Dev Oyun Microsoft Flight Simulator Nihayet Çıkıyor

microsoft flight simulator

Paylaşmayı unutmayın.

Microsoft Flight Simulator Nihayet Çıkıyor – Her şeyiyle dev denilmeyi hak eden, Microsoft’un uzun zamandır üzerinde çalıştığı Flight Simulator’ın yeni oyunu, onlarca gerçek şehir görüntüsü (haritası), gerçek hava limanları ve o bölgenin gerçek hava durumu verileri ile geliyor. Oyuna dev dememizin birkaç sebebi daha var. Oyunda grafik kalitesi o kadar üst seviyedeki, şehrin üzerinde uçarken acaba gerçekten şu an uçakta mıyım diye düşünebilirsiniz. Tabi tüm bunları öyle her bilgisayar kaldırmaz. Bu oyunun istediği minimum RAM 8 GB. Daha detaylı sistem gereksinimlerini yazımızın devamında detaylıca yazacağız ancak önce neymiş bu Flight Simulator, ilk ne zaman ortaya çıkmış? Gibi sorulara cevap verelim.

Şehir
Görsel: Xbox

1979’dan Bugüne Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator, ilk olarak 1979’da çıkmış, gerçek yeryüzü görüntüsünü kullanan bir uçuş simülatörüdür. Microsoft tarafından bilgisayarlar için geliştirilmiştir. İlk sürümlerinde gerçek yeryüzü görüntüleri kullanılamamış ancak daha ileriki sürümlerde görüntüler gerçeğe daha yakın hale getirilmiştir. 1979’da tanıtılan ilk sürüm Apple II bilgisayarları için yapılmış basit bir uçuş simülatörüydü. Daha sonra 1983-84-86 yıllarında farklı sürümleri çıktı. 1982’de Microsoft bu simülatörün lisansını alarak, IBM bilgisayarlarına taşımak istedi. IBM bilgisayarları için yayınlanan yeni Flight Simulator’ın ilk sürümü 1982’de, ikincisi 1984’te, üçüncüsü 1988’de, dördüncüsü 1989’da tanıtıldı. Daha sonra belli aralıklarla yeni sürümleri de tanıtıldı. Flight Simulator için yeni devrin başlangıcı 1996’da Windows 95 işletim sistemli bilgisayarların çıkışıydı. Bu bilgisayarlar için de oyunun sık sık yeni sürümleri tanıtıldı ve 2006 yılında Flight Simulator için bir dönüm noktası daha yaşandı. 2006’da çıkan sürüm, bu simülatörün en gerçekçi ve geliştirilmiş sürümü idi. Bu sürüm daha sonra 2007 ve 2014’te geliştirilse de ciddi bir değişim yaratılamadı. Taa ki Microsoft Flight Simulator 2020 tanıtılana dek. Flight Simulator 2020’nin tanıtılması ile bu simülatör yeniden odak noktası haline geldi ve tüm dikkatleri üzerine çekti.

Microsoft Flight Simulator
Görsel: simulasyonturk

Microsoft Flight Simulator 2020 Ne Sunuyor?

Bu sürüm, simülatörün bir önceki sürümüne göre dağlar kadar fark var dedirten bir sürüm. Nedeni de şu; en düşük pakette 20 uçak, 30 hava limanı seçeneği var. İki milyondan fazla kent,  1.5 milyardan fazla bina, 2 trilyon ağaç oyunun içerdiği sadece bazı detaylar. Türkiye’den bir hava limanı olmasa da muhteşem Türkiye manzaraları da oyunun bir parçası. Son derece ayrıntılı uçak kokpitleri, tüm detaylarıyla hava limanları, gerçek zamanlı hava durumu verileri de Microsoft Flight Simulator 2020’de olacak. Tüm bunların yanı sıra simülatör, gerçeğe fazlasıyla benzeyen yeryüzü görüntüleri ile oyuncuları mest edecek. Görüntü kalitesinin seviyesini görmek için de yazının en altına bırakacağımız tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Microsoft Flight Simulator İstanbul
Görsel: simulasyonturk

Ne Zaman Çıkacak? Fiyatı Nedir?

Microsoft Flight Simulator 2020, 18 Ağustos’ta bilgisayarlar için resmen çıkacak. Xbox için kesin bir tarih verilmedi. Satışı üç farklı paket olarak yapılacak. Standart pakette 20 uçak ve 30 hava limanı için 350 TL ödenmesi gerekiyor. Deluxe Edition paketinin fiyatı 550 TL. Bu paket kullanıcıya 25 uçak ve 35 hava limanı sunuyor. En pahalı paket olan Premium Deluxe Edition’ın fiyatı ise 725 TL. Bu pakette ise kullanıcıları 30 uçak, 40 hava limanı bekliyor olacak. Şimdiden ön sipariş vermek mümkün. Satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Microsoft Flight Simulator paketleri
Görsel: notebookcheck

Microsoft Flight Simulator 2020 Sistem Gereksinimleri

Microsoft Flight Simulator 2020’nin dev bir oyun olduğunu yazının başında belirtmiştik. Bunun sistem gereksinimlerine yansıması da şu şekilde…

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10

Bellek: 8 GB RAM, 2 GB VRAM

Depolama Alanı: 150 GB

DirectX: DirectX 11

İşlemci: Intel i5-4460 / Ryzen 3 1200

GPU: NVIDA GTX 770 / Radeon RX 570

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10

Bellek: 16 GB RAM, 4 GB VRAM

Depolama Alanı: 150 GB

DirectX: DirectX 11

İşlemci: Intel i5-8400 / AMD Ryzen 5 1500X

GPU: NVIDIA GTX 970 / AMD Radeon RX 590

👉🏼 Az Bilinen Twitter Gelişmiş Arama Özellikleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar