Minimal Yaklaşım – Az Hep Çoktur!

Paylaşmayı unutmayın.

Minimal Yaklaşım – Az Hep Çoktur! – Minimalizm kelimesi bazıları için olumsuz bir çağrışımı vardır. Minimalist olmanın, bir şeyleri feda ettiğiniz anlamına geldiğine inanıyorlar. Halbuki minimalistlik bugün modern dünyada mevcut olan her şeyden yararlanmadığınız anlamına gelir. Bazılarının sahip olduğu algı bu olsa da, minimalizmin gerçekte ne olduğunu öğrenmek için zaman ayırırlarsa , hayatlarını iyileştirebileceğini öğrenebilirler. Minimalist olmak, kendinize maddi şeylerden daha fazla değer verdiğiniz anlamına gelir, sizin “madde”leşmenizi önler. İstediğiniz her şeyi elde etmek yerine ihtiyacınız olan şeye dayalı kararlar vermek anlamına gelir, sadeleşmektir.

Minimal Yaklaşım – Az Hep Çoktur!

Minimal Yaklaşım – Düzensizlik İçinizi Darlar!

@dragosroura

Çekmeceler, dolaplar ve tavan aralarındaki gereksiz eşyalardan kurtulmaya başladığınızda, daha fazla alan açacaksınız. Hareket alanınız artacak. Daha da önemlisi, tutunduğunuz şeyleri bırakacaksınız. Bu, özgürlük verecek ve geçmişin yüklerinden kurtulacaksınız.

Minimalist Sanat

@pinterest

İyi sanat ruha girer ve yeni fikirleri makul kılar. “Minimalist sanat” terimi (ilk olarak 1929’da kullanıldı) 1960’larda ve 1970’lerde sanatı temel özelliklerine indirgemenin resim / heykel / müzikte ortaya çıkmaya başladığı zaman büyük büyümesini yaşadı. Kısa süre sonra tasarım ve mimariye geçti ve modern tasarım terimini tanımlamaya başladı. Sonuç olarak, ruhumuza girdi ve minimalist ilkeler fikrini bir yaşam tarzı olarak makul hale getirdi.

Minimalizm, Yeniden Odaklanmayı Sağlar

minimal-yaklasim-az-hep-coktur!
@gominimalistoffice

Çok fazla maddi şeye sahip olduğunuzda, odak noktanız her yerde olabilir. Her şeyin bedelini ödeyecek kadar çalışmak konusunda endişeleniyorsunuz ve zamanınızı evinizdeki her şeyi aramaya veya kaldırmaya çalışarak geçiriyorsunuz. Eşyalar gittiğinde ve evin faturaları azaldığında, etrafınızdaki insanlar ve yaptığınız şeyler gibi önemli şeylere zaman ve enerji odaklamak mümkün hale gelir. Fazla eşya için daha çok çalışmak yerine, arta kalan zamanınızı kendinize ayırarak mutluluğu yakalabilirsiniz.

Minimal Yaklaşım – Az Harcama, Çok Huzur

minimal-yaklasim-az-hep-coktur!
@moneyunder30

Evdeki eşyalardan ve lükslerden kurtuldukça, başka şeyler de açılıyor. Bir şeyler satın almak, bakımını yapmak ve en iyi eşyalara sahip olduğunuzdan emin olmak için harcanan para, mağaza yerine cebinizde kalacaktır. Daha az şeye sahip olduğunuzda, paranızı borcunuzu ödemek için kullanabilirsiniz ve bu, sonunda daha da fazla parayı serbest bırakacaktır. Minimalist bir yaşam ihtiyacını giderme odaklı olduğundan paraya bağımlılık çok düşüktür. Daha az paraya ihtiyacınız olduğunda, çok çalışmanıza gerek kalmaz. Bu zaman kazandırır. Ayrıca hayatınızdaki tüm ekstra şeylerle uğraşmak için çok fazla zaman harcamayacaksınız. Zamanınızı ihtiyacınız olan şeylere odaklayabilir ve zevk aldığınız şeyler için yaratılan ekstra zamanı kullanabilirsiniz.

Artan Küresel Sosyal Farkındalık 

minimal-yaklasim-az-hep-coktur!
@worldvisioncanada

 Adaletsizlik, yoksulluk ve yetersiz beslenme her zaman var olmuştur. Ancak yeni teknoloji, küresel görüntüleri / haberleri daha erişilebilir hale getirerek dünyayı küçülttükçe, eşitsizlik konusundaki farkındalıklar arttı. Bazıları bu çağrıya yanıt veriyor. Maddiyatını ihtiyacı olmayan gereksiz varlıklara vermek yerine ve açları beslemek, temiz içme suyu sağlamak, salgınlarla mücadele etmek ve ihtiyaç duyulan her yerde sessizlik adına seslenerek küresel ölçekte bir fark yaratmak için kullanıyorlar.

Daha Fazla Enerji

minimal-yaklasim-az-hep-coktur!
@nosidebar

Dağınıklık olmadan, düzensiz yaşamın içinde kendini kaybetmeden, ıvır zıvırla uğraşmak için harcanan enerjinin tamamı diğer faaliyetler için kullanılabilir olacaktır. Materyalist bir yaşam tarzı yükü olmayan insanlar, sonuç olarak daha sağlıklı ve güçlüdür.

Seçim Senin!

Minimalizmin en güzel yanı bir seçim olmasıdır. İnsanlar bu yaşam tarzını yaşamak isteyip istemediklerini seçebilirler. Ne kadar ileri gitmek istediklerini seçebilirler. Bir hayatı küçültmenin doğru ya da yanlış yolu yoktur. Herkes farklıdır. Minimalizme doğru bir yola çıkan çoğu insanın bulacağı şey huzur olacaktır. Çünkü sadeleşmek bir yandan insanın özüne inmesi demektir. Bu da bir yerde daha fazla gelişmenizi, daha fazla kendiniz olmamızı sağlayan küçük görünen büyük adımlardır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar