LinkedIn Pazarlaması Ne Tür İşletmeler İçin Uygun?

Photo by Greg Bulla on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

LinkedIn Pazarlaması Ne Tür İşletmeler İçin Uygun? – İlişkiler artık iş dünyasında her zamankinden daha önemli bir hal almış durumda. Buna inanmayan işletmeler genelde Facebook ve Twitter’ın sahip olduğu etkiye de önem vermiyor. Ancak insanlar kendileriyle ilgili faydalı bilgiler paylaşan şirketlerle iş yapmak istiyor. Bu noktada da LinkedIn pazarlaması oldukça ön plana çıkıyor.

LinkedIn Pazarlaması Ne Tür İşletmeler İçin Uygun?

Günümüz İş Dünyası

Günümüzün iş yapma stili artık 9’dan 5’e bir saat aralığından ibaret değiş. Nitelikli profesyonellerin yardımına ihtiyaç duyan iddialı bir kuruluşsanız, bu amaca uygun tek sosyal medya sitesi LinkedIn. Tüm dünyadaki her üç profesyonelden biri ya LinkedIn’de bir profile sahip ya da bir bu platformu kullanan bir ziyaretçi. Üstelik insanlar günün her saati platformu ziyaret ediyorlar. Bu nedenle örneğin acil bir freelance ihtiyacı olan bir işletmeyseniz, LinkedIn bu konuda da size yardımcı olabilir.

linkedin-pazarlamasi-ne-tur-isletmeler-icin-uygun
Photo by Ben Sweet on Unsplash

LinkedIn Pazarlaması Ne Tür İşletmeler İçin Faydalı?

Açıkçası, bilgi teknolojisi uzmanları için LinkedIn, ilk bakacağınız online yer. Ancak satış, pazarlama, finans ve diğer birçok iş alanında ve sağlık sektöründe de bu platform üzerinden profesyoneller bulabilirsiniz.

Aynı şekilde LinkedIn, tüm bu işletmelerin ve daha fazlasının topluluğa sunduklarını tanıtabilecekleri yer. Dünya çapındaki çoğu ajans artık LinkedIn’i yeni işletmeler için önde gelen sosyal medya sitesi olarak değerlendiriyor.

Yeni Gelişmeler ile Değişen Dünya

Kısa süre önce LinkedIn, internetin önde gelen çevrimiçi eğitim şirketi Lynda.com’u satın aldı. Bu site, bilgi teknolojisinden işletmeye, yaratıcı becerilere ve yazılıma kadar çeşitli konularda binlerce konu içeriyor. Platformda içerikleri online video kurslar halinde bulabilirsiniz. Becerilerini artırmak isteyen bireyler, akademik kurumlar ve devlet kurumları video kitaplıklara erişmek için çeşitli aboneliklerden birini seçebiliyor. Üstelik kurslar İspanyolca, Fransızca ve Almanca dahil olmak üzere çeşitli dillerde de mevcut.

linkedin-pazarlamasi-ne-tur-isletmeler-icin-uygun
Photo by Souvik Banarjee on Unsplash

LinkedIn üyeleri de Lynda.com videolarına kolaylıkla erişebilirler. Dahası buradaki kurslar sayesinde yeteneklerini geliştirebilirler. İşverenler, kişilerin hangi kursları aldıklarını görebilir. Böylece kurumlar LinkedIn’e bir şirket olarak çok daha fazla değer katabilir.

Peki, ne tür işletmeler bir pazarlama aracı olarak LinkedIn’e ihtiyaç duyar? Her türlü işletme, LinkedIn’de yetenek testleri, profesyonellik değerlendirmeleri ve daha fazlasını bulabilir. LinkedIn, etkilerini genişletmeyi ve daha fazla müşteri toplamayı uman çok uluslu işletmeler içindir.

Ayrıca bakabilirsiniz: İşletmeler İçin Rekabet Analizi Stratejisine Sahip Olmanın Önemi

Bir şirket şu anda LinkedIn kullanmıyor veya çok yakın bir gelecekte kullanmayı planlamıyor olabilir. Bu durumda şirketin günümüzün küresel pazarında başarısız olması kaçınılmazdır. LinkedIn pazarlaması çoğunlukçu bir akım olmanın ötesine şirketlere değer katan yenilikçi bir yöntemdir. Pazarda daha etkili bir yere sahip olmak ve değer görmek için pazarlama stratejilerinize mutlaka LinkedIn’i de adapte etmelisiniz.

2021 Dijital Pazarlama Trendleri ve Şirketlere Etkileri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar