Disney+ ve Marvel Serisinden En İyi 12 Dizi/Film

marvel karakterleri

Paylaşmayı unutmayın.

Disney Ceo’su Bob Chapek’in son açıklamasına istinaden Disney+ platformunun 2022 yazında ülkemizde yayına alınacağı haberi özellikle Marvel hayranlarını heyecanlandırdı. Biz de bu heyecana ortak olduk ve sizin için bir süper kahraman seçkisi hazırladık.

1- Thor: Ragnarok | IMDB: 7.9

Thor: Ragnarok (2017) - IMDb
@imdb

Thor: Ragnarok , Thor filmlerinin açık ara en iyisidir. Gök gürültüsü tanrısının intikamcı kız kardeşine karşı savaşmak için eve koşmaya çalıştığı süper kahraman komedisidir. Oldukça esprili bir senaryoyu içeriyor. Ayrıca, Tom Hiddleston ve Mark Ruffalo’nun yanı sıra Cate Blanchett, Jeff Goldblum ve Tessa Thompson gibi yeteneklerin de yer aldığı yıldızlardan oluşan bir kadroya sahip. 

2- WandaVision | IMDB: 8.0

WandaVision (TV Mini Series 2021) - IMDb
@imdb

Jac Schaeffer tarafından Disney+ için oluşturulan ve 15 Ocak 2021’de dijital platformda yerini alan mini dizidir. WandaVision, klasik sitcom tarzını Marvel Sinematik Evreniyle harmanlıyor. Dahası, dizi Avengers:Endgame filminin devamı niteliğini taşıyor.

3- Iron Man | IMDB: 7.9

Iron Man (2008) - IMDb

Iron Man, MCU için sadece parlak bir başlangıç ​​değildi. Aynı zamanda 2008’de vizyona girdiğinde izleyicilere süper kahraman filmlerinin ne kadar havalı olabileceğini hatırlattı.

Sürükleyici bir anlatıya sahip ve ilginç bir kahraman; Iron Man. Süper kahraman gişe rekorları kıran filmler artık sıradan gelebilir. Buna rağmen en başa dönmek kötü bir karar değildir.

4- The Avengers | IMDB: 8.0

The Avengers (2012) - IMDb

Belki Iron Man bildiğimiz gibi MCU’yu başlattı, ancak Avengers tam anlamıyla bir şov sunuyordu. Yayınlandığında tüm zamanların en çok hasılat yapan üçüncü filmi olmasının yanı sıra, The Avengers çeteyi bir araya getiren filmdi. İlk kez, Iron Man, Kaptan Amerika, Hulk, Thor, Black Widow ve Hawkeye şehri kurtarmak için bir araya geldi.

5- Black Panther | IMDB: 7.3

Black Panther (2018) - IMDb

Black Panther sadece başka bir Marvel filmi değil. Gişe rekorları kıran bir süper kahramanın tüm özelliklerine sahip olsa da – heyecan verici aksiyon sahneleri, sevimli kahramanlar ve yüksek bahisli bir hikaye – aynı zamanda bizi, eşleşmesi zor, çekici bir karakter kadrosu içeren Wakanda’nın canlı, büyüleyici dünyasıyla tanıştırıyor. Ayrıca Chadwick Boseman, yakında kral olacak olan T’Challa rolüyle inanılmaz bir etki yaratıyor.

6- Captain America: The First Avenger | IMDB: 6.9

Captain America: The First Avenger (2011)

Chris Evans, Kaptan Amerika’yı çizgi romanlardan ekrana uçuruyor. Bunun yanında film konu olarak oldukça ilgi çekici. Ayrıca fantastik olduğu kadar da gerçekçi bir gösteri sunuluyor.

7- Captain America: The Winter Soldier | IMDB: 7.7

Captain America: The Winter Soldier (2014)

İlk Kaptan Amerika filmi harika, peki ya ikincisi? Daha iyi. Winter Soldier’ın merak uyandıran bir planı var. Öncelikle aksiyonu beklenenin çok üzerinde. Ayrıca sağlam bir karakter akışı var. 

8- Guardians of the Galaxy | IMDB: 8.0

Guardians of the Galaxy (2014) - IMDb

Arka planda en muhteşem film müziği çalarken, komik bir şekilde eşleşmeyen bir grup kahraman galaksiyi kurtarmak için bir araya geliyor. Dahası çılgın, heyecan verici ve eğlenceli. Bununla birlikte gişe rekorları kıran filmin oyuncu kadrosu tek kelimeyle mükemmel.

9- Ant-Man | IMDB: 7.3

Ant-Man (2015) - IMDb

Yeni bir süper kahraman hikayesi başlıyor. Tüm Marvel filmleri gibi bunda da müzikler ve görsel efektler oldukça tatmin edici. Marvel’in bu dönemde başladı espirili diyaloglar bu filmde de karşımıza çıkıyor.

10- Captain America: Civil War | IMDB: 7.8

Captain America: Civil War (2016) - IMDb

Iron Man ve Captain America önderliğinde iki Avangers takımı bu filmde karşı karşıya geliyor. Bunun yanında Civil War, bir grup favori kahramanımızı oldukça etkili bir savaşa çekiyor. Bunların arasında Black Panther, Spider Man ve Ant Man de var.

11- Avengers: Endgame | IMDB: 8.4

Avengers: Endgame (2019) - IMDb

Avengers filmlerini Disney+ üzerinden izleyebilirsiniz. Ama 11 yıllık maceranın finali tekrar tekrar izlemeye değer. Filmde çok fazla karakter olduğundan bazıları geri planda karıyor. En çok Thor, Iron Man ve Captain America öne çıkıyor. Genel olarak Infinity War’ın ardında kalsa da bir devrin kapanışı olarak kendine bu evrende vazgeçilmez bir yer ediniyor.

12-  The Falcon and the Winter Soldier | IMDB: 7.3

The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Marvel’in en son macerası altı bölümlük bu mini dizi ile başladı. birkaç ay önce Kaptan Amerika’nın kalkanı Falcon’a verildi. Temposu ve gerilimi oldukça yüksek olan dizi Marvel’in en iyileri arasındaki yerini aldı.

Kaynak: Mashable IMDB

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar