Küçük İşletmelerin Büyük Markalara Karşı Taktikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Küçük İşletmelerin Büyük Markalara Karşı Taktikleri – Pazarlamanın Gelişim Süreci: Tarihsel gelişimde geçerliliğini daima korumuş bir söz vardır: ‘Büyük balık küçük balığı yer’ sözü ticarette özellikle büyük etki yaratmıştır. Büyük marka ve işletmeler stratejik gelişim modelleri ile adım adım ve yavaş bir şekilde piyasada var olan rakiplerini küçülterek yok edip tek firma olmak isterler ve bu yönde çalışırlar.

@vimaj.com

Endüstri dünyasında dev markalar daima ileriye odaklı ve uzun vadeli plan yaparlar. Sistemsel bir gelişim içinde olan markalara karşı, hazırlıksız ve acemice bir rekabet içine girmek küçük işletmeler için büyük risk oluşturmaktadır. Böyle bir mücadeleye girmek yerine küçük işletmelerin yapması gereken iş, büyük markalara cevap vermeden kendi işletmelerinin farkındalığını ve gelişimini tamamlamanın yollarını aramaktır.

Büyük bir kayadan rüzgar sadece bir tutam parça kopartabilir. Küçük işletmelerde, büyük markalara karşı bu cümleyi temel alarak gelişime ve rekabete girmelidirler.

Küçük İşletmelerin Büyük Markalara Karşı Pazarlama Taktikleri

Müşterilere İkram ve Sunum Yapmak

@maxicoffee.com

Markayı ya da işletmeyi ziyarete gelen müşterilere, ilk intibayı iyi bırakmak için ikramı kusursuz olması ve ikram içine marka bilgilerinin nazikçe ve profesyonelce yerleştirilmesi gerekiyor. Örneğin müşteriye çay ya da kahve ikram edileceği zaman çay bardağı ve fincan üzerine işletmeyi yansıtan semboller ve marka logosu ile hatırlatıcı cümleler eklenmelidir.

Sıradan Reklam Yerine Grafiti Kullanımı

Firmalar, sürekli ve güncel olarak Tv ve basılı medya üzerinden reklam vermeyi tercih etmektedirler. Fakat bu reklam çıkışı bir sıradanlığa kapılmış durumda. Yeni başlayan işletmeler ise bir farkın-dalık yaratmak için reklamlarda grafitiyi kullanmalıdırlar.Daha canlı ve üç boyutlu bir şekilde reklam tabelalarını süsleyecek ilgi çekici bir reklam stratejisini benimsemelidirler.

@mediacat.com

Yeni Reklam Yolu Spotify

Bir müzik ve veri akımı için kullanılan Spotify, işletmeler için müşteri çekmek için eğlenceli ve faydalı bir role bürünmüş durumda. Müşteriler ürün ve bilgi almak istedikleri zaman ürünle ilgili video ve sesli bilgi akışlarını Spotify ile dinleyerek daha akıcı bir işletme ve müşteri ilişkisi kurulabilir.

kucuk-isletmelerin-buyuk-markalara-karsi-taktikleri
kucuk-isletmelerin-buyuk-markalara-karsi-taktikleri

Sosyal Sorumluluk Projesi

Kalabalıklaşan dünyada insanların dikkatini çekmek için en ideal yöntemlerden biriside sosyal sorumluluk projeleridir. Büyük markaların piyasaya adım attıkları ilk zamanlarda isimlerini bu şekilde duyurarak büyük atılım yaptıkları belirlenmiştir. Popülaritesini kaybetmeyen ve gittikçe büyük kitlelere ulaşan sosyal sorumluluk projelerine işletmeler önem vermelidirler.

Geri Dönüş Sağlanmalı

İşletmeler, gelişimlerini devam ettirebilmek adına, markaları hakkında müşterilerden fikirleri alınarak gerekli değişikliklere gidilmelidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar