Netflix Şifre Paylaşımı Konusunda Kısıtlayıcı Bir Özelliği Test Etti!

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Şifre Paylaşımı Konusunda Kısıtlayıcı Bir Özelliği Test Etti! – Son zamanların popüler platformu Netflix kullanıcılarının, yakınlarıyla şifre alışverişinde bulunduğu gerçeği gizli değil. Örneğin bir hesap açılıyor ve birkaç kullanıcı oluyor. Böylelikle de maliyetler düşmüş oluyor. Ancak Netfix bu durumdan rahatsız olmuş olmalı. Çünkü platform yeni tedbirlerle ilgili kararı duyurdu. Uzun zamandır bu konu ile ilgili sessiz kalan şirket, bu karar ile muhtemelen tepki çekecek.

Netflix’in kurallara aykırı olan şifre paylaşımını engelleyeceğini yurtdışındaki kısıtlı kullanıcıları fark etti. Platform yurtdışındaki birçok kullanıcıya “Hesap sahibiyle aynı evde yaşamıyorsanız kendi hesabınızı açın” uyarıları yaptı. Bu özellik ile aslında amaçladığı şey çok açık. Bir Netflix hesabının yalnızca hesap sahibi tarafından kullanılması gerektiği belirtiliyor. Bu özelliğin kullanıma sunulacağı tarih ise belirsiz.

Uyarıyı İlk  GammaWire‘ın tespit ettiği bilgisini biliyoruz. Uyarıdan sonra kullanıcıya metin veya e-posta doğrulama kodu gönderilmesi seçeneği mevcut. Üyelerin ‘Daha sonra doğrula’ şeklinde bir yolu tercih etmesi mümkün. Fakat ne kadar süre erteleme imkanı var bu kısım ise belirsiz. Diğer taraftan GammaWire‘ın aktardığına göre kullanıcılar ‘daha sonra doğrula’ seçeneğine tıklamış. Ve sonraki kullanımlarında da böyle uyarı görmemişler. Bunun yanında sizlere gelen doğrulama kodunu, yine yakınlarınız ile paylaşmanız da mümkün. Böyle olunca Netfix’in bu adımının pratikte nasıl olacağı merak konusu oluyor.

netflix-sifre-paylasimi-konusunda-kisitlayici-bir-ozelligi-test-etti
@iheartradio

Netflix Şifre Paylaşımı Konusunda Kısıtlayıcı Bir Özelliği Test Etti!

Parolayı paylaşmak konusuna geldiğimizde ise, kişisel bilgimizi paylaşmak mümkün. Yasa dışı değil. Ancak bu paylaşım, Netflix’in hizmet şartlarını ihlal ediyor. Hizmet şartlarına baktığımızda şu ibareyi görüyoruz :

“Netflix hizmeti ve hizmet aracılığıyla görüntülenen herhangi bir içerik yalnızca kişisel ve ticari olmayan kullanımınız içindir ve evinizin dışındaki kişilerle paylaşılamaz…”

Ancak bir yandan da IP yasaklaması tarzı bir uygulama yok. Böylece kullanıcının doğrulama işlemini yapması da mümkün. Yani, doğrulama işlemini sürdürerek kullanmak da olası gözüken seçenekler arasında.

2016 Yılında Parola Sorusunu CEO Yanıtlamıştı

Bunun yanında parola konusu aslında yeni gündem olan bir şey değil. 2016 yılında NETFLİX CEO’suna parola hakkında soru sorulunca ılımlı ve kapsayıcı konuşuyordu. Çünkü platform, 2020’de rekor kıran 37 milyon ücretli abone ekledi. Ancak geçen beş yılda bu ılımlı konuşmanın yerini tepki toplayacak kararlar almış belli ki.

netflix-sifre-paylasimi-konusunda-kisitlayici-bir-ozelligi-test-etti
Photo by CardMapr on Unsplash

Netflix’ten Konu ile ilgili Açıklama

Netflix tepkileri görmüş ki, bir açıklama yaparak kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Platform açıklamada, bu özelliğin test aşamasında olduğunu belirtti. Ve Netflix sözcüsü durumu şöyle anlattı: “Netflix hesaplarını kullanıcıların bu hesapları kullanma yetkisine sahip olup olmadıklarını anlayabilme amacı ile bir test yapıyoruz.” Ancak kullanıcılar farkında ki özellik test aşamasına gelmişse, durumu yakın zamanda bizler de yaşayabiliriz. Bununla birlikte doğrulama özelliği ise kafa karıştırıcı. Fakat yine de bir umut olarak görünen bir gerçek.

Netflix’in bu gelişmelerden sonraki yaklaşımı merak konusu. Platformun durumu nasıl idare edeceğini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar