Netflix Başarısı – Eğlence Dünyasına Ele Geçiren Netflix

Netflix

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Başarısı – Eğlence Dünyasına Ele Geçiren Netflix – Eğlence Dünyasına Ele Geçiren Netflix – Son yıllarda insanların nefes alabildikleri her yerde eğlence dünyasına ulaşması için en büyük kapılardan birini Netflix oluşturuyor. Dünya genelinde eğlence dünyasını ele geçiren firma, özellikle Hollywood yapımlarının dahi üstünde kaliteler ile en iyi filmleri ve dizileri sunarak, dünya genelindeki herkese hitap ediyor. 

Netflix Başarısı – Eğlence Dünyasına Ele Geçiren Netflix

Netflix Büyük Başarısını Nasıl Elde Etti?

Sadece 1997 yılında bir film kiralama şirketi şeklinde kurulmuş olan Netflix 2011 yılında yaşadığı kriz sonrasında da büyük bir değişim gerçekleştirme kararı aldı. Firmanın geçmişine bakıldığında aslında 1997 yılında Kaliforniya Scotts Valley bölgesinde Reed Hastings ve yazılımcı Marc Randolph tarafından kurulumu gerçekleştirildiği görülmektedir. Firma eski ve yeni filmler için DVD satma ve kiralama işlemi gerçekleştiren yapısı ile kargo vasıtasıyla ürün gönderme avantajı sağlıyordu. 

1998 yılında firmanın internet sitesi açılırken testler, anketler, ilgi alanları ve analizler sağlandı. 2000’li yıllarda farklı bir boyutta CineMatch isimli servis anlaşması sayesinde kullanıcılara film puanlama ve analiz yapma fırsatı sağlandı. Süreç içerisinde film kiralama bedellerinde aylık sabit üyelik ücretleri gibi birçok farklı fırsat sağlanarak bu sürece devam edildi. 

Şirket 2002 yılında halka açıldıktan sonra 2005 yılında ise büyük yatırımlar gerçekleştirilerek üye sayısını 4 milyon üzerine çıkarmıştı. 2007 yılında yaşanan gelişmeler ile birlikte artık bilgisayarlarda film izleme imkanı çok pratik bir hale gelirken, kargo işlemleri yerine firma “watch instantly” sloganını kullanarak internet üzerinden yayın hayatına başladı. 

2008 sonrasında firma birçok ortaklık gerçekleştirerek genişlerken, sadece birkaç gün içerisinde hisse senedi açısından çok büyük kazançlar elde etti. Bu gelişmeyle birlikte birkaç sene öncesine kadar firma başka yerde bulunamayacak içerikler üretme kararı aldı. Bunlara “Originals” isimli ile bir seri yapımlar hazırlamaya başladı. Originals serisi içerisinde yayınlanan filmler ve diziler ile birlikte bugüne kadar birçok farklı ödül kazanıldı. Ve dünyanın en önemli aktörleri firmanın hazırladığı yapımlarda rol alarak seyircilerine ulaşmayı tercih etti. 

Netflix, Hollywood’u Arka Planda Bıraktı

Hollywood dünya sinemasının ve dünya televizyonlarının en başarılı yapımlarını ortaya çıkaran en önemli kavram olarak görülse de bugün Netflix bu kavramı arka planda bırakmayı başardı. Bugün sadece platform üzerinde yayınlanan Orange is The New Black, Jessica Jones, Stranger Things, Bojack Horseman veya Daredevil gibi birçok yapım başarının sırlarını oluşturuyor. 

Platformda kendine ait olarak yayınlanan filmler, diziler ve hatta ortaklık ile hazırlanın Türk yapımları ülkemizde de platformun çok daha popüler bir hale gelmesinde önemli bir etki oluşturdu. Bugün platforma birçok farklı dijital ortamda erişim imkanı var. Özellikle üyelik konusunda da çok uygun fiyatlar ve farklı odalardan kullanılma gibi fırsatlar sağlayarak, kullanıcı sayısını arttırmayı hedefliyor. 

Netflix Fırsatları Değerlendiriyor

Aslında Netflix’in başarısının arkasındaki sır, firmanın fırsatları değerlendirmesidir. İnsanlara film izleme konusunda maliyet ve zahmetleri ortadan kaldırma avantajı sunulması yer alıyor. Hatta sinema veya film kiralamak yerine ucuz fiyat politikası ile, müşteri memnuniyetine önem vermesi, firmanın daha başarılı olmasını mümkün kılıyor. 

Bugün yerelde yetinmeyip dünya geneline yayılmış olan firma, 125 milyon kullanıcı için kişiselleştirilmiş bir deneyim sağlayarak her kullanıcıya aradığını sunuyor. Aslıda bu kadar özgürlük ve geniş tercihler sunulması bazı ülkelerde tepki ve resmi kararlara dahi yol açtı. Örneğin, Türkiye’de dahi RTÜK ile girilen tartışmalar sonucunda bazı yayınların engellenmesi gibi durumlar yaşandı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar