Netflix Oyun Sektörüne Atılıyor

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Oyun Sektörüne Atılıyor – Netflix, oyun işine tam anlamıyla girdi. Şirketin 2021’in 2. çeyreğindeki kazanç değerleri ölçülürken Hastings, Netflix’in ilk oyun başkan yardımcısını işe aldığını doğruladı. Ayrıca platformun bulunduğu sektörden video oyunlarına nasıl gireceğini açıklamaya başladı. 2021’in ikinci çeyreği Netflix için oldukça önemli birkaç şeyin altını çizdi. Bunlardan en önemlisi, 2021’in ikinci çeyreğinin abone sayısındaki büyüme açısından Netflix’in şimdiye kadarki en kötü zamanı oluşuydu.

Netflix Oyun Sektörüne Atılıyor

Netflix, yıllarca “nerede izleyeceğim” konusunda rakipsiz kaldı. 2007’de piyasaya sürüldüğünde, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tek doğrudan rakip; kendine ait orijinal içerikleri olmayan ve hatta şu anda mütevazı bir sayıda orijinal içerik bütçesine sahip olan Hulu idi. Ek olarak yurtdışında büyük bir rakip yoktu. YouTube küresel bir hizmetti. Ancak daha genç izleyiciler için bile toplam video tüketiminin azınlığı olan farklı bir içerik türü sunuyordu. YouTube’un premium videoya genişleme çabaları, ister ortaklıklar ister orijinal içerik aracılığıyla olsun, işe yaramadı. 

netflix-oyun-sektorune-atiliyor
@polygon

Bu yıl sahip olduğu kitlelere ulaşımı yavaşlamasına rağmen Netflix, Disney, Amazon, Apple gibi şirketleri içeren; giderek daha rekabetçi bir alanda hala dünyanın en büyük yayın sunucusu olmaya devam ediyor. 

Netflix Oyun Sektörüne Atılıyor ve Bizi Ne Bekliyor?

Salı günü, yayımcı devi, mevcut abonelik planlarında ek ücret ödemeden video oyunları sunacağını duyurdu, ancak bu hizmetin ne zaman başlayacağını veya ne tür oyunlar geliştireceğini söylemedi.

Netflix, oyunların ücretsiz olacağını açıkladı. Amazon Prime müşterilerine aylık olarak ücretsiz oyunlar ve ücretsiz oyun içi öğeler sunan Prime Gaming gibi… Netflix Gaming, tek amacı mevcut aboneleri daha uzun süre tutmak olan değerli bir hizmet olabilr. Tüm aktif Netflix aboneleri, Netflix aracılığıyla yayımcının ücretsiz mobil oyun kitaplığına erişebilr. 

Abonelik Sistemi

Kullanıcılara sundukları teklif açısından bakıldığında; bu, Apple’ın kullanıcılara yaklaşık 200 mobil oyundan oluşan bir pakete erişim sağlayan ayda 5 dolarlık bir hizmeti olan Apple Arcade’e çok benziyor. Bazıları çok oyunculu olsa da, bu oyunların hiçbirinde mikro işlemler bulunmuyor. Arcade, iOS odaklı olduğundan, iOS uygulamaları çalıştıran cihazlarla sınırlıdır.

netflix-oyun-sektorune-atiliyor
(FILES) This file photo taken on September 11, 2014 illustrates the on-demand internet streaming media provider, Netflix, on the home video game console PlayStation 3 in Stockholm. Video streaming giant Netflix said on February 24, 2016 it is making its first original German series, to debut in 2017. / AFP / JONATHAN NACKSTRAND

Aboneliğini iptal etmeyi düşünen bir kullanıcı; “Stranger Things’in gelecek sezonunu kaçırmakla kalmayıp; artık The Old Guard: Undying Bullets’ı da oynayamayacağım” diye düşünebilir. Daha sonra aboneliklerine birkaç ay daha uzatmaya karar verebilirler.

Netflix’in baş ürün sorumlusu Greg Peters, şirketin başlangıçta konsollara ve TV setlerine genişlemeden; önce mobil oyunlara odaklanacağını söyledi. Peters, oyunların başlangıçta Netflix’in en popüler programlarına bağlı olacağını; ancak karışıma bağımsız başlıklar da eklenebileceğini söyledi. Hatta Netflix’in sonunda video oyunlarından birinden esinlenerek bir dizi veya film yaratabileceğini bile dile getirdi.

Ancak video oyunlarına geçiş işe yararsa, sonunda Netflix’e fiyatlarını yükseltmek için daha fazla kaldıraç sağlayabilir. Netflix bir sonraki Disney olmak için gereken her şeye sahip görünüyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar