Nescafe mi? Metro mu ? – Birbirine Çook Benzeyen Reklam

benzer-reklam

Paylaşmayı unutmayın.

Nescafe mi? Metro mu ? – Birbirine Çok Benzeyen Reklam – Günümüzde artık reklamcılık sektörü de birbirinden kopya içerik, benzer içerik işine yönelmiştir ki Metro reklamı da Nescafe’nin ünlü reklamına aşırı benzeyen içeriği alarak farklı bir reklam çekmiştir. Bu şekilde kesin ithamlarda bulunmayı biz de sevmiyoruz ancak bu kadar kesin bir yorum yapmamızın ardında bir dayanağımız, isterseniz bi izleyin belki hak verirsiniz;

Nescafe’nin Reklamı:

Publicis İstanbul  tarafınca yapılan Nescafe reklamı, 2017 yılında Xpress ürünü için yayınlanmıştı.

Metro’nun Reklam:

Alametifarika isimli ajans 2019 yılında bu reklamı Ülker’in Metro ürünü için çekti.

“Sizce durum esinlenilmiş olarak mı görünmeli yoksa aynısı olarak mı ?”

İki reklamı da izleyecek olursak Nescafe reklamındaki kullanılan cümleler ve mizah ögeleri biraz değiştirilerek Metro reklamında da kullanılmıştır. Belki de iki reklam ajansının birbirleri arasında yapılan rekabetten kaynaklı olabilir ancak bu kadar da kopya alınması hiç hoş olmamaktadır. Birçok kişi de Metro reklamı ile ilgili makale ve incelemeler yazmıştır ki yazılan bu incelemeler olumsuz yöndedir.

İçinde bulunduğumuz çağda birçok kişi farklı işlerden hazır içerik çalarak ortaya farklı bir iş koymaya amaç edinmiştir. Aslında biraz yaratıcılık ve hayal gücü ile sınırsız güzel iş ortaya koyabilecekken böylesine bir yola gidilmesi çok yanlıştır. Bunun bir benzerini de Ülker ve Eti reklamları arasında da görmüştük. Ancak Metro reklamı direkt olarak savaş açarcasına Nescafe reklamını hedef alması ve repliklerin bile tıpatıp kullanılması gözden kaçmamaktadır. Günümüzde reklamcılıkla ilgilenen kişiler bile bu reklamın oldukça basite kaçıldığını ve ortada tutmuş bir işin kopyalanarak kullanıldığını düşünmektedir. Reklamcılık sektöründeki bu basite kaçma olayı ve hazırı kullanarak fayda sağlama konusu artık iyice kontrol edilemez bir hale gelmiştir.

Metro reklamı her ne kadar göze batan bir reklam işi olsa da buna benzer daha birçok reklam bulunmaktadır. Reklamcılık sektörünü daha da kötüye götüren bu işlerin artık bitmesi ve yaratıcılığın konuştuğu reklamlara gidilmesi gerekmektedir. Özellikle büyük reklam ajanslarının bu işin önünü açması ve diğer reklamcılara da öncü olması gerekiyor ki böylelikle daha güzel reklam işleri ile birlikte farklı bir konseptin başlatılması gerekmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar