Marvel ve DC’deki Türk Karakterler

Paylaşmayı unutmayın.

Son yıllarda Marvel ve DC çıkarmış oldukları sinema filmleri ile pek çok çizgi roman kahramanını seyirciye sunuyor. Bizlere sinemada gösterilmekte olan kahramanlar genel olarak Amerikalı karakterler. Fakat bugüne kadar çizgi romanlarda yer alan Türk karakterler de mevcut.

Ülkemizde her ne kadar çizgi roman kültürü çok fazla yaygınlaşmamış olsa da çıkan süper kahraman filmleri sayesinde ilgi zamanla daha da artmaya başladı. Çizgi romanlar, sinemaya aktarıldığında her ne kadar eksik olarak aktarılsa da bu sanat alanı kendi içinde büyük bir hayal gücünü de barındırıyor. Çizgi romanlardaki Türk karakterler de bu hayal gücü evrenin içinde yer almakta. Şu ana kadar Marvel ve DC filmlerinde bu karakteri görememiş olsak da gelecekte karşımıza çıkabilme olasılıkları oldukça yüksek. Her ne kadar bu Türk karakterlerin sayısı çok fazla olmasa da bu yazımızda Marvel ve DC çizgi romanlarında yer alan Türk karakterleri inceleyeceğiz.

Yasemin Söze

DC evrenindeki karakterlerden bir tanesi olan Yasemin Söze oldukça iyi bir keskin nişancı. Ailesinin geçmişinde silah kaçakçılığının olmasının büyük bir etkisi vardır. Çizgi romanda ise Suicide Squad’ta karşımıza çıkmaktadır. Çok iyi bir nişancı olan Deadshot’ın yerine ekibe dahil olmuştur. Her ne kadar ekipteki macerası çok uzun sürmemiş olsa da sonrasında Blackest Night serisinde yeniden karşımıza çıkmıştır. Yasemin Söze’nin ilk karşımıza çıkması ise Birds of Prey serisinde olmuştur. Bu serinin bir kısmı İstanbul’da geçmektedir. Belki ilerleyen zamanlarda  DC’deki Suicide Squad’ın seri filmi gelmesi durumunda Yasemin Söze’ye de yer verebilir.

Selma Tolon

@geekyapar

Yine bir DC karakteri olan Selma Tolon oldukça iyi bir üniversiteden mezun olmuş olan iyi bir doktordur. 17 Ağustos 1999 depremini yaşayan karakterimiz bu depremde kurtarma çalışmalarına katılır. Katılmış olduğu bir kurtarma çalışması esnasında bir aileyi apartmanın içinde kurtarmayı başarır ancak kendisi kurtulamaz. Binanın üzerine çökmesi üzerine Selma Tolon kendini bir mağaranın içinde bulur. Girmiş olduğu bu mağaranın içinde ise Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcını bulur. Bulmuş olduğu bu kılıç sihirlidir ve ona süper güçler verecektir. DC’nin bir çizgi romanında Selma Tolon’un yardımına Justice League ekibi gelir. Böylece Batman, Wonder Woman, Aquaman gibi karakterler Türkiye’ye gelmiş olur. Türkiye’ye gelen bu süper kahramanlar ve Selma Tolon sayesinde büyük bir düşman defedilmiş olur. Mevcut seride ise Aquaman ile Selma Tolon arasında ufak bir hoşlantı da olmuştur.

Uçan Halı (Flying Carpet)

Uçan Halı ise Marvel evreninde yer almakta olan bir süper kahraman. Kendisi Avrupa Süper Kahramanları’nın da bir üyesidir. Her ne kadar kendisi hakkında çok fazla macera yazılmamış olsa da bildiğimiz kadarı ile sonu oldukça feci bir şekilde olmuştur. Geleceği hakkında çok fazla detaylar anlatılmamış olsa da vahşi bir şekilde öldürüldüğünü bilmekteyiz.

Erlik Khan

Erlik Khan, bildiğimiz üzere Türk mitolojisinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. Kendisi Türk mitolojisinde yer altı tanrısı ve Ülgen’in de kardeşidir. Böylesine mitolojik bir karakter ise Marvel evreninde karşımıza çıkıyor. Doctor Strange’in çizgi romanında kötü bir karakter olarak karşımıza çıkan Erlik Khan’ın hikayesi de mitolojideki hikayesine oldukça benzer. Çizgi romanda Ülgen oldukça büyük bir güce sahiptir. Çünkü kendisi bir Gök Tanrı’dır. Zaman geçtikçe oğlu Erlik Khan’da bu güçlere sahip olmak ister. Fakat Ülgen ona izin vermez. O da kendi dünyasına sahip olmak isteyin yerin dokuz kat altına gönderilir. Bunun üzerine Erlik Khan yeryüzündekilere savaş açar ve o dünyayı ele geçirme planları yapar. Tam da bu noktada ise karşısına Doctor Strange çıkacaktır.

Kaynak

Kaynak 2

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar