Linkedin Gruplar Platformu ve Önemi

Paylaşmayı unutmayın.

Linkedin’i bilmeyen yoktur. Ama biz yine de kısaca bahsedelim. Linkedin, iş hayatında olan kişilerin, diğer kişilerle iletişim kurmasına olanak tanıyan profesyonel bir iş ağı platformudur, diyebiliriz.

Linkedin’i  her ne kadar profesyonel insanların kullandığı düşünülse de aslında her sektörde ve her kademede insana ulaşmaktadır. Buna üniversite öğrencileri de dahil. Artık hemen hemen her üniversite öğrencisi bir hesaba sahip. Daha önceki bir yazımızda  öğrenciler için ipuçlarını vermiştik: Üniversite Öğrencileri İçin 7 Adımda Profesyonel Linkedin Oluşturma

@ElisaRiva

Linkedin Grup Özelliği

Linkedin’nin en önemli özelliklerinden biri de grup kurma özelliği. Bu özellik benzer iş alanlarında çalışan insanların deneyimlerini ve bilgilerini paylaşmak için oluşturulan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik o kadar çok benimsendi ki grup özelliğinin daha işlevsel hale gelmesi için güncellemeler yapılmaktadır. Son güncelleme ile birlikte, Android ve iOS sürümleriyle entegre edilerek artık grup tartışmalarına daha fazla katılabilirlik erişimi sağlıyor.

Yeni gelen güncelleme ile birlikte artık yöneticiler ve grup üyeleri, yapılan yorumları yanıtlayabilecek ve grupta olan bitenlerle ilgili bildirimleri de alabilecekler. Yeni eklenen özellikler olduğu gibi kaldırılan özellikler de var. Bunlardan biri yeni gelen güncellemeyle birlikte önceki sürümünde yer alan moderatör rolünün kaldırılmasıdır. Moderatör rolünü üstlenen kişilerin de artık normal üye olarak sınıflandırılacağı yeni gelen güncellemede yer almakta. Linkedin grupları artık sadece “yöneticiler”, “sahipler” ve “üyeler” olarak bölümlendirilecek.

@StartupStockPhotos

Yayınlanan yeni güncelleme ile birlikte Linkedin, tüm grupların otomatik olarak masaüstü ve mobil cihazlarda yeni platforma geçtiğini bildirmektedir. Böylelikle kullanıcıların ayrıca değişiklik yapmasına da gerek kalmadan yeni sürümle birlikte entegrasyonu da sağlanmış oluyor.

Son olarak yazımızı grup özelliği ile ilgili yapılan bir araştırma ile tamamlayalım. 1500 kişinin katıldığı bu araştırma, kullanıcıların üye olduğu ortalama grup sayısı üzerine yapılmıştır. Linkedin kullanıcılarının en yüksek oran ile %37’sinin, 1-9 arasında bir grubun üyesi olduğu saptanmıştır. Bu sıralamayı %19’ ile 10-19 arasında gruba üye olma ve %14 ile 50’den fazla gruba üye olma takip etmiştir.

Linkedin gruplarının, kullanıcılar için ne kadar önemli olduğu yapılan bu araştırmayla da ortaya çıkmıştır. Profesyonel iş ağı yaratmak, deneyimlerinizi paylaşmak için hala bir gruba üye değilseniz eğer, bir an önce iş ağınız ile ilgili bir gruba üye olmanız gerektiğiniz unutmayın!

Bu platform sizler için önem arz ediyorsa 5 Dakikada LinkedIn Pazarlama Stratejileri yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak 1 – Kaynak 2

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar