Markanızı Sosyal Medyada Öne Çıkarmak İçin 7 İpucu

Paylaşmayı unutmayın.

Markanızı Sosyal Medyada Öne Çıkarmak İçin 7 İpucu – İşletmeler ve markalar sosyal medyada sürekli dikkat çekmek için yarışıyor ve tüm bu gürültü ve sürekli mesajlaşma ile sesinizi nasıl duyurabilirsiniz? Gürültüyü kesmenin ve eşek denizinde bir tek boynuzlu at gibi öne çıkmanın yollarını bulmalısınız. Ama nasıl? Tabii ki sosyal medyada nasıl öne çıkacağınızı bilerek yani bu yazıyı okuyarak.

Markanızı Sosyal Medyada Öne Çıkarmak İçin 7 İpucu

1. Bir içerik stratejisi planlayın ve sosyal kanallarınız için bir içerik takvimi oluşturun.

Pazarlamacılar bazen sosyal medyada ne yayınlayabilecekleri konusunda kaybolurlar.
Başarılı sosyal medya pazarlamasi tesadüfen gerçekleşmez, tıpkı bir blogda olduğu gibi bir strateji vardır.
Büyük resime bakın ve kitlenizle rezonansa girecek sosyal içerik bulun.
Mevsimsel içeriği ve şirketinizin planladığı etkinlik veya lansmanlarla ilgili içeriği planlayın. Paylaşım hattından nelerin geldiğini öğrenmek ve onu tanıtmanın en iyi yollarını stratejilendirmek için editör ve pazarlama ekiplerinizle yakın çalışın.

@pexels

2. Doğru sosyal kanallara yatırım yapın.

Tüm sosyal platformlar eşit olarak oluşturulmaz ve bir işletmenin şaşırtıcı bir şekilde etkileşime girdiği yerde , diğeri düzleşebilir.

Örneğin, Şirketler arası pazarlamada Linkedin’de çok başarılı olabilir ancak Instagram’da değil. Bu arada, e-ticaret girişimleri ise genellikle Instagram’da gelişir. Kısacası kitlenizle uyumlu olan platformu bulun.

@pxhere

3.Daima görsel ekleyin.

İster video ister statik görüntüler olsun, görseller her zaman sosyal içeriğinizde etkileşimi arttırır.

Markanızın kullanması için bir görüntü kütüphanesi oluşturmak için bir fotoğrafçı kiralayın ve / veya gerçekte bir stok imajına benzemeyen görüntülere sahip yüksek kaliteli bir stok fotoğraf sitesine yatırım yapın.

Bütçe dahilinde?

Bir kuruşa mal olmayacak tek boynuzlu görsel içerik için Pixabay veya pexels.com gibi lisanssız bir siteyi tarayın.

4.Sosyal içeriğiniz için tutarlı bir estetik oluşturun.

Hesaplarınızla tutarlı bir tema oluşturmak, özellikle Instagram’da marka bilinirliği oluşturmanıza ve büyütmenize yardımcı olur .

Pratik olarak, farklı bir his ve görünüm elde etmek için tutarlı bir renk paleti ve aynı filtreleri kullanabilirsiniz. Bu, yayınlarınızın takipçilerinize ve müşterilerinize görsel olarak çekici görünmesini sağlar ve markanızın imajını yansıtır.

5.Kitlenizi tanıyın ve onların ihtiyaçlarını tahmin edin.

Kitlenizi tanımak, ne tür içerik bulacaklarını bileceğiniz ve onlarla etkileşimde bulunmak isteyeceğiniz anlamına gelir.

Bu amaçla, müşterilerinizi ve kitlenizi iyice anlayabilmeniz için olabildiğince fazla kişisel araştırma yapın. Bu sayede, sosyal medya pazarlamanız da dahil olmak üzere pazarlamanızın her yönüne yardımcı olacaktır.

6.Sosyal medya analizlerinize dikkat edin.

Kişisel araştırma yapmanın yanı sıra, kitlenizle neyin işe yarayıp neyin yaradığını ve neyin yaramadığını öğrenmek için her zaman analitiklerinize bakın. Bu verilere dayanarak, ileriye doğru hareket edebilir ve halihazırda çalıştığınız alana uygun daha fazla içerik oluşturabilir ve ona uygun sosyal içerikten hareket edebilirsiniz.

7.Ziyaretçilerinizin ve müşterilerinizin görüşlerini ekleyebilecekleri bir yer oluşturun.

Müşteriler genellikle incelemelere güvenir ve geri bildirimlerini bırakabilecekleri işletmeleri takdir ederler. Huffington Post’a göre , en iyi müşteri deneyimini sunan işletmelerin %70’i müşterilerinin geri bildirimi kullanıyor.

@pexels

Kendi sosyal kanallarınız hakkında geri bildirim vermelerini sağlayın. Geri bildirimleri, kendi hizmet ve uygulamalarınızı geliştirmek için kullanın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar