Netflix Games Nedir? – Netflix Oyun Dünyasında İlk Yayınını Yaptı

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix Games Nedir? – Netflix Oyun Dünyasında İlk Yayınını Yaptı – Geçtiğimiz günlerde cloud tabanlı oyun piyasasına giriş yapacağı konuşulan Netflix’ten beklenen adım geldi. Yayıncılık devi Netflix, mobil uygulaması üzerinden yayınlayacağı Games’i kullanıcılarına tanıttı. Dünyaca ünlü dizi ve film izleme platformu, böylelikle oyun dünyasına da resmen giriş yapmış oldu diyebiliriz. 

Netflix, zaten bir süredir oyun özelliği üzerine çalışmalar yapıyordu. İtalya, İspanya ve Polonya’da yaptığı test sürecinin ardından resmi olarak oyun sektörüne giriş yaptığını kullanıcılarına duyuran Netflix, yaptığı açıklamada sistem hakkında merak edilen birçok konuya da açıklık getirdi. Netflix kullanıcıları 3 Kasım tarihinden itibaren Netflix’in oyun özelliğinden de faydalanabilecekler. Ayrıca açıklamada oyun özelliğinin şu an için yalnızca Android platformuna özgü olduğuna da değinildi. Fakat kısa bir süre içerisinde diğer mobil platformlara da oyun özelliğinin ekleneceği tahmin ediliyor. Yine belirtmek gerekiyor ki henüz iOS desteği konusunda yapılan bir resmi açıklama bulunmuyor. 

Netflix Oyun Dünyasında İlk Yayınını Yaptı

Netflix Games Nedir?

netflix-games-nedir-netflix-oyun-dunyasinda-ilk-yayinini-yapti
@remonews

Games özelliği ile duyurulan Netflix Games; platform üyeleri için sunulan, kullanıcıların mobil cihazlar aracılığıyla oyun oynayabilecekleri bir sistem olarak öne çıkıyor. Netflix mobil uygulaması üzerinden erişim sağlanabilen oyunların bazıları online bazıları da offline olarak oynanabiliyor. Netflix Games’de şimdilik platformun en sevilen yapımlarından bir tanesi olan Stranger Things ile bağlantılı 5 farklı oyun yer alıyor. İlerleyen zamanlarda platformda yer alan dizi ya da filmlerle bağlantılı oyunların da ekleneceği ve geniş bir oyun portföyünün oluşturulacağı tahmin ediliyor. 

Netflix’te Hangi Oyunlar Yer Alıyor?

Netflix oyunları birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Şu anda tüm dünyadan Netflix kullanıcılarının erişebileceği oyunlar şu şekilde listenebilir:

  • Shooting Hops
  • Teeter Up
  • Stranger Things: 1984
  • Card Blast
  • Stranger Things 3: The Game

Peki, Netflix Games Ücretli mi?

netflix-games-nedir-netflix-oyun-dunyasinda-ilk-yayinini-yapti
@remonews

Netflix Games ücreti de birçok kişinin yeni sistem hakkında merak ettiklerinin başında yer alıyor. Oyunlar özelliği, platformun üyelerine tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Mevcut Netflix üyeliğiniz ile birlikte herhangi bir ek bedel ödemenize gerek kalmadan Netflix’in oyun özelliğinden de faydalanmanız mümkün. Ayrıca sistemde oyun içi satın alımlara da yer verilmiyor. Bu nedenle aslına baktığımız zaman Netflix’in bu noktadaki asıl hedefi para kazanmak değil demek mümkün. Netflix, kullanıcılarına daha farklı içeriklerle hitap etmeyi ve içeriğini mümkün olduğunca genişletmeyi hedefliyor. Netflix Games, her ne kadar ücretsiz şekilde sunuluyor olsa da Netflix’e büyük bir kullanıcı kitlesi kazandıracağı ve dolayısıyla şirket açısından oldukça karlı olacağı beklentiler arasında.  

Şu anda yalnızca Android cihazlardan erişilebilen Netflix oyunları farklı cihazlardan da oynanabiliyor. Netflix kullanıcıları birden fazla cihazdan oyunların tadını çıkartabilirler. 

Son olarak Netflix Games bünyesinde yer alan 5 oyun daha basit grafiklere sahip olması ve basit yapılı olmalarıyla dikkat çekiyor. Fakat bunun şirket adına ilk deneyim olduğunu unutmamakta fayda var. Oyun geliştirme biriminin başında yer alan Mike Verdu’nun yaptığı açıklamalara göre ilerleyen zamanlarda her kesime hitap edecek tarzdan oyunlar kütüphaneye eklenmiş olacak. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar