5 Dakikada LinkedIn Pazarlama Stratejileri

Paylaşmayı unutmayın.

Fortune 500 şirketlerinin, LinkedIn’i başka sosyal medya platformlarından daha fazla kullanmasının tabii ki de bir nedeni var. B2B pazarlamacıları için yalnızca en üst kanal değil, aynı zamanda bu potansiyel müşterileri beslemek için de LinkedIn pazarlama stratejilerini kullanmak tam anlamıyla bir huni yaklaşımını bize sunuyor.

LinkedIn Pazarlama Stratejileri

@27707

Bu güçlü platformun içerik dağıtım kanalını ve kaliteli potansiyel müşteriler oluşturmaya yönelik kaynak olarak sunduğu değerlerden yararlanmak istiyorsak LinkedIn pazarlama stratejilerinizi bir sonraki seviyeye taşımanız gerekmektedir.

En önemlilerin başında marka varlığınızı oluşturmanın en iyi yollarından biri, LinkedIn şirket sayfanızın sağlam olduğundan emin olmaktır. Bunun yanında LinkedIn grupları, özgün konuşmaları teşvik etmek ve topluluğunuzla ilişkiler kurmak için eşsiz bir fırsat sunar. Hedeflediğiniz reklamlarla da sesinizi kitlelere ulaştırmanız da yine başka bir yoldur.

Şimdi size Başlangıç, Orta Düzey ve İleri Seviye olmak üzere 3 seviyede LinkedIn pazarlama stratejilerinizi nasıl hazırlayabileceğinizi sunuyoruz. Hangi seviyede bir pazarlama stratejisi kurmak isterseniz isteyin her seviyede harcayacağınız zaman toplamda 5 dakika olacaktır.

  • Başlangıç Seviye

Bekleyen bağlantı taleplerini kabul edin. (1 Dakika)

LinkedIn’de yapılan en büyük hatalardan biri de sadece tanıdıkları eklemektir. Halbuki LinkedIn tanımadıklarınızla da ortak noktalarda buluşmak adına önemli bir platform. Ayrıca toplantılar organize edebilir, yeni birilerini işe alabilir veya yaptığınız satışların desteğini de LinkedIn üzerinden yönetebilirsiniz. Bu sebeple neden bağlantılarınızı dar bir kapsamda limitleyesiniz ki ?

Yeni bağlantılarınıza teşekkür mesajınızı iletin. (3 Dakika)

Yeni bağlantı kurduğunuz kişi tanıdığınız olsun veya olmasın ona teşekkür mesajını iletmek bağlantınızın başlangıcı için doğru bir adımdır. Eğer tanımadığınız biri ise ortak bir paydada buluşabilmek adına iyi bir başlangıç olacaktır.

Her yeni gün 1 kişiyi listenize ekleyin. (1 Dakika)

LinkedIn’de belli sayfalarda tanıyor olabileceğiniz kişilerin listesini sizin karşınıza çıkarıyor. Her gün ağınızı doğru bir şekilde genişletmeye yönelik bu listeden ekleme yaparsanız zamanla doğru bir kitleye ulaşmış olacaksınız.

  • Orta Düzey

Kimlerin profilinizi ziyaret ettiğiniz inceleyin. (3 Dakika)

Profilinizi ziyaret edenleri iyice inceleyin ve onlarla mesaj yoluyla ve tanımadığınız kişiler ise öncelikle ekleme yoluyla iletişime geçin. Unutmayın ki şu anda bir ortak noktanız olmasa da ileride çalışanınız olabilir ya da siz onun bir çalışanı bile olabilirsiniz.

İçerik paylaşın. (2 Dakika)

LinkedIn’de yazdığınız makaleleri, LinkedIn dışında yazdığınız blog yazılarını  ya da ilginizi çeken yazıları paylaşarak bağlantılarınızla etkin kalın. Ayrıca gruplarınızda paylaşarak direkt olarak bağlantıya geçebilirsiniz.

  • İleri Seviye

LinkedIn Today editörleriyle içerik paylaşın. (3 Dakika)

Eğer güncel olarak kayda değer içeriklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız çok geç olmadan LinkedIn Today editörlerine bunu ileterek orada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. publisher@linkedin.com mail adresini bunun için kullanabilirsiniz.

Bağlantılarınızın paylaşımlarına yorumlar yapın. (1 Dakika)

Bağlantılarınız zaman zaman blog yazıları, makaleler, iş teklifleri vb. paylaşımlarda bulunacaklardır. Siz de bunlardan ilginizi çekenlere yorum atmadan geçmeyin.

Bağlantınızı kuvvetlendirmek için bi kahve içmeye ne dersiniz ? (1 Dakika)

LinkedIn çok güçlü bir platform olsa da bir noktadan sonra yüz yüze görüşmek için bir araya gelmeniz gerekebilir. Özellikle daha önceden hiç yüzyüze görüşmediğiniz kişileri mesaj yoluyla bir kahve içmeye davet edebilirsiniz. Böylece iletişiminizi bir üst seviyeye atlatabilirsiniz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar