Müşteri ve İşletme Bağını Güçlendirmenin 5 Yolu

Müşteri-ve-işletme-bağını

Paylaşmayı unutmayın.

Müşteri ve İşletme Bağını Güçlendirmenin 5 Yolu – Firmalar ya da ticari kuruluşlar ortaya çıkış amaçları ilk kuruldukları zaman sadece arz talep dengesini sağlayarak kaliteli ürünler servis ederek tüketicinin ihtiyacını karşılamaktı. Gelişen dünya ve yaşam koşullarının etkisi ile insanların ihtiyaçları değişti ve sadece ürünlerin pazarlanması tüketiciyi doyuramaz hale geldi. Bu durumda firmalar yeteri kadar müşteriyi elinde tutamaz hale geldi ve elindeki mevcut müşteriyi sabit tutmak içinde çeşitli yol ve yöntemlere ihtiyaç duyar hale geldi. Kimi firmalar ilk akla gelen yöntemi yani reklam çeşitliliğini arttırmayı seçtiler. Her zaman müşteri daha fazlasını istemektedir. Bu nedenle çeşitli aktivasyonlara her zaman başvurmak zorundadır işletmeler.

@crmturizm.com

Müşteri ve İşletme Bağını Güçlendirmenin 5 Yolu

1) İlişkiler Oluşturmak

Müşteri sadece işletmeye soyut bir şekilde girip çıkan robot varlıklar değildir. Sevildiğini, değerli olduğunu hissedecek davranışlar görmek ve takdir edilmek istenir. Bu nedenle her zaman tek bir satın alma işlemi olarak seyreden müşteri işletme ilişkisini tekrarlanan bir davranışa dönüştürmek için her şey yapılmalıdır.

İşletmeler düzenli olarak gelişir ve büyürler. İşletme çalışanları müşterileri her zaman bilgilendirerek meşgul ederek teşvik edici bir ortam hazırlamalıdırlar.

2) Promosyonlar Sunmak

@alocayyolu.com

Promosyonlar yani bir takım hediyeler iletmek müşteri potansiyelini arttırabilir. Her alışveriş dönemine bağlı olarak çeşitli aktiviteler sunmak, dikkat çekici etkinliklerle müşteri potansiyelini arttırabilirsiniz. Çeşitli sınırlar ya da seviyeler belirlenmeli ve bu alışveriş seviyesini limitini aşan müşterilere çeşitli promosyonlar sunulacağını bildirmek oldukça ilgi çekici bir durum olacaktır.

3) Hediye ve Reklamlar

Pek çok insan piyango oynamayı ya da çekilişe katılarak sonucunu beklemeyi heyecanlanmayı sever. Çeşitli çekilişlerle sürpriz hediyeler sunarak müşteri memnuniyeti sağlanmalıdır.

4) Teklif ve Tavsiye Ödülleri

Çoğu işletme her zaman tavsiye edilmeyi anlatılmayı dilemektedir. Her kullanıcı işletmeden memnun kalıp bir diğerine tavsiye etmesi ile tavsiye edene çeşitli bonuslar ve eğlenceli kartlar hediye etmek,bir diğer alışveriş için indirim yapmak işletme kartvizitini olumlu etkileyecektir.

5) Sosyal Medya ve İşletme Bağını Kurmak

Teknolojinin gelişmesi ile sosyal medyaya olan bağımlılık gittikçe artmaktadır. Pek çok işletme halihazırda sosyal medya kullanmakta fakat bunu yeteri derecede kullanamamaktadır. İşletme ile ilgili duyuru ve değişiklikler, hediyeler sosyal medya ile ilişkilendirilerek her kullanıcıya iletilmelidir. Her insan ortalama bir günde 2 saat sosyal medyada zaman geçirmektedir. Bunun için firmalarda yoğun ve etkin şekilde kullanmalıdır sosyal medyayı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar