zaman olunca severek izlediğimiz dizilerde bile ne olup ne bitti unutuyoruz. Bu dizide ise asıl unutacağınız şeyler karakterler olabilir. Aşağıya eklediğimiz görsel gibi, karakterlerin soy ağacı görseliyle diziyi izlerseniz yaşadığınız kafa karışıklarının önüne geçebilirsiniz 🙂

netflix'in-sevilen-dizisi-dark-final-sezonu-yayin-tarihini-duyurdu!

Hadi Gelin Zamanı Büküyoruz!

Zaman paradoksunun ele alındığı dizide, bu paradoksu çözmeye çalışanlar ve zamanın aktığı şekilde devam etmesi gerektiğine inananlar olarak iki ayrı grup var. Dizide izleyiciler olarak bol bol bu iki grubun arasındaki çekişmeye tanıklık ediyoruz. Micheal Kahnwald’ın intiharı ve oğlu Jonas’a bıraktığı mektupla başlıyor hikaye. Bu mektubun söylediği tarihten önce açılmamasını not düşen baba Micheal, Jonas’ı gizemli bir şekilde olayın içine çekiyor. Özellikle 2. sezon bolca sahnesi olan karakter Jonas dizinin kilit karakterlerinden biri.

netflix'in-sevilen-dizisi-dark-final-sezonu-yayin-tarihini-duyurdu!
Zaman Makinesi

İlk sezon, 2019 yılında kasabadaki bir diğer aile Nielsen ailesinin küçük çocukları olan Mikkel’in, bir akşam Jonas, ablası Martha ve abisi Magnus ile birlikte iken meşhur gizemli mağaramızın yakınlarında kaybolmasını izliyoruz. Bu kayıp kasabada yaşanmış ilk çocuk kaybı değildir. 1986 yılında kaybolan ilk çocuk Mads Nielsen de, Mikkel’in amcasıdır. Hem kardeşinin hem oğlunun kaybını yaşayan Ulrich kafayı sıyırıp çocuğunu ararken nükleer sızıntıyı, mağarayı ve olayları keşfetmeye başlıyor. Hatta çocuğunu bulmak için zamanda yolculuk yaparak ve 1953’e gidiyor. Fakat kayıp çocuğumuz Mikkel 1986 yılına gitmiş ve kendini bilmez şekilde oralarda dolanıyordur. Oğlunun bulunduğu zaman dilimine gitmeyi başaramayan zavallı baba Ulrich gittiği zamanda karıştığı olaylar yüzünden tutuklanıyor ve orada kalıyor.

Zaman vs. Mekan

netflix'in-sevilen-dizisi-dark-final-sezonu-yayin-tarihini-duyurdu!
Alternate Martha ve Jonas

İkinci sezonda ise her şeyin başı olarak düşünülen Adam karakterinin kimliğini öğreniyoruz. Sık sık geçmiş ve gelecek arasında yolculuklara şahit olduğumuz sezonda, Jonas geçmişte ve gelecekteki kendine ve kendi yaptıklarına şahit oluyor. Üçüncü sezon fragmanında ise Alternate Martha’nın Jonas’ı kıyamet anında kurtarmaya gelmesiyle birlikte paralel evren olgusunun işleneceği ve tüm sırların çözüleceği bir final sezonu olacağını anlıyoruz. Olup biteni çözmek için kendimizi paralayıp, ünlü filozofların yaklaşımlarını ezberlediğimiz, çok şükür sonunda anladık dediğimiz zaman soruları şimdi mekan sorularına dönüşecek gibi duruyor. Başka bir dünya ne kadar gerçek ve biz bundan ne kadar haberdarız?

Dark Final Sezonu Hazırlıkları Başlasın!

En İyi Netflix Dizileri yazımızda da ekip önerisi olarak bahsettiğimiz Dark bizim favori dizilerimiz arasıda yer alıyor. Imdb’de 8.7 puanı olan güzel dizimizin fanatikleri de azımsanmayacak boyutlarda. Bitmesine her ne kadar üzülsekte, çok uzayan dizilerin senaryolarının çoğunlukla şaştığını bildiğimizden bu erken vedaya kızmıyoruz. Tavsiyemiz kişileri ve olayları zihnimizde tazelemek ve final sezonuna hazır başlamak için birinci ve ikinci sezonu baştan izlemek. Haziran ortası gibi başlanırsa 27 Haziran’da heyecanla beklediğimiz Dark final sezonu, keyifle ve en önemlisi bu kimdi ya, bu olayı da hatırlamadım şimdi demeden izlenir 🙂

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar