Adgager Araştırması, Kütahya Seramik’e Fark Yarattırdı!

Paylaşmayı unutmayın.

kütahya seramik ben kimim reklam filmi pazarlama araştırması

@adgager

Seramik sektörünün ileri gelen markalarından olan NG Kütahya Seramik, Kasım ayında yayınladığı ‘’Ben Kimim?’’ temalı reklam filmiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Özel ebatlı karo serisinin tanıtımı için yapılan reklam filminde, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Yetkin Dikinciler’i ekranlarda görmüştük.

Aynı zamanda NG Kütahya Seramik’in kimliğini ortaya koymayı amaçlayan ve insanlara tam olarak ne yaptıklarını gösteren reklam filminden sonra marka, Adgager’da bir araştırma başlattı ve Gagerlara bu reklam filmiyle ilgili dört soru sordu.

Gagerlar ise yine tüm objektiflikleriyle bu sorulara cevap verirken sonucun ne olacağı büyük merak konusuydu.

Bu araştırma sonucundan sonra ne mi oldu?

Yapılan araştırma, NG Kütahya Seramik’in çıkarmış olduğu ”Ben Kimim?” temalı reklam filminin son derece beğenildiği sonucunu ortaya çıkardı. Bu sonucun ışığında NG Kütahya Porselen, ”Dile Kolay” temalı bir reklam filminde yine Yetkin Dikinciler ile çalıştı.  Marka, araştırma sonuçlarını ciddiyetle inceleyerek, Gagerların verdiği cevapların ilhamı ile milli duyguların ağır bastığı bir reklam filmiyle ekranlarda yerini aldı. Bu reklam filmi ile de yine beğenileri üzerinde topladı.

”Milli Porselen Olmak Dile Kolay!”

“Ben Kimim” temalı reklam filminde, özel ebatlı karo serisi için ”Türkiye’de ilk, haliyle tekim.” mesajı veren markanın, Gagerlara sorduğu sorular arasında ”Reklam filmi sizce hangi özelliği daha çok barındırıyor?” sorusu da yer almaktaydı. Bu soruya, Gagerların %41’i ”Milli” cevabını vermişti. Bu hatırı sayılı oran, markanın dikkatinden kaçmadı. Cevap doğrultusunda harekete geçen Kütahya Porselen, yeni reklam filminde “milli” kelimesi kullanmayı ihmal etmedi.

‘’Dünya’ya porselen satmak kolay, porselen ihracatının yarısından fazlasını gerçekleştirip milli porselen olmak dile kolay.’’ cümlesiyle farkını ortaya koyan Kütahya Porselen, reklam filminde dünyanın en büyük porselen üreticisi olması ve ülkeye kattığı değerleri de vurguluyor.

“Fikri Değiştir, Dünya Değişsin” mottosuyla ortaya çıkan Adgager‘ın ve bunu benimseyen Gagerların fikre gerçekten etki ettiğinin somut kanıtı olan reklam filmini hemen bu satırların altında bulabilirsiniz.

Fikre etki etmeyi seviyoruz, Dünyayı birlikte değiştiriyoruz…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar