Virüs Döneminde Ülkelerin Seyahat Kısıtlamaları

Paylaşmayı unutmayın.

Virüs Döneminde Ülkelerin Seyahat Kısıtlamaları – Avrupa genelinde hükümetler, baharda çıkan koronavirüs sırasında aylar süren karantina ve sınırları kapamanın ardından yaz boyunca sınırlarını yeniden açtı. Ancak önlemlerin ve sınır kısıtlamalarının gevşemesinin ardından, Avrupa’nın çoğu şimdi ikinci bir dalga yaşıyor. Yeni tecrit kısıtlamalarının yanı sıra, bazı ülkeler sıcak noktalardan gelen yolculara sınırlarını bir kez daha kapatıyor. Durum akıcı ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, blok genelinde koordineli bir yaklaşımı desteklemek için her perşembe düzenli olarak harita yayınlıyor.

Virüs Döneminde Ülkelerin Seyahat Kısıtlamaları

Arnavutluk

@sabah

Ticari uçuşlar 15 Haziran’dan bu yana devam ediyor. Tüm AB vatandaşları ve sakinleri şu anda Arnavutluk’a girebilir. Ülkeye Almanya, İtalya, İngiltere, Sırbistan, Avusturya, Yunanistan ve Türkiye’den uçuşlar ile ulaşılabilir. Tüm terminallerdeki yolcuların bir “dezenfeksiyon tünelinden” geçmeleri ve “vücut ısısı ölçümünden” geçmeleri beklenmektedir. Vücut ısısı 37,5 ° C’den yüksek olan herkes şirket doktoru ile görüşür.

Avusturya

@parasalcozumler

Avusturya’ da yeşil listesindeki ülkeler için herhangi bir kısıtlama yok. Çoğu AB + ülkesinden (İngiltere, Vatikan Şehri, İrlanda, Almanya, Monako, İzlanda, Lichtenstein, Norveç, İsviçre ve San Marino dahil) girişlere hiçbir kısıtlama olmaksızın izin verilmektedir. Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Fransa, Portekiz, İspanya ve Bulgaristan’ın bazı bölgelerinden gelenler için kısıtlamalar vardır. Bu durumda, yolcular, masrafları kendilerine ait olmak üzere 10 gün boyunca kendi kendilerine tecrit etmelidir veya 72 saatten eski olmayan negatif bir PCR testi sunmalıdır.

Üçüncü ülkelerden giriş yasaktır, ancak tarım, ormancılık ve turizm sektörlerindeki mevsimlik işçiler bu yasaktan muaf olabilir.

Bosna Hersek

@dunyagazetesi

16 Temmuz’dan beri turizme yeniden açıldı. Bosna, 16 Temmuz’da AB ve Schengen vatandaşlarına 48 saatten eski olmayan negatif koronavirüs testi yaptırdı. Diğer tüm yabancı uyruklular için hala bir seyahat yasağı vardır, ancak özel durumları olan kişilerin (tıbbi tedavi, iş toplantısı, cenaze veya Bosna vatandaşı bir eşin yanında olanlar) girişine izin verilebilir. Bununla birlikte, negatif bir COVID-19 testi yine de gereklidir.

Bulgaristan

@eksisozluk

46 ülkeden gelen turistleri kısıtlama olmaksızın karşıladı. Bulgaristan, hükümetin internet sitesinde listelendiği üzere 1 Haziran’da AB ülkeleri, İngiltere, San Marino, Andorra, Monako, Vatikan, Sırbistan ve Kuzey Makedonya vatandaşlarının yanı sıra sağlık çalışanları ve Bulgar vatandaşlarının aile üyelerine sınırlarını açtı.

Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay, Ukrayna’dan seyahat edenlerin de negatif bir COVID-19 testi sunmalarına gerek kalmadan içeri girmelerine izin verilir.

Hırvatistan

virus-doneminde-ulkelerin-seyahat-kisitlamalari
@pinterest

AB + ülkelerinin vatandaşları kısıtlama olmaksızın seyahat edebilir. Sınırlar AB, İngiltere, İsviçre, Norveç, Lichtenstein, Andorra, San Marino, Monako ve Holy See vatandaşlarına açık kalmaktadır. Buna söz konusu vatandaşların aileleri de dahildir. Bununla birlikte, üçüncü ülkelerden giriş, burada listelenen ilgili belgeleri sağlayarak iş, eğitim ve hatta turizm nedenleriyle de izin verilebilir . Bu durumlarda, varışta 48 saatten eski olmayan bir negatif PCR testi sunulması zorunludur. Bu kriterleri yerine getiremeyen yolcular, karantina sürelerini kısaltmak için yedi gün sonra 14 günlük bir karantinaya girmeli veya masrafları kendilerine ait olmak üzere başka bir test için ödeme yapmalıdır.

Kıbrıs

virus-doneminde-ulkelerin-seyahat-kisitlamalari
@goldmarketstates

Birçok ülke güvenli listeden çıkarıldı. Kıbrıs, sınırlarını yaklaşık üç ay kapattıktan sonra 9 Haziran’da turist seyahatine yeniden başladı. Uyruğu ne olursa olsun tüm yolcuların uçuş kalkışlarından 24 saat önce Kıbrıs Uçuş Pasosu adlı bir formu doldurmaları gerekmektedir .

Ülkelerin Risk Listeleri

Yetkililer, ülkelerin epidemiyolojik durumuna göre, bu destinasyonlardan gelen yolcuların girişine izin verilip verilmediğini ve hangi koşullarda girmesine izin verildiğini detaylandıran üç kategori oluşturdu.

virus-doneminde-ulkelerin-seyahat-kisitlamalari
@ECDC

Liste A: Düşük riskli ülkeleri temsil eder. Bu ülkelerde kısıtlama bulunmuyor. Bu ülkeler şunlardır: Avustralya, Kıbrıs, Finlandiya, Almanya, Güney Kore, Letonya, Yeni Zelanda ve Tayland.

Liste B: Muhtemelen düşük risk ancak daha büyük belirsizlik taşıyan ülkeler. Negatif COVID-19 testi ile ülke girişine izin verilir. Bu ülkelerden gelen yolcuların, varışlarından en geç 72 saat önce virüs için negatif testi yapmaları gerekir ve şunları içerir: Kanada, Çin, Danimarka, Estonya, Yunanistan, Holy See (Vatikan Şehir Devleti), Hong Kong, İzlanda, İrlanda, İtalya , Japonya, Lihtenştayn, Litvanya, Norveç, Polonya, Ruanda, San Marino, Sırbistan, İsveç, Birleşik Krallık ve Uruguay.

Liste C: Büyük riske sahip ülkeleri kapsar. Bu ülkeler, Portekiz, Lüksemburg, Romanya ve Karadağ dahil yukarıda listelenmeyenlerin tümüdür.

KAYNAK: EURONEWS

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar