Netflix Party ve Scener : Arkadaşlarla Film İzlemenin Sosyal Mesafeli Hali

netflix-party-ve-scener-arkadaslarla-film-izlemenin-sosyal-mesafeli-hali

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Party ve Scener : Arkadaşlarla Film İzlemenin Sosyal Mesafeli Hali – Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi süresince hepimiz evde çokça vakit geçirdik, dolayısıyla da gerek Netflix’ te gerek başka platformlarda izlenmemiş dizi-film bırakmadık. Ancak hepimiz arkadaşlarımızla yaptığımız bol patlamış mısırlı film gecelerini, çay bardaklarının bir dolup bir boşaldığı dizi günlerini çok özledik. İşte tam bu sorunu çözecek iki güzel uygulama var: Netflix Party ve Scener. İkisinin de kullanımı oldukça zahmetsiz ve aynı zamanda Scener, Netflix Party’ den farklı olarak görüntülü konuşma imkanına sahip.

netflix-party-ve-scener-arkadaslarla-film-izlemenin-sosyal-mesafeli-hali
@molliesivaram

Not: Netflix Party ve Scener bir Google Chrome eklentisidir. Eklentiyi kullanabilmeniz için öncelikle Google Chrome web tarayıcısına ihtiyacınız var. Eğer Chrome’ a sahip değilseniz buradan bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Netflix Party ve Scener : Arkadaşlarla Film İzlemenin Sosyal Mesafeli Hali

Netflix Party

netflix-party-ve-scener-arkadaslarla-film-izlemenin-sosyal-mesafeli-hali

Netflix Party, arkadaşlarınızla sohbet ederek Netflix izlemenin yeni bir yoludur. İzlediğiniz içeriği senkronize eder ve aynı zamanda arkadaşlarınızla konuşabilmeniz için de sohbet ekranı ekler. Siz de 1 milyonun üzerindeki kullanıcısının arasına katılın ve sadece bir kaç adımda uzaktan da olsa sevdiklerinizle film geceleri düzenlemeye devam edin.

  • Netflix Party sitesine giderek sağ üst köşede gördüğünüz Install Netflix Party butonuna tıklayın.
  • Açılan Chrome Web Mağazası Netflix Party’nin uzantısının sayfasında Chrome’a Ekle butonuna tıklayın. Adres çubuğunun hemen sağında gri renkli NP logosunun göreceksiniz. Bu artık Party kullanıma hazır demek.
  • Daha sonra tarayıcınız üzerinden Netflix web sitesini açın ve istediğiniz içeriği seçip oynatmaya başlayın. Adres çubuğunun kenarında göreceğiniz NP logosu kırmızıya dönecektir.
  • Şimdi NP logosuna tıklayın. Sağ köşede açılan küçük pencerede Start the Party butonuna tıklayın. Eğer ‘Only I have control’ kutucuğunu işaretlerseniz videoyu durdurma veya ilerletme kontrolü sadece size ait olacak.
  • Partiyi başlatmak için ihtiyacınız olan bağlantıyı içeren küçük bir pencere daha açılacak. Buradaki Copy URL yazısına tıklayın ve bunu arkadaşlarınızla paylaşın. Eğer tekrar kopyalamak isterseniz NP logosuna tıklayarak aynı pencereyi görebilirsiniz.
  • Eklentiye sahip arkadaşlarınız bu linki kullanarak partinize katılabilir.

Scener

netflix-party-ve-scener-arkadaslarla-film-izlemenin-sosyal-mesafeli-hali

Eğer tek başına mesajlarak sohbet yetmez, ben filmi izlerken görüntülü konuşmak isterim derseniz Scener tam size göre. Scener da Netflix Party gibi bir Google Chrome eklentisi. Farkı ise eş zamanlı izleme ve grup sohbeti penceresi sağlamanın yanında size görüntülü konuşma imkanını da sağlıyor olması. Kullanması da oldukça basit.

  • Scener web sitesine gidin ve sağ üst köşede gördüğünüz Get Scener butonuna tıklayın.
  • Açılan pencerede Add Scener butonuna tıklayın.
  • Daha sonra açılan Chrome Web Mağazasında Chrome’a Ekle butonuna tıklayın ardından uzantı eklemeye onay verin. Bu aşamada Scener ikonunu adres çubuğunun sağ kenarında görebilirsiniz.
  • İndirme tamamlandıktan açılacak pencerede üyeliğinizi tamamlayın.
  • Daha sonra ekranın köşesindeki ikona tıklayın. İki ayrı pencerenin yan yana açıldığını göreceksiniz. Sağdaki küçük pencerede Create Private Theater‘a tıklayın. (Eğer davet edilen sizseniz altındaki kutucuğa kodunuzu yazmalısınız.) Gerekli onayları verdikten sonra izlemek istediğiniz servisi seçin ve giriş yapın.
  • Artık arkadaşlarınızı davet etmek için hazırsınız.Kenarda gördüğünüz copy invite link kısmından davet linkini kopyalayarak ya da kodu göndererek sanal sinemanızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla online film izleyebilmeniz için bu iki eklenti dışında pek çok uygulama daha mevcut. Aynı zamanda Netflix ile İngilizce öğrenmeyi mümkün kılan eklenti için Karantina Döneminde Netflix ile İngilizce Öğrenmek yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar