Netflix Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler ve İstatistikler

netflix-hakkinda-sasirtici-gercekler-ve-istatistikler

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler ve İstatistikler. Netflix dünya genelinde en çok izlenen ve takip edilen dizi ve film platformu olarak yıllardır varlığını sürdürüyor. Özellikle son yıllarda elde ettiği abone sayısı ile birlikte çok daha kaliteli işler ortaya koyan şirket şu an diğer rakiplerini oldukça geride bırakmış görünüyor. Şirketin kurulduğu yıldan bugüne geçirdiği evrelere bakacak olursak; DVD kiralama hizmetinden dijitale büyük işler başardığı gözler önüne seriliyor. Peki bu kadar çok aboneye sahip olan Netflix bu noktaya nasıl geldi? Buna bir göz atalım.

Netflix Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler ve İstatistikler

netflix-hakkinda-sasirtici-gercekler-ve-istatistikler
Photo by Thibault Penin on Unsplash

Netflix Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Netflix’in kuruluş yılı olan 1998’de şirketin yıllık geliri 1.3 milyon dolar iken 2020 yılının sonlarında bu sayı 25 milyar dolara yükseldi. İlk yıldan son yıla görülen bu artış neredeyse yüzde 1,8 milyon olarak gözlemleniyor. Bunun yanında Netflix dizileri olarak en popüler 6 diziden 5’inin pandemi döneminde yayınlandığı söyleniyor.  Netflix, pandemi ile birlikte ciddi bir abone sayısı kazanarak bu popülariteyi yarattı diyebiliriz.

Aralarında bulunan en şaşırtıcı gerçek ise şu ki; Netflix’e eğer 2002 yılında 2000 dolarlık bir yatırım yapmış olsaydınız şu an teknik olarak milyoner olmuş olacaktınız. Diğer yandan şirket hisseleri 2002 yılında 1 dolar iken bu yıl itibariyle 500 doların üzerinde diyebiliriz. Bunun yanında yayımlanan istatistiklere göre; Netflix’in, kendi hesap şifresini başkaları ile paylaşanlardan dolayı yaklaşık 6 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor. 

netflix-hakkinda-sasirtici-gercekler-ve-istatistikler
Photo by Samet Özer on Unsplash

Yıllara Göre Netflix’in Önemli Tarihleri

Netflix ilk olarak 1998 yılında DVD kiralama hizmeti olarak; Marc Randolph ve Reed Hastings tarafından oluşturuld. 2002 yılında ise hisselerini 1 dolardan satışa sundu. Ek olarak 2003 yılına gelecek olursak da ilk 1 milyon üye sayısını geçti. 2007 yılında da akış hizmetlerini kullanıma sundu. Çok önemli olan 2013 yılında ise House Of Cards, Arrest Development ve Orrange Is The New Black olarak ilk Netflix Orijinal yapımlarını yayınladı. Bir yıl sonra ise 4K Ultra HD izleme seçeneğinde yayın yapmaya başladı. 2015 yılına gelecek olursak da Orijinal Netflix filmleri üretilmeye başland.

Yakın tarihlerden olan 2017 yılında ise Netflix belgeseli olan The White Helmets ile ilk Emmy ödülü kazanıld. 2018 yılında da rakip şirket olan HBO’dan daha fazla adaylık alarak 117 Emmy adaylığına ve 23 ödüle sahip oldular. Son olarak 2020 yılına gelecek olursak; Netflix rekor kırarak 37 milyon aboneyi pandemi döneminde elde etti diyebiliriz.

netflix-hakkinda-sasirtici-gercekler-ve-istatistikler
Photo by Martin Sanchez on Unsplash

Netflix En Çok Hangi Bölgelerde İzleniyor?

Bölgelere göre Netflix’in izlenme oranlarında ABD ve Kanada oldukça yüksek bir sayıyla öne geçiyor. 2021 yılının ilk çeyrek sonu baz alınarak açıklanan istatistiklerde; ABD ve Kanada 74,38 milyon abone ile birinci sırada bulunuyr. Hemen arkasından ise Avrupa, Orta Doğu ve Afrika 68,51 milyon aboneyle geliyor. Ek olarak üçüncü sırada da Latin Amerika 37,80 milyon ve dördüncü sırada; Asya Pasifik Bölgesi 26,85 milyon abone sayısıyla birlikte yer alıyor.

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Netflix ve Amazon Prime’dan Hangisi Daha Çok Aboneye Sahip?

Son olarak internet üzerinde pek çok kişi Amazon Prime’ın Netflix’ten daha çok abone sayısına sahip olduğunu açıklıyor. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Amazon Prime 2021 Nisan ayı sonu itibariyle 200 milyon aboneye sahiptir. Ancak bu abonelerin her biri Prime Video hizmetini kullanmıyor. Dolayısıyla abone sayısının bu durumda pek bir etkisi bulunmuyor. Netflix abone sayılarına bakacak olursak; yine aynı şekilde 2021 Nisan ayı sonuna göre 208 milyon aboneyle tamamen içerik izleyicisi görülüyr. Diğer yandan Amazon Prime sadece video hizmeti sunmadığından dolayı bu kıyas teknik olarak yapılamıyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar