Meta, Metaverse ve Türkiye’den Gelişmeler

Paylaşmayı unutmayın.

Bu dünyaca ünlü şirketi Mark Zuckerberg, oda arkadaşları ile birlikte kurdu. Facebook, büyük bir marka yenilenmesine giderek kurumsal adının ‘Meta’ olarak değiştirileceğini açıkladı. Şirket yapılan açıklamada, çalıştığı alanlar sosyal medyadan sanal gerçekliğe kadar genişlerken Meta isminin şirketin yaptığı işlere dair daha kapsayıcı bir anlamı olduğu belirtti. Kapsayıcılığı ile beraber orijinalliği de getiriyor ve Meta Türkiye’ye farklı adımlar atıyor.

Meta Kafe Türkiye’de!

@wartokatolive

Kullanıcıların sosyal medya platformlarını kullanırken daha bilinçli hareket etmeleri adına şirket, “Meta Kafe” adında kafe açıyor. Datça Belediyesi ile anlaşmalı olarak açılacak olan yeni kafe Datça Limanı’ nda kurulacak. Bu arada, Meta, Datça Belediyesi ile yaptığı işbirliğini resmi olarak açıkladı. Öyle ki açılacak olan Meta Kafe, Birleşik Krallık’ın ardından ilk kez Türkiye’de hizmet verecek. Hatta projenin 18-25 Ağustos tarihleri arasında Datça Limanı’nda kurulaması planlanıyordu. Gelişmeleri heyecanla beklerken gelin diğer detayları inceleyelim.

Meta Kafe’nin Diğerlerinden Farkı Nedir?

Teknolojik fayda sağlayan bir kuruluşun tabii kafesi de teknoloji ile alakalı olacak. Burada Meta, yaşça büyük sosyal medya kullanıcılarına veya sosyal medyayı kullanmakta zorlanan insanlara fayda sağlayacak. Sosyal medyada yer alan asılsız bilgilerin tehlikelerinin hepimiz farkındayız. Bu tehlikeyi önlemek için ücretsiz olarak eğitim vermek amacıyla Meta Kafe’de öğretmenler görevli olacak. Ayrıca, kafede çay kahve servisleri de ücretsiz olarak verilecek. Program kapsamında; öğretmenler bilinçli bir şekilde içerik tüketme, doğrulama teknikleri ve benzeri konularda bilgiler vereceği söylendi. Böylece, keyifli, eğlenceli ve bilgilendirici bir alan oluşacak. Bu alan ayı zamanda sosyalleşmek için de ideal.

Metaverse Odaklı Defile – Meta, Metaverse ve Türkiye’den Gelişmeler

@hundo

Şubat ayında kullanıcıların dijital kimlikleri ile ikinci bir dünyada yaşayabilecekleri metaverse projesi Decentraland, “Metaverse Moda Haftası”nı duyurmuştu. Hatta kullanıcıların dijital kimlikleri ile ikinci bir dünyada yaşayabilecekleri metaverse projesi olan Decentraland birçok büyük markayla anlaşmıştı. Örneğin, Dolce & Gabbana’ nın ilk NFT koleksiyonuna ev sahipliği yapmasıyla da hatırladığımız, Polygon ağı üzerine kurulu lüks pazar yeri UNXD ile gerçekleştirdiği iş birliği ile “Metaverse Moda Haftası”nı duyurmuştu. Metaverse Moda Haftası, catwalk gösterileri, pop-up mağazalar, partiler ve birçok sürpriz etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. Şimdiden birçok lüks moda marka NFT satıyor. Hatta, oyun şirketleriyle kurdukları iş birlikleri de hayli etkileyici. Avatarlar için oyun içi satın alınabilir koleksiyonları çıkarıyor.

Türkiye’nin Metaverse Odaklı İlk Defilesi

Teknoloji hayatımızın her alanına işlemeye devam ediyor. Dünyada akımı başlamış olan Metaverse odaklı defileye Türkiye katılmazsa olmazdı. Bu nedenle, Koton, Rachel Araz Kiresepi koleksiyonu ile Türkiye’de ilk kez metaverse odaklı defile düzenliyor. Anlayacağınız, Meta Türkiye’ye Farklı Adımlar Atıyor .

@youtube

İki süper deha güçlerini birleştiriyor. Moda Influencer’ı Rachel Araz Kiresepi’ ın hiperrealistik avatar karakteriyle koleksiyon imaj fotoğraflarının bir araya geldiği proje baz alacak. Bu doğrultuda Koton, Yaratıcı Teknoloji Ajansı ME ile güçlerini birleştirerek Türkiye’nin ilk metaverse odaklı moda kreasyonunu düzenliyor. 

Rachel Araz x Koton Virtual Runway projesi Türkiye’de bir ilke imza atacak. Bunun yanı sıra, metaverse’e uyumlu tasarımları, hiperrealistik avatarları, 3D optimize görselliği ve kreasyonun hikâyesine dahil olma şansı gibi bir çok yeniliği barındıracak. Proje gerçek dünyadaki stilin dijital dünyaya taşınmasını hedefliyor. Ayrıca, kullanıcının alternatif bir evrende kendini farklı bir şekilde yansıtması konusunda yeni olanaklar yaratıyor. 

Türkiye’de Metaverse dünyasına ilişkin önemli adımlar atılırken, dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerin odağında ülkemizde böyle benzersiz örnekler görmek hepimizi gururlandırıyor.

Bonus: Adgager Metaverse Araştırması

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar