Microsoft Flight Simulator Sanal Gerçeklik Alanına Terfi Etti

Paylaşmayı unutmayın.

Microsoft Flight Simulator Sanal Gerçeklik Alanına Terfi Etti – Microsoft Flight Simulator herkesin severek oynadığı bir oyunken şimdi geliştiricisi Asobo Studio’nun  çalışmasıyla Windows Mixed Reality tabanlı karma gerçeklik kasklarıyla oynanabilen sanal gerçeklik sürümüne terfi etti. Oyun şu an kapalı beta sürümü ile oyuncuların beğenisine sunuluyor.  

Microsoft’un Flight Simulator 2020; konsol ve masa üstü sürümlerinden sonra şimdi de sanal gerçeklik dünyasına adım atıyor. En kapsamlı ve en beğenilen simülasyon oyunu olarak kabul edilen oyunun geliştiricisi Asobo, bu ayın sonunda veya Kasım başında başlaması beklenen ve başlangıçta Windows Karma Gerçeklik başlığı olanlara açık olacak olan Microsoft Flight Simulator VR kapalı beta sürümü için kayıt açtı.

Microsoft Flight Simulator Sanal Gerçeklik Alanına Terfi Etti

Microsoft Flight Simulator’un En Sürükleyici Deneyimi

microsoft-flight-simulator-sanal-gerceklik-alanina-terfi-etti
@microsoft

Asobo’nun başkanı Jorg Neumann , geliştiricinin oyun için VR desteği üzerinde çalıştığını açıkladı. Ayrıca bunu “şimdiye kadar yaşadığım en sürükleyici deneyim” olarak tanımlıyor. Bu deneyimi oyuncularla paylaşmak isteyen Asobo’nun  sürprizi VR kapalı beta devreye giriyor. Geliştiricinin VR yapılarını test etmesine yardımcı olmak isteyen oyuncular Flight Simulator web sitesine gidebilir ve kayıt sürecini başlatabilir. Bu deneyime ortak olmak isteyen oyuncuların bir Windows Karma Gerçeklik kaskına (yakında çıkacak olan HP Reverb G2 gibi) ihtiyaçları olacak. Minimum özellikleri karşılayan bir bilgisayara sahip olmalı ve kayıtlı bir Microsoft Flight Simulator Insider üyesi olmalıdır.

microsoft-flight-simulator-sanal-gerceklik-alanina-terfi-etti
@microsoft

Nasıl Oynanacak?

Bu şartlar kapsanarak, kayıt yaptıranların Asobo’nun kapalı betasının her dalgasına en uygun oyuncuları seçmesine yardımcı olmak için DxDiag’larını göndermeleri ve ardından Microsoft’un NDA’sını kabul etmeleri gerekecektir. Geliştirici, WMR olmayan VR kulaklıkları için destek, beta Aşamanın 1. Aşamasına dahil edilmeyecek olsa da, Aşama 2’nin ek cihazlarla çalışacak şekilde genişletileceğini belirtiyor.

Asobo’nun Microsoft Flight Simulator  İçin Gelecek Planları

Asobo’nun, Japonya odaklı yakın tarihli yamasının lansmanını takiben, bir sonraki dünya güncellemesinin yani dünyanın belirli bölgelerini el yapımı yer işaretleri ve havalimanları ile geliştiren sürümlere verilen addan sonra dikkatini ABD’nin alanlarını iyileştirmeye çevirecek. Bu günceleme 2021 yılında planlanıyor.

microsoft-flight-simulator-sanal-gerceklik-alanina-terfi-etti
@microsoft

Asobo ilk olarak önceliği kasım ayında lansman sonrası planı Sim ve World güncellemeleri arasında geçiş yapmaktır. Sonrasında ise simülasyon iyileştirmelerine ve topluluk tarafından gündeme getirilen sorunlara odaklanacak olan Sim Güncelleme 1’i yayınlayacak.

Bu geniş ve uzun planlama listesiyle birlikte geliştiricinin, diğer birçok şeyin yanı sıra, DLSS ve ışın izleme (DirectX12 aracılığıyla), oyun içi pazara ücretsiz bir bölüm eklemeyi ve dijital yükseklik verilerini iyileştirmeyi amaçladığını da doğruladığını görülüyor. Ayrıca Asobo, oyuncuların hiç hoşlanmadığı ‘Başlatmak için Herhangi Bir Tuşa Basın’ ibaresini de kaldırmaya söz verdi. Söylemeye gerek yok, Flight Simulator’ın daha ince noktalarına ilgi duyuyorsanız, videonun tamamı izlemeye değer.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar