Covid-19 Sürecinde Sosyal Medya Reklamları ve 4 Etkisi

sosyal-medya-reklamlari

Paylaşmayı unutmayın.

Covid-19 Sürecinde Sosyal Medya Reklamları ve 4 Etkisi – Bunu söylemenin başka bir yolu yok, şu anda pazarlamacı veya işletme sahipleri için korkunç bir zaman.

COVID-19 pandemisinin yaşam şeklimizin ne kadarını etkileyeceği konusundaki tüm belirsizlikler nedeniyle, pazarlama söz konusu olduğunda iş için neyin en iyi olduğuna karar vermek zordur. Krizin ortasında pazarlama ve reklamcılık girişimlerinizi durdurmalı mısınız? Veya şu anda reklam vermeye devam ederseniz, mesajınız kendi durumları hakkında da stresli olan tüketicilere nasıl vermelisiniz?

COVID-19 sırasında sosyal medya reklamlarının işletmeniz için kritik önem taşıyan nedenlere geçmeden önce, dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var. Bu, reklam vermek için hala iyi bir zaman olsa da (nedenini aşağıda öğreneceksiniz), dönüşümlerin genellikle olduğu gibi gerçekleşmeyeceğini unutmayın. Kısa vadede, kampanyalarınız sonuçta sonuç vermeyebilir ancak farkındalık kampanyalarınızın devam etmesinin başka yararları da vardır.

1.Dijital aktiflik tüm zamanların en yüksek seviyesinde

sosyal-medya-reklamlari

Çoğu işletme kapalıyken ve çoğu insan virüsün potansiyel yayılmasını azaltmak için evde kalırken sosyal medya kullanımı artmaktadır.
İnsanlar barlara gitmediklerinden veya açık hava etkinliklerine katılmadıklarından, Facebook ve Instagram’a normalden çok daha fazla yöneliyorlar. Mevcut gösterimlerin miktarının da arttığı ve reklamlarınızın ulaşma kapasitesinin arttığı anlamına geliyor, hedef kitleniz de eşit şekilde artıyor. Kampanyalarınız için toplam işletme maliyetlerini düşürecektir.Bu süre zarfında herhangi bir yeni girişimin test edilmesini tavsiye etmiyoruz ancak mevcut kampanyalarınızı önümüzdeki 30, 60 veya 90 gün boyunca yayınlamaya devam edebilecek olanlar, daha elverişli bir pazarda yapacaklardır.

2. Rakiplerinizin çoğu kampanyalarını duraklatıyor

Her zaman ki islerde bir kesinti olduğunda birçok işletmenin ilk tepkisi, durum sona erdikten sonra yeniden başlatılmak amacıyla reklam kampanyalarını duraklatmaktır. İşte tam da bu yüzden bu kriz sırasında sosyal medya reklamlarınızı devam ettirmelisiniz (karşılayabiliyorsanız).Rakipleriniz büyük olasılıkla reklamları tükendiğinde, ortam müşteri tabanınız tarafınıza çekilmeye hazır olacaktır. Ve yine, aynı kitle için kaçınılmaz olarak daha düşük işletme maliyetleri göreceksiniz. Bu sayede harcamanızı daha da etkili hale getireceksiniz.Analistler, Facebook’un mevcut duruma dayalı reklam gelirinin, yıl için %19 veya toplamda 15,7 milyar dolar düşeceğini tahmin ediyorlar.

3. Marka Bilinirliği Düşük Maliyetli Bir Hedeflemedir.

Dönüşlerin, insanların düşüncelerini işgal eden daha büyük kaygılar nedeniyle yavaşlaması muhtemeldir. Reklamlarınız ile Marka Bilinirliği gibi daha düşük maliyetli bir hedefe geçmek de iyi bir fikir olabilir.Marka Bilinirliği reklamları, markanın daha fazla bilinmesini sağlamak için hedef kitleniz arasında mümkün olduğunca çok gösterim oluşturmaya yöneliktir. Facebook bunu, reklam sunulan kişilere, sunulduktan iki gün sonra gördüklerini hatırlayıp hatırlamadıklarını sorarak ölçer. Bu bir çift daldırma olarak görülebilir çünkü hatırlamazlarsa bu süreçte tekrar hatırlatılacaklardır. Bu kampanyalar genellikle düşük maliyetle sonuç üretir ve marka bilinirliğini yüksek tutmakta harikadır. Bütçeleri ölçeklendirmeniz ve farkındalığın bu aşamada dönüşlerin iş açısından kritik olduğuna inanıyorsanız, işte bu yol sizin için.

4. Şimdi İnsanlara Kendinizi Tanıtma daha sonra İş Kazanma Fırsatınız var.

Böyle bir süreçte reklam kampanyalarınızı etkin tutmak istemenizin markanızın hedef kitle tarafından nasıl algılanacağını da dikkate almak önemlidir. Bu göz önüne alındığında, markaların bu aşamada zor satışların aksine insanlara hizmet etmek için mesajlarını veya tekliflerini değiştirmelerini öneriyoruz.
Yaklaşımınızı kısa vadede biraz değiştirmek, tüketicilerin güvenini ve beğenisini daha uzun vadede kazanmanıza yardımcı olabilir. Bunu indirimler veya online premium hizmetlere ücretsiz erişim sunarak yapabilirsiniz.

Reklamcılığın para kazanmakla ilgili olmadığını düşünmek için kendimizi kandırmamalıyız, ancak bunu nasıl yaptığımız konusunda kesinlikle duyarlı olmalıyız. Kriz geçtiğinde ihtiyaç duyulan zamanda yararlı, özenli hizmet ve faydayı sunmuş olmanız unutulmaz.

Kitlenizin karşılaştığı durumu, neye ihtiyaçları olduğunu ve işletmenizin nerelere yardımcı olabileceğini düşünün ve işletmenizin krizden geçmesine yardımcı olmak için uzun bir yol kat edecek düşünceli, saygılı kampanyalar ve teklifler oluşturabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar