Netflix İpuçları 2 – Ödediğiniz Paranın Karşılığını Fazlasıyla Almanızı Sağlayacak İpuçları

netflix-ipuclari-2-odediginiz-paranin-karsiligini-fazlasiyla-almanizi-saglayacak-ipuclari

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix İpuçları – Ödediğiniz Paranın Karşılığını Fazlasıyla Almanızı Sağlayacak Netflix İpuçları – Daha önce bu listenin ilk 5 maddesini paylaşmıştık. Netflix platformu sadece dizi, film kültürü edinebileceğiniz bir platform değildir. Her şeyde olduğu gibi burada da nasıl kullandığınız önemlidir. Vizyon kazanmak için bir çok otobiyografi ve belgesel yer almaktadır. Ayrıca dil öğrenmek isteyenler için büyük bir açık kaynak kütüphanedir. Lehçeleri, aksanları, kelimeleri ve okunuşlarını, nerede nasıl kullanıldıklarını izleyerek öğrenebileceğiniz bir kaynaktır. Bizler siz burada yol göstereceğiz, umarız siz de bu yönde kendinize değer katacak şekilde kullanabilirsiniz.

Netflix İpuçları 2

1) Netflix İzleyerek İngilizce Öğrenmek / Geliştirmek

Netflix İzleyerek İngilizce Öğrenmek – Yıllardır bir çok dil öğrenen insanın yardımına koşan dizi, filmler ve alt yazı çevirmenleri olmuştur. Netflix hem kendi içerikleri hem de dünyanın bir çok yerinde yapılmış filmleri bünyesine katarak ve bunlara bir çok dilde alt yazı ekleyerek amacı bu olmasa bile bu alana çok katkı sağlamıştır. Netflix’i yabancı dil öğrenme uygulamasına dönüştüren bir Chrome uzantısı, eklentisi vardır.

Alt yazıyı hem orjinal dil hem de istenilen dil olarak görebiliyorsunuz. Yani hem Ingilizce hem Türkçe olarak eş zamanlı görebiliyorsunuz. Durdurup kelimenin üzerine gelip anlamını da öğrenebiliyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak eklenti; öğrenmek istediğiniz dil için en uygun içerikleri de sunuyor.

Buradan linke ulaşabilirsiniz.

2) Altyazıları Düzenleme

Dizi ve film izleyerek istediğimiz dili öğrenmeye başladık ve artık konuşulanları anlayabiliyoruz. Bazen çevirmenler hatalar yapabiliyor, yeteri kadar öğrendi isek o dili artık alt yazı düzenleme kısmına geçebiliriz. Bu hem sizin kişisel gelişiminizi görmenize hem de motivasyon kazanmanıza neden olacaktır. Bunlara ek olarak; dizi, film izlerken alt yazıların daha büyük ya da küçük olmasını istiyorsanız, yazı fontunu değiştirebilirsiniz. Alt yazıları istediğiniz gibi düzenlemek çok kolay olacaktır. Şu adımları Netflix ayarlar kısmından izleyebilirsiniz; hesap->profilim->alt yazı görünümü…

3) Netflix’te İzlerken Başka Sitelerde Gezme

netflix-ipuclari-2-odediginiz-paranin-karsiligini-fazlasiyla-almanizi-saglayacak-ipuclari

Bu kısım productivity sevenler için bulunmaz nimettir. Multi-tasking sistemi dahilinde dizi, film sektöründen ayrı kalmadan işlerini halledebilmek isteyenler için de bir eklenti vardır. Bir şeyler izlerken aynı anda başka sekmede işiniz varsa bu uzantı ile işlerinizi yapabilirsiniz. Netflix oynatıcısını alt kısımlara küçük boyutlara alarak bulunduğunuz sekmede işinizi yaparken izlendiğiniz şeyi oynatmaya devam eder.

Buradan linke ulaşabilirsiniz.

4) Tüm İçeriklerin IMDb Puanlarını Görmek

netflix-ipuclari-2-odediginiz-paranin-karsiligini-fazlasiyla-almanizi-saglayacak-ipuclari

Bir çok insanın beğenisine sunulan film ve diziler için bir puanlama sistemi olan IMDb’i bir çoğumuz biliyordur. İzleyeceğimiz şeyi seçerken oldukça etken bir rol alan IMDb puanı, bu eklenti sayesinde ayrıca araştırmanız gerekmeden direkt olan gösterilebilmektedir. IMDb puanlarına takıntılıysanız Chrome mağazasından ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu eklenti ile tüm içeriklerin açıklamasına IMDb puanlarını ve diğer istatistikleri ulaşabilirsiniz. Bu size bir kaç dakika kazandıracaktır ancak seçme konusunda oldukça faydalı olacaktır.

Buradan linke ulaşabilirsiniz.

5) İntroyu Atla Konusunda Zorluk Çekmeyin

netflix-ipuclari-2-odediginiz-paranin-karsiligini-fazlasiyla-almanizi-saglayacak-ipuclari

Eğer filmi yada diziyi başlatıp bir uzandıysanız ve introyu atmayı unuttu iseniz bir de kablosuz gereklere sahip değil iseniz tam bir işkence gibi gelecektir. Neyse ki birileri bu sorunlara çözüm buluyor… Bu eklenti tüm başlangıç ve bitiş jeneriklerini kendiliğinden otomatik olarak atlıyor yada geliyor. Ünlü ispanyol bir yazılımcı sayesinde burada harcayacağınız enerji ve vakitten tasarruf edebiliyorsunuz.

Buradan linke ulaşabilirsiniz.

Bonus: Acaba Ne İzlesem?

Netflix ipuçları listemize bir bonus daha ekledik. Karantina döneminde artık bir çok içeriği tüketmiş olanların yardımına koşan bir site bulunmaktadır. Yada oldukça karasız olanları bu çileden kurtaran… Bilgisayarın karşısına geçip saatlerce ne izleyeceğim diye düşünüyor ve seçemiyorsanız bu yazılım sizin yerinize seçim yapıyor. Bir çok parametre ile; kategori, IMDb puanı, tür gibi seçimleri siz yaptıktan sonra bu kriterlere uygun içeriği buluyor… İsterseniz tamamen rastgele olarak da seçim yaptırabilirsiniz.

Buradan linke ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar