NASA Sayesinde Mekan Sınırı Tanımayan Selfie Çekimleri

Paylaşmayı unutmayın.

“Selfie” kavramı, akıllı telefonlarımızın ön kameraları ile hayatımıza bir girdi pir girdi! 7’den 70’e selfie yapmayı çok seviyoruz. Bazılarımız bu iç için yaratılmışken bazılarımız pek de başarılı olamıyor. Toplu selfie çekimlerinde kadraja girebilmek için şekilden şekle girerek en iyi kareyi yakalamaya çalışıyoruz. Sabah kalktığımızda, dışarı çıktığımızda, direksiyon başına geçtiğimizde… Selfie çekmediğimiz yer yok! Bunun için Let Me Take A #Selfie şarkısı güzel bir ironi taşıyor.

Selfie o kadar popüler oldu ki TDK bu sözcük için Türkçeleştirme yoluna giderek “özçekim” terimini dilimize kazandırdı. Kimimiz “özçekim” terimini benimserken kimimiz “selfie” hatta “selfi” demeye devam ettik. Terimi benimsemeyenler fazla olduğu için TDK yeni bir öneri getirerek selfie için “görçek” sözcüğünü önerdi. O da tutulmamış olmalı ki bizler hiç duymadık. Ancak ne dersek diyelim kendimizi çektiğimiz bu akım hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu diyebiliriz.

nasa selfies

@internapcdn

Selfie Kavramına Yeni Bir Boyut!

Şimdilerde ise selfie boyut değiştireceğe benziyor. NASA yayınladığı bir uygulama ile evinizin konforunu terk etmeden dış alanda bir selfieye sahip olmanızı mümkün kılıyor. NASA’nın yeni uygulaması sayesinde, selfie tutkunları astronot olmak için gereken sıkı eğitimi almadan uzay giysisi ile nasıl görüneceklerini öğrenebilirler.

Şöyle söyleyelim ve Tolga Abi’yi de analım: “Evren, NASA’nın yeni dijital ürünüyle parmaklarınızın ucunda!”

NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı uygulamayı, “Yeni NASA Selfies uygulaması, sanal bir uzay giysisinde, Orion Bulutsusu ya da Samanyolu Galaksisi’nin merkezi gibi muhteşem kozmik konumların önünde poz çekmenizi sağlar.” diye açıklıyor. “Basit arayüz, kendinizin bir fotoğrafını çekmeniz, arka planınızı seçmeniz ve sosyal medyada paylaşmanız anlamına geliyor.”

NASA selfie uygulaması

@4.bp

En önemlisi de 30 farklı arka planın hepsi, 15. yılını kutlayan Spitzer Uzay Teleskobu’nun çektiği gerçek fotoğraflardan oluşuyor. Jet Propulsion Laboratuvarı çekilen yeni fotoğraflar ile arka planların güncelleneceğini de belirtiyor.

Mars’ta yaşama hayallerimizi taze tutarken salonumuzda yer alan kanepemizi terk etmeden uzayın eşsiz merkezlerinde, astornot kıyafetlerimizle selfielerimizi çekmeye devam edelim!

NASA Selfies uygulamasını iOS ve Android  app marketlerinden indirerek eğlenceye dahil olabilirsiniz.

Fotoğraf çekmekten söz etmişken Nefes Kesen Fotoğraf Kareleri yazımızın da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar