Merhaba Arkadaşlar Kanalıma Hoş geldiniz! – Video İçerik ve Yükselişi

merhaba-arkadaslar-kanalima-hos-geldiniz!---video-icerik-ve-yukselisi

Paylaşmayı unutmayın.

Merhaba Arkadaşlar Kanalıma Hoş geldiniz! -Video İçerik ve Yükselişi – Video içeriğin yükselişi konusu her yıl büyük bir ciddiyetle açılsa dahi asıl bilgilere asla ulaşılamaz. Çünkü video içeriğin yükselişini bir metin değil ancak bir video içerik anlatabilir. Geçtiğimiz 5 yıl öncesinde makaleler, bloglar, bloggerlar internet alemini kasıp kavururken her şey kameraların ulaşılabilir olması ile video formatına döndü. Günümüzün yeni medya televizyonu haline gelen video içerik patlamasının ana sebeplerini ve günümüzdeki değerini anlayacağımız yazılı içeriğe hoş geldiniz!

Öncelikle bilmeniz gerekiyor ki, tüketicilerin %90’ı yazılı değil ilgisini çektiği video reklam filmini izleyerek markaya bağlılık göstermektedir. Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde video içerik için kullanılan trafik, Türkiye’deki normal internet trafiğini aşalı birkaç yıl oldu. 2017 yılında tüm dünyanın kullandığı video trafiği, normal internet kullanım trafiğini %69 ihtimalle geçecek söylentileri dolanıyordu ama bugün internet trafiğinin toplamını aslında video içerik oluşturuyor. Bu da demek oluyor ki artık Youtube’a dakika içerisinde 100 dakikalık video değil 1000 dakikalık video yükleniyor.

En önemli faktör;

İçerik pazarlamanın en önemli faktörlerinden birisi olan video içerik, insanları daha çabuk markalara bağlayabiliyor ve anlatılmak isteneni çok daha hızlı anlatabiliyor. O halde video İçerik neden bu kadar seviliyor hemen anlayalım!

video-icerik-ve-yukselisi

Video İçerik Kolaylık Sağlar

Video içeriğin yükselişi neye borçlu diye soracak olursanız sebebi çok basittir. İnsanlar üzerinde yarattığı etki ölçümlenmekte çok zorlanıyor. Çünkü insanlar video içeriği çok fazla izleyip paylaşıyor. Youtube’a bakacak olur isek bugün 2 milyar insandan fazla insan kullanıyor.

Video İçerik Çekicilik Sağlar

Tüketicilerin %100’ü sevimli ve ilgi çekici reklam filmlerini izliyor. Artık sıkıcı neyi sattığını dahi bilmeyen markaları değil, onları reklam dahi olsa ilgi çekici ve eğlendirici içeriklerle eğlendirebilen markalar çok daha fazla çekici geliyor.

Video İçerik Güven ve Merak Sağlar

Video içeriğin yükselişi gibi bir konu da en basit cevap tabi ki güven ve merak uyandırmaktır.  Video içerik, insanlarla yüz yüze konuşuyormuş gibi his uyandırdığı için çok daha fazla güven vermektedir. Hali ile oluşan güven duygusu ile merak başlamaktadır. İnsanlar güvendiği markalara karşı meraklı olurlar. Özellikle bir ürün hakkında fanatik olan insanlar vardır. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar