Meksika’nın En Tatlı 10 Küçük Kasabası

Paylaşmayı unutmayın.

Meksika’nın En Tatlı 10 Küçük Kasabası – Meksika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika’nın güney yarısında yer alıyor. Kuzeyde Amerika Birleşik Devletleri; güney ve batıda Büyük Okyanusu; güneydoğuda Guatemala, Belize ve Karayip Denizi; doğuda ise Meksika Körfezi ile harika kıyılara komşudur. Sıra dışı yemekleri ve yöresel kıyafetleri ile ‌‌dikkat çekiyor. Bol baharatlı yemekleri ve renkli kültürü ile tanınan ‌‌Meksika, Latin Amerika denince akla gelen ülkelerden birisi oluyor. Kökeni Mayalara kadar inen bu ülke, tatilini eşsiz deneyimler yaşamaya ayıran gezginler için adeta bulunmaz bir hazine olarak gösteriliyor.

Meksika’nın En Tatlı 10 Küçük Kasabası

1. Bacalar (Quintana Roo)

meksikanin-en-tatli-10-kucuk-kasabasi
@nomadicvirgo

Cancun’dan yaklaşık dört saat uzaklıkta ve Belize sınırına yakın olan bu küçük kasaba, genellikle Yedi Renk Gölü olarak anılan büyük bir göle ev sahipliği yapıyor. Suyun tonları, su altı cenotları (düdenler) ve kireçtaşı göl yatağı nedeniyle kristalinden koyu turkuaza gider. Yemyeşil mangrovlarla çevrili ve gölün nerede bittiğini göremeyeceğiniz kadar geniş alanlarıyla çevrili Bacalar, en muhteşem manzaralara sahip. Suyun üzerinde sallanan bir hamakta uzanın ve hepsini içeri alın.

2. San Sebastian Bernal (Querétaro)

@newmexicodaily

Arnavut kaldırımlı sokaklar, renkli cepheler ve dünyanın en yüksek monolitlerinden birinin arka planı olan San Sebastian Bernal, gerçekten çok sempatik bir kasaba. 1600’lerde bir dizi İspanyol aile tarafından kurulan, Meksika’nın merkezinde yer alan bu kasaba, geçmişi 18. ve 19. yüzyıllara kadar uzanan birçok binaya sahiptir.

3. Campeche

@featherandtewind

Resmi olarak bir şehir ve aynı adı taşıyan güneybatı Meksika eyaletinin başkenti Campeche, şirin bir küçük kasaba hissine sahiptir. Tarihi merkezdeki tüm cepheler pastel tonlarda boyanmıştır ve ana yaya caddesi Calle 59, dönen sanat sergilerine sahiptir. Caddenin nispeten kısa olmasına rağmen, her birkaç metrede bir fotoğraf çekmek için durduğunuzda ziyaretçilerin yürüyerek geçmesi genellikle uzun zaman alır.

4. Malinalco

meksikanin-en-tatli-10-kucuk-kasabasi
@uncoveredhistory

Mexico City’nin yaklaşık iki saat güneybatısındaki Malinalco, efsanelerle zengin, gizem ve sihirle dolu bir kasabadır. Orada askeri elitleri için bir kompleks inşa eden Meksikalılar veya Aztekler için önemli bir yerdi. Dağların arasına kurulmuş ve yemyeşil ormanlarla çevrili olan bu kasaba, flora ve faunasının yanı sıra tarihi ve manevi hissettirdikleri ile de ziyaretçileri çekiyor.

5. İzamal (Yucatán)

meksikanin-en-tatli-10-kucuk-kasabasi

Bir Mezoamerikan tapınağının üzerine inşa edilmiş 16. yüzyıldan kalma bir Fransisken manastırının etrafında toplanan bu kasaba, neşeli bir kanarya sarısına boyanmıştır. Yucatan Yarımadası’nı genellikle kutsayan parlak mavi gökyüzü fonunda yer alan altın cepheler göz kamaştırıyor. Merida ile Chichen Itzá arkeolojik sit alanı arasında yer alan otel, yolda durmak için mükemmel bir yerdir.

6. Real de Catorce (San Luis Potosí)

meksikanin-en-tatli-10-kucuk-kasabasi
@tripadvisor

Bir zamanlar gelişen bir gümüş madeni kasabası olan Real de Catorce, şimdi Kuzey-orta Meksika’daki San Luis Potosí çölünde bir hayalet kasaba oldu. Hem yerli Huichol halkı hem de Katolikler için bir hac yeri olan burası, ziyaretçileri cezbeden manevi bir hisse sahiptir. Kasabaya ulaşmak için bir tünelden girmek zorunda olmanız, büyüleyici yanlarından biri.

7. Cuetzalan (Puebla)

@mexicanroutes

Arnavut kaldırımlı sokaklar ve rustik, kırmızı kiremit çatılı binalar, Puebla’nın dışındaki dağlarda (Mexico City’den yaklaşık 4 saat uzaklıkta) bulunan bu küçük kasabanın cazibesinin bir parçasıdır. Yemyeşil ormanla çevrili, şelaleler ve mağaralarla dolu ve yakındaki bir arkeolojik alan ile Cuetzalan, açık hava maceralarını sevenler için harika bir yerdir.

8. Pátzcuaro (Michoacán)

meksikanin-en-tatli-10-kucuk-kasabasi
@pinterest

İspanyolların gelişinden önceki bir kasaba ve tören merkezi olan Batı Meksika’daki Pátzcuaro, ilginç ve uzun bir tarihe sahiptir. Ziyaretçiler, kasabanın güzel sokaklarında dolaşırken yerel el sanatlarını keşfedebilir ve Meksika’nın zengin yerli tarihi hakkında bilgi edinebilir. Ölüler Günü’nde her sonbaharda ziyaretçiler Pátzcuaro’ ya akın ediyor çünkü 31 Ekim – 2 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleşen geleneksel törenleriyle tanınıyor.

9. Taxco (Guerrero)

@tripadvisor

Mexico City’nin güneybatısında, Guerrero dağlarında küçük bir kasaba olan Taxco, orada bulunan tüm madenlerden dolayı “gümüş kasaba” olarak bilinir. Dolambaçlı sokaklar, tepenin etrafında kıvrılıyor ve karmaşık bir şekilde detaylandırılmış barok kilisesi olan güzel bir kasaba. Ekstra güzel bir manzara için, bir VW bug taksiye binip çevredeki dağların kuş bakışı manzarasını görebileceğiniz gözetleme noktasına (El Mirador) gidin.

10. Todos Santos (Baja California Sur)

@toursRfun

Özgün bir Meksika kasabası hayal etmeniz istendiyse, muhtemelen Todos Santos’a yakın bir şey düşüneceksiniz. Renkli cepheler mavi gökyüzünü yansıtıyor ve caddelerin çoğunu kaplayan çok renkli Meksika bayrağı süslemeleri ve gururlu kaktüslerle tamamlanıyor. Meksika’nın Pasifik Kıyısı’nda bulunan ve sanatçılar ve sörfçüler arasında popüler olan kasaba, çok rahat bir havaya sahiptir.

KAYNAK: CNN TRAVEL

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar