Markanızı Dijital Ortamda Geliştirmek İçin En İyi 6 Yol

Paylaşmayı unutmayın.

Bu yıl daha başarılı bir işletme olmak istiyorsanız; trendleri bilmeli ve takip etmelsiniz. Dijital ortamlara ayak uydurmanız ve güncel olmanız gerekiyor. Olay tabi ki bunları bilmekle de kalmıyor; çünkü hayat dışarı alanda devam ediyor ve bu alan onu hiçbir zaman unutmamak gerektiğini bize gösteriyor. Bir işletme kurmak, marka yaratmak ve devamlılığını sağlamak istiyorsanız; hem geleneksel hem de dijital tüm alanlara hakim olmanız gerekiyor.

Şimdi neler yapılabilir gelin bir bakalım!

Promosyonları Daha Önemli Hale Getirin

Burada tabi ki Google’dan bahsedeceğiz. Google My Business yakın geçmişte yerel işletmelerin promosyonları biraz daha öne çıkarmasına yardımcı olabilecek müşterileri için yeni bir görünüm olan “teklifler” hazırladı. Bu fırsatı inceleyerek promosyonlarınızı daha görülür, direkt hedef kitlenize gösterme fırsatı bulabilirsiniz. Google’da ve diğer tüm sosyal medya platfromlarında ürün ve promosyonlarınızı tanıtmak artık çok kolay. Dijital ortamda da reklam vererek hedef kitlenize daha yakın olabilirsiniz.

Kazanan Bir Profil Oluşturun

Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ortamlarda kazanan güçlü bir işletme profili oluşturun. Dijital ve gelenekse pazarlamayı bir arada kullanın. Bu durumu başardığınızda müşterilerinizin güvenini kazanmış olacaksınız. Her iki dünyada da muhatabınızın müşterileriniz olduğunu asla unutmadan çalışın!

E- Posta Pazarlamasını Öğrenin ve Uygulayın

E- mail marketing firmaların müşterilerine toplu olarak pazarlanmasının en hızlı kanaldır. Birçok şirket bu kanalı oldukça uzun süredir halihazırda kullanmaktadır. Eğer bu kanalı kullanmaya başlamadıysanız öncelikle hemen kullanmaya başlamak için gerekli olanları yapmalısınız. Diğer önemli unsur ise sizin mailinizin diğerlerinden farklı olmasını, ayrışmasını sağlamaktır. En çok eğilimi buraya gösterin. Hayal edin.

Sosyal Medya, Mobil Trendleri Bilin

Mobil teknoloji gün geçtikçe iyiye giderken, her gün yeni bir özellik daha hayatımıza girerken sizin bu gelişmelerden geri kalıyor olmanız akla gelecek en kötü şey olacaktır. Özelliklerden haberdar olmanız çevrimiçi satış ve aramalarda kullanmanıza pozitif etki yaratacaktır. Daha sonrasında “Sosyal Medya” bu konuya değinmezsek olmazdı; çünkü neredeyse onsuz bir hayat düşünemiyoruz artık. Belki de düşünmemeliyiz 🙂 Sosyal medyada neler olup bittiğini izlenme ve sevilme oranlarını mutlaka takip ederek işletmenize olumlu yer edinebilirsiniz.

Çalışanların İletişimine Önem Verin!

Ne kadar dijital ortama ayak uydursanızda bir işletmeniz var ve gerçek hayattaki en önemli muhattabınız onlar. Sizin en önemli tanıtıcınızın çalışanlarınız olduğunu unutmayın.Bunu asla unutmadan yola başlamalı ve devam etmelisiniz. İletişimi asla koparmamalısınız. En azından sanal sistemler kullanılana kadar.

Google Trafiğinizi Artırın

Google’da etkileşiminizi mutlak takip edin, özellikle verdiğiniz reklamların geri dönüşlerini… Eğer düşük bir ivmeyle ilerliyorsanız, çevrimiçi trafikte sıkıntı yaşıyorsanız işinizi büyütmek ve öğrenmek için bir fırsat olarak görüp durumu düzeltmek için çalışabilirsiniz.

Tüm bunları özen göstererek tamamladığınızda ve iki taraf için (online/offline) çalıştığınızda, her iki dünyada başarıya ulaştığınızı göreceksiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar